Here I gooooo

Sitter hemma i soffan och gör absolut ingenting. Ska städa snart innan jag åker in till stan och träffar Milla och Sigge. Syrran kommer liksom hem idag och då får det ju vara lite fint. Ska även måla ett lager överlack på naglarna. Mitt fina lack börjar flagna lite. Vill ha denna designen lite till för jag är väldigt nöjd med den. Hudfärgade med tre mintgröna sträck på varje nagel. Låter kanske inte så kul men jag gillar det. Nu tänkte jag bjuda på två fina videos. Skrattade så jag fick ont i magen igår. Mamma och pappa tyckte inte alls det var kul.
 
 
 

Search and destroy

Ska snart sova hade jag tänkt. Men först ska jag berätta om min dag. Den var sjukt händelserik. Inte. Gick upp vid tio, åt en macka med ost och drack ett glas oboj till det. Spenderade en timme på tumblr. Satte på stereon på rummet och låg i sängen och lyssnade på musik. Låg där större delen av dagen, tittade på diverse klipp på youtube, lyssnade mer på musik. Sedan var klockan halv sju och mamma kom hem från jobbet. Fan vad denna dagen gick fort då. Vi åt middag, pappa körde till ishallen, jag tittade på Big bang theroy och Arrow, ett till avsnitt big bang. Nu sitter jag här. Ska packa väskan inför skolan imorgon sedan ska jag sova. Så mycket gör jag om dagarna i väntan på att min kurslitteratur ska landa i brevlådan. God natt!

I hope this is the last time

Spelar Fall out boy på hög volym som sjunger med som bara den. Är nästan säker på att grannarna kan höra mig. Haha. Men man måste ju ta tillfället i akt när man är hemma själv. Tycker jag i alla fall. Kan meddela att det inte är det lättaste att skriva och sjunga samtidigt så det blir ett kort inlägg idag. Kom med tåget vid fem sedan gick jag till Coop och handlade lite till dagens middag. Idag inleddes kursen i filmhistoria och vi tittade på stum(skum)film med urjobbig musik. Helt klart inget jag vill se igen. Fy. Men läraren verkar bra. Måste beställa kurslitteraturen ikväll. Får inte glömma det! Nej, nu ska jag sjunga!

I will wait, I will wait for you

Titta! Har fått upp lite tapet på mitt rum. Coolt! Vad har jag att säga i övrigt en dag som denna? Jag vet inte. Har tittat på skidor, ätit chips och snurrat runt lite på tumblr. Är mellan kurser så jag har inte vidare mycket att göra. Ska baka lite senare hade jag tänkt, men det blir efter middagen. Funderar på att äta lunch och titta på Harry Potter eller Hungerspelen. Eftersom tvn på mitt rum är nedmonterad så har jag burit ner dvdn där nere och fixat en filmhörna. Syrrans säng står ju där i sin ensamhet. I fredags poppade jag popcorn och tittade på Big Fish och hade det bra. Tyvärr är popcornen slut så det blir inga idag. Men baka ska jag ju göra! Chokladfondanter ska det bli, har aldrig gjort det men någon gång ska vara den första!


ASAP

Tittar på Marie Antoinette för tredje gången på tre dagar. För det är så man gör när man läser filmvetenskap. Antar jag. Är snart uppe i mina tre sidor som är minimum till del två. Behöver inledning och avslutning och sedan är jag i princip klar. Men frågan är, vad ska jag skriva? Ska kolla med syrran om hon har några förslag på något fyndigt och fint. Det är tolv timmar till inlämning så jag tänkte att jag hinner ta en liten paus. Man kan ju alltid hoppas att jag helt plötsligt kommer på något jättebra att skriva. Det händer ibland. Allt jag har gjort denna veckan är att skriva, och det börjar bli lite enformigt måste jag säga. Behöver göra något annat innan jag blir knäpp. Igår tittade jag på friidrotten på kvällen vilket var helt underbart. Det blev många finfina resultat och nu taggar jag EM i Göteborg som många andra. Nästa helg folk! Det får ni titta på. Nu ska jag dock försöka skriva lite till. Vill bli klar med detta så fort som möjligt.

Baka liten kaka? Baka liten uppsats?

