Out of all the friends you've ever known

Försöker göra lite samhällskunskap men det går inte så bra. Jag kan inte svaret på de flesta frågor och jag behöver min syster. Men mamma får göra så gott hon kan när hon har slutat prata i telefon. Men det kan ju ta ett tag. Hoppas det går fort dock för jag vill sova snart så jag kan gå upp halv fyra och titta på friidrott. Mer än så har jag inte att berätta idag.

//Juuss

Only the brave die free

Då var det snart dags för medieproduktion, men innan dess ska vi ha ett litet möte i klassen...som ska börja nu men alla är inte här. Det är faktiskt inte alls många här och det förvånar inte mig. Nu lyssnar jag på Kids in glass houses nya skiva och det är verkligen på tiden att jag gör det. Den har varit ute ganska länge nu. Gillar låten jag lyssnar på nu extremt mycket. Den heter the folrist om ni vill kolla på den.

//Juuuss

You played us all like toys

Imorse sa jag hejdå till syrran och begav mig ner till stationen för att upptäcka att tåget var sent även idag. Det har inte varit i tid en enda gång sedan skolan började. Hur dåligt är inte det egentligen?! Riktigt kasst enligt mig. Vi slutar snart för dagen och då ska jag följa med Beatrice hem eftersom mamam och pappa kör syrran till Göteborg och ska stanna där i natt. Jag ville följa med men det fick jag inte för mamma. Jag var tvungen att gå i skolan enligt henne. Suck.

//Juuuss

We'll be miles apart

Imorgon flyttar min käraste syster till Göteborg och på onsdag börjar hon på universitetet. Och det är inte bara hon som ska flytta, vi har sålt vårt hus. Det tar dock några månader innan vi flyttar men nu kommer det hända for sure. Så snart bor jag i byn. Det betyder att jag slipper vänta på att någon kan hämta mig vid bussen eller tåget och bara gå hem när jag vill. Och enligt mig låter det väldigt skönt. Visst jag har ju bara mindre än ett år kvar på lbs nu men ändå. Som pappa sa för några veckor sedan, "Då kan du sova tio minuter längre på morgonen". Göttans! Mamma är lite deppig över flytten men inte jag. Antar att det är för att jag vet att jag skulle flytta någon dag i alla fall, hon har tänkt att hon och pappa alltid skulle bo kvar i samma hus men nu blir det inte så. Och saken är den att jag tycker om förändringar, mamma gör inte det på samma sätt som jag. Jag tycker inte om rutiner och att allt alltid är det samma, jag är en person som tröttnar på saker och ting väldigt fort. Det ska hända något konstant enligt mig. Nu måste jag dock sova. Är glad att jag får lite sovmorgon på onsdag eftersom jag ska sova hos Bea imorgon. Längtar, haha.

//Juuuss

Den är enkel

Har projekt och företagande i 107:an just nu. Värsta jag har varit med om (fast ändå inte). Kan vi gå hem nu? Inget svar...nehe...okej. Nu ska jag, jag vet inte vad jag ska göra. Önskar jag hade mina hörlurar här. Fast det hade nog inte varit så bra om jag satte på mig dem och inte lyssnade alls. Detta får helt enkelt duga. Jag har ingen aning om vad jag snackar om bara så ni vet. Det värsta av allt är att jag försöker anteckana men det går inte att se vad han skriver på tavlan. Och så har jag ju inga glasögon på mig heller så jag får nog skylla mig själv lite. Men nu ska vi tydligen ha fest för vårt projekt vi gjorde blev skitbra.

//Juuuss

I'm right here

Sitter och tittar på friidrott, Carolina Klüft har hoppat två gånger i längdfinalen och ligger just nu femma. Hoppas hon kan vara med och slås om en medalj, nivån har varit ganska så låg än sålänge. Visst det är bara början på tredje omgången så det kan hända massor. Snart ska Moa springa 400m semifinal, hon sprang jättebra igår men hon har nog ingen chans att gå till final. Och nu ska jag sluta snacka om friidrott. Jag måste snart göra vår mediekommunikationsläxa som är tills imorgon. Ha en bra söndag!

