Åhhhhh nolla!

Ligger i min sovsäck och halvsover i ett korridorsrum på campus. Vi gick upp vid tolv och köpte frulle innan vi drog mot slottsängen och dagens femkamp. Snart ska vi nog äta något innan det blir fest. Men ingen är så pepp precis. Bara trötta. Och jag har skaffat mig värsta Kalmardialekten. Helt sjukt.

I den mörkaste natt ska hon försvinna

Dricker varm choklad och tittar på Anastasia. Imorgon är det dags för nollning i Växjö. Det har redan bestämmts på fejjan att vi ska ha bättre musik än de andra. Och det är ju ett måste eftersom vi har nollning med musikproducenterna. Så som vice ordförande i klubb sa "call me maybe ska inte spelas!". Nu ska jag återgå till filmen. Och det är jobbigt att blogga på mobilen. Allt är så litet.

Vad gör ni här?

Är åter igen vid pappas dator och glor. Har nyss tittat på US open. Murray vann sin match utan större problem. Nu blev det damtennis och de skriker bara som fan varje gång de ska slå till bollen. Stör mig ganska mycket på det.

Idag tog jag bussen till stan vid ett. Kändes som om jag skulle till skolan och ha engelska eller något sånt. Visst jag och Milla gick till LBS men engelska hade vi inte. Dock sa Banafshe på skämt "Journalistik, textkommunikation om tio minuter!". Det var på vippen att jag sa "Sure, jag har inget emot det." Och just nu har jag faktiskt inte det. Men ja, vi gick runt lite på skolan, satte oss ute på balkongen en stund, pratade med Jenny, Banafshe, Emine och Krister, kollade in ettorna och så. Träffade Plagman när han kom bärandes på ett stativ. Det är så konstigt att han går där utan oss. Men then again, det är mycket som är konstigt i dagsläget. Efter det åkte vi hem till Milla och hon fotade mig lite. Det involverade kryp, gräs, en Josefin som hade problem med balansen i blåsten, grenar och annat skoj. Men nu ska jag sova. Ställa tillbaka dygnet var det ja!

This is a story full of restless nights

Lånar pappas dator lite eftersom min är no more. Känner mig lite tom utan dator. Vet inte riktigt vad jag ska göra om dagarna. Så igår fick jag ett ryck och målade lite i mitt rum. Idag ska jag åka till Kristianstad, jag och Milla ska hälsa på på LBS en liten runda och sedan ska hon fota mig. Så innan jag åker ska jag hinna platta mitt hår. Och det tar ett tag så och borde nog sätta igång med det. Men det är så tråkigt! Haha. Oh well. Spelar Yellowcard på hög volym så det ska nog gå. Det är bra att ingen är hemma så de slipper höra min vackra sångröst.

LBS-abstinens

Sitter just nu och har en twitter konversation men Sean Mackin. Yellowcard måste verkligen komma tillbaka till Köpenhamn. På Söndag är det ett år sedan. Tiden går så sjukt fort. Anyway. Idag körde jag och mamma till Växjö. Vi gick en runda på Campus, letade upp var vi ska träffas på onsdag första dagen av nollningen, hittade vilket hus jag kommer ha de flesta av mina föreläsningar i och lite sånt. Vi gick förbi några som spelade tennis, jag tittade lite och sa "Varför tog han den, den hade ju så gått ut! mamma skrattade bara åt mig. Det har nog blivit lite mycket tennistittande den senaste tiden. Oops! Jaja, nu ska jag titta på sammandraget från SM i Friidrott.

"I'm always up for a bit of Quidditch!"

Ska snart titta på friidrott och äta choklad som pappa hade med sig hem från England. Fick Kerrang också. Har inte köpt den på jättelänge och jag måste bara säga att fy så dålig den tidningen har blivit. Där är ju knappt några recensioner. Eller vettiga artiklar som man faktiskt vill läsa. Det fanns en kort intervju med Paramore, en ännu kortare med Josh Franceschi och en pytte intervju med The Blackout. De var så intetsägande att man nästan spyr. Och vi ska inte en prata om layouten. Men Milla, vill du ha en poster på Asking Alexandria, come get it! Nu blir det friidrott för min del. Imorgon bär det av till Växjö för att kolla in Campus. Spännande!