Del ett av hemtentan är klar. Började på del två igår när jag och mamma kommit hem från stan. Igår var vi och fixade nytt pass till mig. Bilden blev faktiskt helt okej. Hur ofta händer det liksom?! Nu sitter jag på mitt rum och försöker komma igång med pluggandet. Det går inte så bra. All motivationen är som bortblåst. Vill bara gå ut och ta en promenad i solen. Den fina vackra solen! Men jag får väl bita ihop och ordbajsa i några timmar eller så. Har tre sidor att skriva. Det är faktiskt ganska kul jag måste bara börja.

Jag kan klara av det
Du kan klara av det
Om du bara vill så
får du se
Du kan klara av det meeeed!

I am awake and alive

Är i stort sett klar med första delen av tentan. Och jag är sjukt nöjd! Något såhär bra har jag inte skrivit på evigheter. Hoppas bara vår lärare tycker det är lika bra som jag gör, haha. Ska be mamma läsa när hon kommer hem från jobbet. Vilket hon borde göra om en timme cirka. Tills dess lyssnar jag på Yellowcard och drömmer mig tillbaka till Göteborg. Hoppas de kommer hit igen till hösten på deras nästa europaturné. Ikväll ska jag nog börja analysera Marie Antoinette. Vill få denna tentan klar så fort som möjligt så jag kan ta ledigt lite innan nästa kurs börjar på måndag. Måste köpa litteraturen till den också. Böcker för över 600kr. Woho! Den sämsta biten med universitetet, man måste köpa böckerna själv. Men jag får vänta med det tills jag fått studiebidraget nästa vecka. Hoppas jag inte kommer alltför långt efter.

Skona mig. Inte mer snö!!

Har arbetat effektivt med min hemtenta i cirka två timmar. Har på den tiden producerat två sidor med text. Tentan ska vara 2-3 sidor. Min är på två och jag har knappt börjat. Jag är nog ovanligt överambitiös. En bidragande faktor kan vara att jag skriver om Harry Potter. Jag älskar Harry Potter. Jag får helt enkelt skriva allt jag har tänkt och sedan korta ner det. Hoppsan liksom. Jag trodde inte det skulle vara så lätt att komma på saker att skriva om. Jag hoppades på att det skulle vara lätt. Men inte så lätt. Det betyder mer tid till andra delen! Den är jag lite rädd för, haha. Hoppas bli klar med del ett idag eller imorgon. Då har jag tills fredag 00:00 med del två. Det borde inte vara några problem. Denna dagen har ju precis börjat liksom. Filmvetenskapen är sjukt mycket roligare än konsten. Bara så ni vet. Arkitekturen var urtråkig.

I see the light

Så mycket tentaskrivande blev det inte igår. Kom en liten bit på vägen innan jag fick näsblod och sedan tittade jag på trassel och halvsov resten av dagen. Idag hoppas jag på att det blir med gjort Ska fortsätta skriva om kostym och smink i HP innan jag går vidare till dekor och ljussättning. Det är faktiskt riktigt kul att analysera Mise en scene. Kanske mest på grund av filmen men ändå. Jag hade inte alls räknat med att filmvetenskapen skulle vara så kul. Snacka om att jag har problem med att välja inriktining nu! Inte bra, inte bra. Ska väl lyckas välja på något sätt antar jag. Nu måste jag faktiskt plugga dock. Om det kan räknas som plugga när jag tittar på klipp från HP och skriver om dem det vill säga.

Mitt ben sover. Hjälp?

Igår var jag i skolan och det var skönt eftersom det känns som det var evigheter sedan jag var det sist. Vilket det också var. Haha. Över en vecka sedan ju. Nu ska jag inte dit fören den 25 eller något sånt. Universitetet är ganska chill ändå. Nu har vi skrivvecka vilket innebär hemtenta. Jag ska titta på Harry Potter och den flammande bägaren om och om igen och analysera den. Låter inte helt jobbigt i mina öron. Harry Potter är ju awesome och jag kan redan filmen utantill så det borde inte vara så jättesvårt. Men vi får väl se hur det går. Om det är någon som har Marie Antoinette på dvd säg gärna till. Hade behövt den till del två av tentan. Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på Harry P och anteckna en massa. Låter helt okej enligt mig. Ha en fin lördag!

Post-concert depression, go away. Please?

Glad alla hjärtansdag eller vad man nu säger. Jag har precis tittat på några avsnitt One tree hill. Nu tänkte jag att det kanske är dags att packa upp resväskan sen Götet. Den ligger på golvet och stirrar på mig, Innan idag sökte jag ett jobb och efter att jag skickat in ansökan såg jag att jag stavat fel på mitt eget namn. Real smooth. Nu heter jag Svensspn i efternamn. Haha. Ohwell. Ska ta en sväng med dammsugaren innan mamma kommer hem också so I better get going, Ha det fint folk!