//Juuuss

Yellowcard, my only one del 2

Tweets från igår:


Spyder var snäll och kastade ut vattenflaskor till publiken som egentligen var till bandet. Men det behövdes verkligen. När flaskan kom till mig hade cirka 20 personer redan druckit ur den, lite äckligt men om man inte ville svimma så var det bara att dricka. 



Lägger upp den enda videon som finns på youtube än sålänge. Jag är lite ledsen över att min kamera gick sönder innan de började spela. Avtryckar knappen losnade när vi väntade på förbandet. Det går att använda den men det är lite jobbigt. Men Hanna hade sin kamera så jag ska få bilder och videos av henne sen. Lägger upp lite här då.



//Juuuss

Yellowcard, my only one

Jag kommer förmodligen vara hög hela mitt liv efter igår. Det var så fint, underbart, svettingt, äckligt och bara helt perfekt. Om de kommer till Stockholm i December som de säger så måste jag dit, det bara är så. Om jag så måste sova på centralstationen, jag gör det. Who's with me?!
Men i alla fall så kom vi fram till Vega vid halv åtta, kön var inte lång vilket gjorde mig glad. Jag, Hanna och syrran vi står och pratar (jag står längst ut mot vägen), helt plötsligt säger någon "Excuse me". Jag tittar till vänster och där står trummisen i Yellowcard tio centimeter ifrån mig. Jag bara stirrar på honom med ett jätte löjligt leende på läpparna, jag måste ha sett jättedum ut. Men jag tog ett steg tillbaka så han kunde gå förbi. Vi föjlde honom med blicken ända tills han gick in i deras buss. Helt sjukt. Men det slutar inte där! (Detta inlägget kommer bli jättelångt, förlåt.) Fem minuter senare kommer Sean Mackin gåendes från bussen, han sticker in huvudet i dörren till Ideal bar innan han går vidare mot kön. Och såklart stirrade jag på honom, vilket han märkte för han stannade till och tittade på mig och log innan han gick vidare till scen ingången. Men det slutar inte här heller faktiskt. Nu har vi kommit längre fram i kön och jag står inne med ryggen mot husväggen. Jag står där och tittar ut på gatan och från ingenstans kommer Ryan Key och Sean Odonnell bärandes på två kaffe muggar var. Vi fortsätter prata eftersom de gick förbi så fort. Men de kommer igen. Denna gången står jag med näsan mot ingången och är i min egna lilla värld när Ryan kommer gåendes bakom mig och säger "Excuse me". Jag flyttar på mig så han och Sean kan gå förbi. Det var det som hände när vi stod i kön och väntade på att få komma in. Som jag stirrade på dem, jag skäms lite faktiskt. Men ja ja, kan inte göra något åt det nu. När vi kom hem startade jag datorn och gick in på twitter. Ryan twittrade efter att de gått förbi kön och kommit in.


Är lite ledsen över att jag missade det, men man kan inte se allt. Nu måste jag äta något så jag skriver mer senare.

//Juuuss

My only one

Idag är det Yellowcarddagen, så ni kan ju gissa vad jag har för tröja på mig. Just nu äter jag frukost och om en timme ska jag bege mig mot skolan för en projektarbetes introduktion. Men innan dess ska jag måla naglarna och läsa lite. Halv fem ska vi hämta Hanna på Oderssons efter det plockar vi upp mamma på salongen och sedan kör vi mot köpenhamn. Yellowcard anlände till Köpenhamn redan igår så jag har tittat på alla bilder de har lagt upp på twitter. Sean hyrde en cykel och cyklade runt stan, det hade inte jag haft något emot men jag måste tyvärr till skolan. Ha en bra dag, för det ska jag ha!

//Juuuss

Angel with a shotgun

Dagens låt:



//Juuuss

A soldier I will be

Jag kan glatt meddela att jag redan är hemma. Emine var fortfarande sjuk så vi slapp engelskan och jag kom hem sex timmar tidigare än beräknat. Väldigt skönt. Detta betyder att jag kan i lugn och ro göra klart webbdesignen och lämna in den. Men innan jag gör det behöver jag mat. Jag kan också berätta att tåget bara var två minuter sent idag. Blev lite chockad när jag gick upp på perrongen med ett leende på läpparna. Imorgon börjar vi så sent som 12.10, gött! Men ändå inte efter som jag bara kan vara med på en lektion. Lönt liksom. Skitsamma! Imorgon är det Yellowcard i Köpenhamn! Äntligen säger jag bara. Haha