I was safe in my fortress alone

Om lite mindre än en timme ska jag jobba. Idag ska det bytas kläder på dockorna i skylten. Det är alltid lika roligt. Inte. Tycker bara om biten där jag får välja halsband och väskor. Men det betyder i alla fall att jag har något att göra hela dagen. Det är inte så kul att stå bakom kassan och glo när det inte kommer en endaste kund. Då skulle man lika gärna kunna gå hem. Men idag ska det hända grejer minsann! Det är inte jag som måste klä av alla dockorna denna gången och det är jag tacksam för. Ulla gjorde det igår. Woho!


Are you really human?

Dagen inleddes med att färga och klippa håret. Det är inte lika intensivt orange längre, men fortfarande orange. Och så gjorde vi tre lila slingor i underhåret. Det ska bli fler, men eftersom vi inte riktigt visste vad som skulle hända i och med att håret är orange så testade vi lite bara. Och vi kan nu konstatera att fler ska det bli. Många fler. Nu är mitt hår nästan jämnlångt. Pratade precis med syrran i telefon i över en timme. Ska kolla med pappa om vi kan åka upp till Göteborg den sjunde. Jag vill se spexets revy och gå på Liseberg. Och träffa syrran såklart! Borde lägga upp en bild på mitt hår här men nej. Vill ni se det får ni ta er till Göingegatan.
 
 

We make a good team

Nu vet jag vad som ska göras med mitt hår. Klipper en fyra centimeter eller nått sånt. Ville först färga allt violett men nu blir det till ha det orange som jag haft ett tag. Fast med violetta slingor. Coolt! Jag älskar att testa nya frisyrer. Var nästan lite sugen på bob och lugg igen men vågar inte riktigt göra något så drastiskt. Det tar ju så lång tid för håret att växa ut igen. Tror jag har blivit en liten fegis jag. Dock vågar nog inte fegisar sig på orange hår med lila slingor. Haha. Jag och mitt hår. Klarar inte av att ha samma frisyr för länge. Det blir tråkigt då. Måste ju prova något nytt med jämna mellanrum.

Milla blir nog glad över beslutet att inte klippa så mycket ;) fast fyra centimeter är ganska mycket i hårväg.

Now we know who loves and loves us not

Ett snabbt inlägg innan jag ska gå till jobbet. Igår åkte pappa till England, så det är bara jag och mamma hemma. När mamma stod och strök tittade jag på Alice i Underlandet. Nu på morgonen har jag läst, diskat, spelat piano och fixat med mitt hår. Har så mycket hår nu att jag inte vet vad jag ska göra med allt. Det är bara i vägen hela tiden. Måste klippa mig helt enkelt. Långt hår är inte min grej längre. Det var bra att ha till balen men nu, nej fy. Minst fem centimeter has got to go! Om inte tio. Eller mer.

To show the faithless what we've done

Fick en chock när jag kom till jobbet i morse. Affären var full med kunder och Gunborg hade fullt upp. Så idag var en bra dag. Allt gick som en dans idag. Har varit hemma en timme ungefär. Satte mig ut i solen och läste lite i min bok. Är ganska trött dock så orkar inte läsa så mycket mer idag. Man måste tänka när man läser Niceville. Kanske inte tänka som i att den är svårläst utan det är för att det är ett seriös ämne. Jag vill inte missa något.  Det har hänt något med mitt j på tangentbordet! Skitjobbigt. Får trycka massor med gånger för att det ska bli ett j. Ohwell. Ska sätta mig ute och lyssna på musik. Datorn fungerade riktigt bra igår så jag lyckades lägga över ny musik på min ipod. Hade fem skivor som jag inte fört över så det var bra att jag kunde göra det. Gött att ha ny musik när man ska börja pendla igen.
 