By far the cutest part 4

Sista delen. Jag lovar. Måste bara berätta att när vi stod och väntade på att Yellowcard skulle spela så kom Dancing Queen med Abba på i högtalarna. Alla i publiken började sjunga med och skrattade. Haha, det var oväntat och riktigt kul. De som var på scen och plockade ner TBOs instrument och grejs skrattade och skakade på huvudet. Så random och så kul. Bilderna är inte i ordning men blogg.se är nog trötta på mitt tjat om YC så jag ska sluta nu. 
Varför kan ni inte stå stilla någon gång så man kan fånga er på bild? Haha


By far the cutest part 3

The Show
Vi kom till Brewhouse lite efter sex, ska vara ärlig och säga att jag inte kommer igåh vad klockan var. Men vi stod där ett tag i kön och frös som in i bomben. Det var väl cirka 25-30 pers före oss i kön så vi kom in ganska fort när de väl öppnade dörrarna. Kollade in merchen när vi stod i kön för att hänga in våra jackor. Beslutade mig redan då för att köpa den underbart fina och sköna YChoodie som jag har på mig just nu. Ni kan ju inte se den, men ändå. Kommer ju bilder sen. Vi begav oss sedan mot "stage right" det vill säga Seans sida av scenen. Team stage right for the win! Där var inte alls myckt folk än så vi fick fina ståplatser på andra raden. Hell yeah!
 
Like Torches
Det var läskigt lite folk när de gick på scen och jag tyckte sjukt synd om dem. Men de gjorde sitt bästa och de är faktiskt ganska bra. Jag tycker inte om att se band live när jag inte kan låttexterna och känner mig dum när jag står där och inte kan sjunga med. Tänk så tror de att jag inte tycker om dem liksom. Men en låt kunde jag sjunga med i, Missing it all ft. Ryan Key. Kan texten bara för att Ryan sjunger lite på ett hörn och blev super glad när han kom ut på scenen. Tyvärr var publiken pinsamt tysta när Like Torches spelade och det var nästan plågsamt att stå där. De förtjänar mer än så. Helt klart!
 
The Blackout
Tittade bak innan de gick på scen och blev glatt överraskad av att publiken utökats till det dubbla. Kanske mer än så. Det första Sean gör när de går ut på scen är att ställa sig på the baricade (kommer inte på vad det heter på svenska) nästan precis där vi står och sedan hoppar han ner i publiken. Han formar ett dansgolv och stannar där under de första låtarna. Han sjunger och dansar och stötte på en tjej så hon blev rädd och sprang där ifrån (asgarv!). Till hennes försvar kan jag säga att det hade jag med all säkerhet också gjort. De var bra och jag är glad att jag äntligen sett dem live. De nya låtarna hade jag inte hört innan konserten men de verkade helt okej. Inte så bra som The best in town men man kanske kommer lyssna på dem då och då. De pratade om hur snygga alla svenskar är och att svenska killar är snyggare än de flesta brittiska tjejer. Sean brukar snurra sladden till mikrofonen runt halsen. Denna kvällen fick han mikrofonen mitt i ansiktet och gjorde en ful grimas, märkte att ögonbrynet blödde lite men fortsatte sjunga för glatta livet ändå.
 