//Juuuss

I say dear I miss you like hell

Gör webbdesignläxan vi fick igår och lyssnar på musik, men den viktigaste delen är att jag gör det på min kära skoldator som jag har saknat under sommaren. Den har nog saknat mig också. Äntligen kan jag redigera mina raw-bilder från i sommar. I år har vi fått Adobe master collection CS5, en liten uppdatering från förra året. Dock var det inte installerat på min datorn när jag fick den så jag var tvungen att göra det själv. Det var inte jobbigt men det tog tid och det var inte kul heller. Men jag överlevde.
Imorse körde pappa mig till stationen vid sju, jag gick upp på perrongen och ser att nästa tåg inte går fören 09:03. Snacka om att jag blev sur, tåget var ersatt med buss men jag bestämmde mig för att åka hem och ta bussen halv nio istället. Hur ska det går med tågen i vinter egentligen? Inte bra tror jag.
Nu är det bara två dagar kvar tills det är helg, och min kommer fortare än de andra i min klass eftersom jag måste sluta tidigare tack vare Yellowcard på fredag. Dock missar jag vår första mediekommunikation, hinner vara med tio minuter innan jag måste gå till bussen. Både bra och dåligt.

//Juuuss

En typ blomma

Sitter i skolan och försöker göra en vas i Illustrator, men det går inte så bra. Programmet bara hänger sig och så får man stänga ner det. Kul, nej inte precis. Jag har försökt nu fem gånger utan att lyckas. Samma sak för min granne Milla. Hon håller på än men jag ger upp nu. Det går bara inte. Suck. Det är många som har samma problem så vi är ialla fall inte ensamma. Hoppas jag får åka hem snart, men det lär nog inte hända.

//Juuuss

Just another day

Håller på att somna för den som vill veta. Hade tänkt jag skulle svara på ett mail jag fick från en som jobbar på IKEA-katalogen om min praktik. Jepp ni läste rätt, jag har redan börjat söka. Hon vill att jag ska skriva vilka kurser vi har läst i skolan och vad jag helst vill göra där på praktiken och lite sånt. Men jag orkar inte just nu. Får helt enkelt göra det efter en liten tupplur och när jag fått mat i magen. Jag fattar inte hur jag kan vara så trött! Fy på det, jag som har saker att göra. Måste slänga ihop webbdesign uppgiften och städa rummet så jag slipper det imorgon. Men först, sova lite. En dag med att gå upp kvart i sex och jag är redan helt slut. Vi som inte ens har gjort något på hela dagen i skolan, bara massa håltimmar och så fick vi sluta tidigare. Det börjar ju bra (enorm ironi!).
TRE DAGAR KVAR NU!
//Juuuss

Heaven stay

Kom hem för en timme sedan ungefär. Pappa hämtade mig vid tåget tio i fyra sen handlade vi lite mat och gick in en runda på skivbörsen. Pappa ville köpa Takidas nya skiva och så klagade han på att det var flera år sedan han köpte en skiva senast men idag blev det ändring på det. Där finns många skivor på det stället men jag orkade inte stå där och rota. Jag var jätteeeeeehungrig och ville hem och äta.
Idag i skolan var det inspark för ettorna så vi fick titta på dem när de gjorde massa tävlingar. Fast för det mesta fick ettorna tvingas upp på scenen eller så blev det tvåor och treor som fick ställa upp. Så fega var väl ändå inte vi i ettan heller?!
Fyra dagar kvar nu bara!
//Juuuss

Melodies in the air

Idag har jag hjälpt mormor att möblera om i sin lägenhet och tjänade lite pengar på det och det behövde jag verkligen. En tidigare luspank tjej som nu har pengar till att köpa en tröja på fredag det är jag det. Snacka om att jag är nöjd och glad just nu. Om fem dagar ska jag, min syster och Hanna se Yellowcard på ett nästan slutsålt Lille Vega i Köpenhamn. Dock kan vi inte köra dit fören fem eftersom mamma jobbar tills dess. Men vi hinner nog köa i cirka en timme så vi kan nog komma hyfsat långt fram. Mamma och pappa ska äta middag och gå runt i Köpenhamn medans vi är på konserten. Det kommer bli en fin dag. Men innan dess ska jag gå i skolan några dagar. Det hade jag gärna hoppat men jag kan ju tyvärr inte det.
//Juuuss

Six days left!