Here in this Angel City lights will shine
And for a while we let ourselves go blind
But now we know who loves and loves us not
And they're worth every good thing we have lost

I will try to fix you

 

Vi är inte så bra på logistik

Har precis kommit hem från Ikea. Idag var det förhandsvisning av den nya katalogen och eftersom mamma är som hon är (Ikea-lover) så körde vi dit. På bordet ligger nu två exemplar av katalogen, jag har inte tittat i den än men ska göra det snart. Sen blir det nog glass. Mer än så har jag inte att säga. Jag har jobbat, sålt lite kläder, slängt kartonger, packat upp nya kläder. Inget speciellt precis. Ikväll ska jag se en film och sedan blir det bed för min del. Lovade att jag skulle komma redan elva imorgon. Och då kan jag ju inte sova till lite efter elva. Haha.

Oh happy day!

Glädjen när man inser att man inte behöver ta tåget tio i sju för att ta sig till Växjö och föreläsningarna som börjar kvart över nio. Det räcker att ta tåget 07:53. Vilken jävla lyx! Perfekt liksom. Och bussen till universitetet går sex gånger i timmen. Så nöjd jag blev nu. Men också stressad. Börjar jobba om två timmar och jag har inte ätit frukost, plattat håret eller klätt på mig. Shit.

But all your luck is gone

Fick en känsla av att vilja logga in på adela och kolla mitt nya schema. Men nej. Jag har tagit studenten så det går inte. Det var lite jobbigt faktiskt. Nu har jag börjat inse det. Två månader efter, haha. Bättre sent än aldrig antar jag. Men jag tycker redan om mina blivande klasskompisar. Inte för att jag träffat dem än. Ibland är facebook en väldigt bra uppfinning. Bara så ni vet. Nu ska jag borsta tänderna och sedan ska jag jobba. Woho!

Underbaraste videon på länge

 

Get More: Yellowcard, Here I Am Alive, Music, More Music Videos


Warm on the inside

Kan ju säga att blogg.se har haft stora problem de senaste dagarna. Har knappt kunnat logga in. Denna gången gick det på sjunde försöket. Inte okej. Men i alla fall. Yellowcard har precis avslutat sin chat på absolutepunk och jag är en väldigt lycklig tjej. Har målat naglarna gula och svarta, lyssnat på Southern air non stop sedan jag kom hem. Allt är Yellowcard idag. Och det kommer vara så imorgon också. Så bara för att jag är jag så...
 
 
Folk, nu köper ni Southern air. Om inte så blir jag arg. Om ni laddar ner den så kommer ni hamna på det där stället som Sean pratade om. Och det vill ni ju inte! Haha
 

Here in this angel city lights will shine

Kom ganska nyss hem från jobbet. Jag har min nya och snygga Yellowcard tröja på mig. Lite stor är den dock. Beställde en S eftersom det är vad jag har i den andra. Men hoppsan, när jag packade upp den såg jag att den var enorm. Skulle nästan kunna ha den som klänning, haha. Men jag bryr mig inte. För jag har nu i min ägo ett signerat exemplar av Southern Air. Blev förvånad av att den kom så fort. Den släpps ju faktiskt imorgon. Men jag klagar inte! Det var en helt underbar överraskning en måndag som denna. Nu ska jag leta upp lite kurslitteratur på bokus som jag måste införskaffa.

This southern air is all I need

Jag har fått post idag. Väldigt vacker post.
 

I'm right where I belong

Lyckades skaffa ett studentkonto på LNU igår. Nu har jag precis hittat de kurser som vi börjar läsa först och mitt schema.

Populärmusik under 1900-talet (Stoked!)
Musiktraditioner i Europa (Trevligt)
Gestaltad miljö (Jaha?)
Från kyrkorum till dagens gallerier (what the heck?!)

Vet inte riktigt vad jag tycker om de två sista, men aa. Haha. I vilket fall som helst så vill jag inget annat än att börja plugga nu på direkten. Sitter med ett urlöjligt leende på läpparna och hoppar upp och ner. Lyssnar på Yellowcards nya skiva och väntar på att mormor och Ida ska komma. Mormor fyller nämligen år idag så vi ska fira henne med att äta tårta som Ida har köpt.