Yellowcard
Jag var stoked och taggad till tusen! Men det vet ni nog redan. Rummet blir mörkt, ljusena på scenen tänds och så står dem där. Ryan säger "Hello! We're Yellowcard!" Alla skriker och man känner sig helt varm inombords.   Han börjar säga att de är ett band, men vet inte vilken genre han ska säga att de tillhör och vänder sig till Sean som säger "A circus, a travelling circus." Diskusionen pågår en lite stund innan man hör introt till Awakening och Ryan sjunger "Bottoms up tonight, I drink to you and I..." Bästa introlåten ever måste jag säga. Vad kan jag berätta om Yellowcards spelning. Jo, att det var underbartfintawesomebäst! Jepp, så bra var det. Ryan var lite hes och hade ont i halsen, snöt sig på scen och drack te mitt i allt. Sean skadade benet i Stockholm men brydde han sig om det? Nej. De ger alltid 110 procent och det gör dem så jävla bäst. Fick inte se en Mackinflip (backflip a la Sean Mackin) denna gången heller men det gör inget. Det var inte det viktigaste. De bad om ursäkt för att det tagit dem tretton (tretton!!!) år att komma till Sverige. De flesta tittar på sångaren mest under en konsert. Inte jag. Jag tittar på snubben som spelar fiol. Varför? För att det är han som svarar alla på twitter och bryr sig om sina fans på ett helt annat sätt än de flesta andra. Som ni såg innan så fick jag ett tweet från Sean efter konserten där han skrev "You were by far the cutest. Thanks for singing to me.". Jag blev så löjligt glad. Sjöng med så jag hade ont i halsen. Sean tittade på mig när jag sjöng och pekade på mig och log jättestort flera gånger vilket gjorde att jag sjöng högre och högre. Kan säga att min hals hatade mig igår för det men skit samma. Mot slutet hade en sjukt äckligt svettig snubbe kommit fram och stod brevid mig och hade sin arm mitt framför mitt ansikte. Såg inte ett skit och fick hans svett i hela ansiktet och högersidan av min tröja var genomblöt. Av hans svett. Inte min. ÄCKLIGT! Armbågade honom i revbenen flera gånger utan framgång och fick till slut flytta på mig. Hatar killar som inte kan respektera att det står en tjej som är huvudet kortare än dem själva som de totallt skymmer sikten för. Ashål. Det är inte snällt att tränga sig framför de som är mindre. Stod du inte ute i kylan och köade för att komma längst fram då har du inte förtjänat att stå längst fram. Deal with it liksom! Men i alla fall. Det var underbart. (Milla, det var magiskt). Inte snubben då, utan allt annat.
 
 
Vad långt det blev. Ber om ursäkt för det. Typ. kanske. Egentligen inte.

By far the cutest part 2

 
Lite slarviga och småfula skärmklipp var det här plus två bilder tagna av the one and only Sean Mackin! Jag är trött och orkar inte skriva mer idag. Det blir mer text och bilder imorgon.

By far the cutest

Sitter på tåget hem just nu. Tänkte att jag kunde påbörja inlägget om gårdagen redan nu. Det lär bli långt men jag måste ju få med allt. Lyssnar på yellowcard och låtsas att jag fortfaramde är på brewhouse och ler som in i helvete. Hur kan ett band få en att må så Jävla bra? Yellowcard är bäst. Speciellt Sean. Men det återkommer jag till. Det är sjukt jobbigt att skriva på mobilen så jag orkar imte fixa stavfelen. Det är så segt liksom. Men. Igår då. Klockan ringde vid tio men jag var vaken långt innan dess.
 
...( Och så långt kom jag på mobilen)
 
Signering
Började med att måla naglarna gula dagen till ära. Syrran hjälpte mig fixa YC loggan på min vänstra tumme och det blev asnice. Till frukost blev det omelett innan vi begav oss in mot stan. Vi kom till rockhouse typ 35 minuter innan sigeningen skulle börja. Gick upp på andra våningen och satte oss vid ett bord. Syrran och Axel köpte fika och när klockan blev tjugo i två kom LP, Sean och Josh upp i trappan. Det blev helt tyst i rummet och alla följde dem med blicken. LP köpte en fanta (såklart, han älskar fanta), Josh tittade runt på lite skivor och Sean vet jag inte vad han gjorde. En stund senare kom Mendez och Ryan. Tyst igen. (haha) När klockan blev två fick vi ställa oss i kö och alla i Yellowcard satte sig vid bordet som var åt dem. Fem stolar, fyra svarta och en stor röd. Josh hoppar direkt in och sätter sig i den röda (alla skrattar), Ryan puttar lite på honom men sätter sig i stolen längst in. LP vill helt klart sitta i "kungatronen" och puttar på Josh tills han flyttar på sig (mer skratt). Vi får instruktioner om att man inte får ta bilder på sig med dem utan bara samtidigt som de signerar ens skivor för att de måste dra vidare. Jag fick två skivor signerade (When you're through thinking say yes och WYTTSY acoustic) och syrran fotade samtidigt. Satte oss i soffan igen och jag tog över kameran för att filma lite. Sean såg att jag filmade, vinkade och sa "HI!" sen sabbade Axel videon genom att prata med mig, haha, syrran hörde inte vad han sa och utbrast "Va?!". Fin video. En tjej kom med en gitarr och bad Ryan stämma den åt henne, (HAHA WHAT?!) det gick inte så värst bra precis och alla snurrade lite på stämmskruvarna innan de signerade den åt henne. Eftersom själva signerandet gick så fort fick man sedan ta en bild med bandet (score!). När vi skulle gå hörde jag hon som jobbade på stället säga till en väktare "jag var tvungen till att googla bandet för jag visste inte vilka de var". Pinsamt!
 