Är jag en friidrottsnörd? Without a doubt, yes

Inledde dagen med att jobba mellan tio och ett. Var ledig i några dagar för att åka till Göteborg så mormor tyckte jag kunde jobba idag. Enligt henne är jag lat, och det är ju faktiskt sant. Hon och Ulla skulle åka till Köpenhamn på mässa så någon fick ju vara i affären. Jag var inte där själv för mamma följde med. Vi sålde lite kläder, rea och på ordinarie pris. Trodde att det inte skulle komma en kotte men det gjorde det ju!

Om tjugo minuter ska jag titta på friidrott och damernas höjdfinal. Kom igen Emma! Det förvånar mig om hon lyckas ta en medalj men vi får se hur det går. Men som alltid hejar jag på Tia Hellebaut från Belgien. Har hejat på henne så länge jag kan minnas. Vet inte varför jag började göra det, men har för mig att det var på grund av att hon har glasögon. Fast när jag började heja på henne höll hon på med sjukamp. Vilket jag tyckte var awesome back in the day.

Revolver

Sitter i Göteborg hos Syrran och Axel. Vi skulle egentligen ha kört hem ikväll men det blir att vi stannar en natt till. Lite spontant sådär. Dagen inleddes med OS och damernas höjdkval innan vi drog in till stan. Jag inhandlade the used senaste skiva och ett par skor. Jag och alla mina skor ni vet. Jag kan bara inte låta bli. Skor är så underbara. Även om de flesta ger mig skoskav. Det är sånt man får ta om man ska ha snygga fötter. Kan berätta att jag blev uppringd av ordföranden för klubb. Kulturledarnas studentförening på Linné. Hon välkomnade mig till kulturledarprogrammet och kollade så jag hade fått deras välkomstbrev (jag fick två, ska det göras så ska det göras ordentligt, haha.), om jag hade någonstans att bo och så.

Men i alla fall så ska vi snart äta middag och sedan blir det OS och friidrott resten av kvällen. Kommer sakna OS sen när det är slut.

You would be ten

Sitter och surar över att jag fortfarande inte har fått böckerna jag beställde den 29:e juli. Hade tänkt ha med dem till Göteborg, och vi åker imorgon. Och loggar jag in på bokus kan jag se att de inte ens är skickade än. Det är därför jag sällan köper saker på nätet. Mest för att jag inte har tålamod med att vänta på att det ska komma heller. Men nu stod det faktiskt att böckerna skulle skickas inom 3-6 dagar. Idag är det den åttonde arbetsdagen. För helvete liksom. Jag vill ha mina böcker! End of story.

We need to get back

Ska snart göra mig klar för att jobba. Är inte på humör för det, men måste man så måste man helt enkelt. Får ta med mig näsdukar i drivor och halstabletter. Och ingen oboj till frukost kunde det bli. No good. Men nu måste jag sminka mig och försöka fixa till mitt hår. Det kommer inte bli lätt kan jag säga.

Go Andy!

Efter en helt underbar herrfinal där Murray krossade Federer laddar vi nu om till Mixedfinalen. Kan Andy Murray ta ett guld till eller blir det ett silver? Jag tippar på att han och Laura fixar det. Kan ju även berätta att Laura som Andy spelar med bara är 18 år. Hon är ett år yngre än mig och är i tennisfinal i olympiska spelen. Känner mig ganska så misslyckad i jämförelse. Haha. Ohwell. Tycker det är coolt att hon är i final. Hur jävla coolt som helst.
 
Nyss så gjorde jag världens godaste pastasås. Helt underbar. Mamma och pappa är i Sandviken hos mina kusiner så jag fick laga middag till mig själv. Och gott blev det! Paltkoma nu, haha. Sen blir det glass och blåbär.
 
Bild från london2012.com

Prosit

Har gått och blivit förkyld. Får glädja mig med att det i alla fall är bättre att jag är sjuk nu och inte om tre veckor. Brukar alltid blir sjuk när det är dags att börja skolan. Vet inte varför. Det bara är så.

För tillfället sitter jag och tittar på segling. Tycker det är urtråkigt men det finns inget bättre alternativ. Väntar på att Federer och Murray ska börja spela. Men det dröjer cirka en timme tills dess.

4


Han som alltid kastar sig

Det är lite stressigt i OS-tider. Det är något att titta på hela tiden. Min dag inleddes vid elva med friidrott, vid halv fyra var det simhopp och nu tennis (kom igen Tsonga!). Efter tennisen är det middag och sedan börjar friidrotten igen klockan åtta. När längdfinalen är slut kommer jag antingen tröstäta glass eller fira med glass. Återstår att se vilket det blir. Men såklart så hoppas jag ju på att jag kommer fira och inte tröstäta. Till min besvikelse så krossade Serena Williams Sharapova. Det blev 6-0 6-1. Inte bra, inte bra alls. Men nu tar vi nya tag och hoppas på att Tsonga och hans landsman tar hem guldet i dubbeln. Dock börjar det inte bra.

Kom igen Jessica, Jessica och Angelica

 Precis som de senaste dagarna sitter jag i soffan och tittar på OS. Just nu pågår längdhoppet för sjukamperskorna och kvalet i stavhopp för damer har inletts. Jag har precis ätit frukost och funderar starkt på att ta fram min B&J och äta lite glass. Kanske konstigt att äta glass fem minuter efter frukost men det är lockande. Riktigt lockande. Väntar nog en liten stund. Så klockan i alla fall är över tolv. Haha.

JULAFTON MITT I SOMMAREN

Säger som Sanna Kallur. Är det julafton? Nej, det är OS och friidrotten börjar idag. Men det är ju nästan samma sak. Sjukampen har precis inletts med korta häcken och jag är i extas. Heja Jessica Ennis! Och Jessica Samuelsson såklart. Sen ska ju Moa Hjelmer springa om två timmar ungefär. Och ikväll. Ikväll. Då är det längdhoppskval med Michel Tornéus. Denna dagen kommer bli helt underbar. Dock ska jag jobba. Men tvn ska vara på i affären så jag överlever.

I jumped, I fell, I hit the ground

Har Yellowcard på huvudet. Det är nästan bara OS och Yellowcard som finns i min hjärna just nu. Superglad över att friidrotten börjar imorgon och om tolv dagar släpps Southern air (hoppas den ligger i min brevlåda då)! Men eftersom vi kommer närmare och närmare den 14 augusti, så betyder det också att nollningen på universitetet inte är så långt borta den heller. Hoppsan! Var det inte typ förra vecka som vi tog studenten? Det stämmer kanske inte riktigt men det känns så. Tycker fortfarande att det är sjukt att gymnasiet är över. Och att jag förmodligen aldrig kommer sätta min fot på LBS igen. Lovade att jag skulle komma och hälsa på men jag vet att jag inte kommer göra det. Det blir för konstigt helt enkelt.

If I could write to the kid I was before

 
Insåg att det blivit varken bilder eller musik på länge. Så Yellowcards nya låt kommer här! Många fans har varit kritiska till låten men jag tycker om den. Lite väl poppig för Yellowcard kanske, men det betyder ju inte att den är dålig. Refrängen fastnar och klamrar sig kvar i huvudet i över ett dygn trots att man bara hört den en gång. Och efter ungefär fem lyssningar vill man bara ha mer.

Inte glad

Är lagom sur över att Brunstöm och Lindstedts dubbelmatch flyttades till en annan bana där det inte finns kameror. Det vill säga att man inte kan se den och är tvungen att stirra på datorn och hålla sig uppdaterad på london2012.com. Frustrerande! Fattar inte varför de inte kunde spela på bana 14 som har kameror som det var sagt från början. Men nej nej. Och dessutom så förlorade de första set. Jävla skit.

RSS 2.0