Tagga konsert
Lyssna på Yellowcard, äta godis, blogga, äta middag och powernappa en stund. Upptäckte när jag satt och studerade mina nu signerade skivor att något inte stod rätt till. Räknade signaturerna på den ena, fem autografer, på den andra, sex. Hmm. Vem har skrivit två gånger? LP. Det gick så fort på signeringen att jag inte riktigt hann reagerna men kommer på att LP skrev på den första, sedan på den andra och fick sedan för sig att han inte hade skrivit på den första och tog tillbaka den från Mendez. Min skiva är unik. Haha.
 
To be continued...
 
 

Nöjd


1 day left

Sitter i Axels och Syrrans lägenhet och käkar godis. Ikväll ska vi se på film, måla naglarna, pyssla och lite så. Just nu sitter jag pch är lite småsur över att jag inte kan se Nordenkampen eftersom det bara visas på Tv4 sport. Men men. Imorgon är det Yellowcardday! Signering klockan två på Rockhouse coffee shop och sedan vet vi inte riktigt när dörrarna öppnas på Brewhouse men det löser sig. I torsdags när Sean skrev att de skulle ha signering skrek jag och typ ramlade ner för trappan från mitt rum för att jag blev så glad. Det ni. Syrran läser tidning och Axel spelar typ GTA eller något sånt på datorn. Idag är en chill dag men imorgon smäller det!

Tre dagar till YC

Min resväska är packad, naglarna klippta och filade och datorn rensad på allt dess innehåll. Snart blir det middag innan jag ska duscha och senare ikväll se dokumentären om Carolina Klüft på ettan. Hon kommer alltid förbli en person som jag ser upp till. Jag bryr mig inte om vad andra rycker om henne, jag diggar henne. Nu ska jag måla base coat på naglarna och lyssna på HP ljudbok. Så cool är jag.

I'm gonna see the world

Meddela att jag lever och så kanske. Idag har jag spenderat dagen den att plocka ner alla planscher och dylikt på mina väggar, packa skivor och böcker i lådor och liknande. Mitt rum känns tomt som satan. Sigge och Milla kom också på besök. Vi fikade, spelade monopol, en flaska chilisås attackerade mig när jag öppnade kylskåpet och lite sånt kul. Nu på kvällen har jag tittar på fotboll med mamma och pappa men jag blev uttråkad och gick upp på mitt rum nyss. Ska snart sova hade jag tänkt nämligen. Imorgon blir en lång dag i skolan med föreläsning och film. Vi ska se Persepolis och eftersom den inte varar mer än 95 minuter borde jag vara hemma vid fem. Underbart! Nu ska jag sova. Får se om jag hinner skriva innan jag åker på fredag. Om inte, ha en fin helg folk.

My songs know what you did in the dark

Fall Out Boy is back! Jag har ju visserligen vetat i några veckor men nu är det officiellt och alla vet. Så, självklart sitter jag och lyssnar på dem just nu. Varför inte liksom? Jag är ju inte ens i närheten av hur glad jag var när Yellowcard kom tillbaka men lite kul är det ju. Har inte bestämt om jag gillar den nya låten eller inte. Den är väl okej men inte något wow om man säger så. It might grow on me. Nu ska jag gå och hjälpa pappa med maten hade jag tänkt. Tror det var det han ville när han frågade vad jag gjorde. Ska spela FOB i vardagsrummet för honom. haha.

Lovely Friday!

Fredag! Underbara fredag. Idag ska jag plugga, har cirka 200 sidor att läsa i min kurslitteratur. Det lär ta ett tag. Men jag ska också göra klart veckouppgiften som ska lämnas in idag senast midnatt. När mamma kommer hem ska jag följa med henne till Coop och köpa godis till ikväll. Jag ska nämligen hem till Emmy och titta på Harry Potter och då måste man ha godis. Imorgon ska jag mamma och mormor åka på mässa i Köpenhamn och på söndag ska vi hjälpa Ida inför nyöppningen av Make up Store i stan. Fullt upp med andra ord.

RSS 2.0