Trodde inte det var så många som lyssnar på Yellowcard i Sverige och Danmark men jag har tydligen fel. Och det är jag glad för! Verkar som om vi kommer behöva vara där i god tid... Jag ska stå längst fram. Ska gå och vässa armbågarna nu.
//Juuuss

Their words are like guns

Jag och syrran fick ett ryck och började baka igår vid tio-tiden och gott blev det. Började lösa min bok som jag lånade på biblioteket igår så min nyinköpta får vänta lite. Ska göra mig redo för att åka ner till byn en runda för att köpa block och sånt till skolan. Jag har ju faktiskt lite kvar på mitt presentkort på bokhandeln som borde räcka till två block och möjligtvis en penna. 
Idag ska jag virka blommor som jag tänker sy fast på mitt datorfodral och piffa upp det lite. Borde nog spela piano också eftersom mina lektioner drar igång på torsdag igen. Kan ju inte gå dit och inte komma ihåg ett dugg från förra året, då blir min lärare lite besviken på mig. 

Sex dagar kvar till Yellowcard! Gissa vad jag ska lyssna på idag, haha.

//Juuuss

Blood red snow white

Sista första dagen tillbaka från sommarlovet på LBS. Den var ganska smärtfri, vi slapp brännboll så det var inte så jobbigt. Men nu är jag väldigt trött och vill ha middag så jag kan sova, fast det är ju fredag så jag kan ju inte sova redan. Idag har jag slösat pengar, precis som jag inte skulle men gjorde det ändå. Ansiktsrengöring för en hundring, min efterlängtade bok som jag bäställde för två månader sedan på bokhandeln kom idag, så jag var ju tvungen att betala den och där rök 169 kronor till. Det går bra för mig och mitt pengasparande. Inte. Kan inte göra så mycket åt saken mer än att vara nöjd och sätta mig till rätta med boken i min gungstol. 

//Juuuss

Or giving a monkey a shower

Ligger i mamma och pappas säng och tittar på tv. Idag ska jag lata mig så mycket jag bara kan för imorgon börjar skolan igen. Detta året ska jag klara av att läsa 12 kurser medans vissa andra bara ska läsa 8. Jag har ingen aning om hur jag ska klara det. Fyför! Jag kommer dö av utmattning. Det var trevligt att känna er. Måste ta vara på denna dagen innan helvetet bryter löst. Det kommer inte att vara vackert. Men jag slipper i alla fall matte och det tackar jag för plus att jag fick min kära webbdesign och engelska c. Nu har jag planerat att jag ska krypa upp i soffan och titta på Harry Potter hela dagen, ska också baka något med syrran. Eller jag kanske ska spela lite tv-spel. Äh! Jag får se.
//Juuuss
Åtta dagar kvar till Yellowcard!

Det var som fan!

Nu har här varit tyst i en vecka men just nu har jag inget att göra så jag tänkte att jag skulle slänga upp ett litet inlägg. Läste precis på absolutepunk att Black Sabbath ska "reform", originalmedlemarna då alltså. Visade pappa ( det är hans favoritband) han bara stirrade på skärmen och efter en hel evig het utbrast han "Det var som fan!" 
Igår köpte vi mönster till min balklänning som Marita ska sy åt mig. Den kommer bli med massa tyll, mer säger jag inte. Nu ska jag städa lite och vara duktig innan mamma kommer hem om två timmar. Men först, det är bara tio dagar kvar till Yellowcard! Det är så nära så nära nu, det är helt insane. Måste ta mig samman, haha. Sitter här och dansar lite (mycket) för mig själv.
//Juuuss

After my picture fades

Funderar på att ta en bloggpaus, typ tills skolan börjar. Fast jag vet inte när den börjar men ändå, vilket jag tycker att jag borde veta. Men jag har liksom inget kul att skriva. Jag kan berätta att mäklaren kommer hit imorgon klockan tio så jag får inte sova till kvart i ett som jag gjorde idag. Hur kul är det liksom? Inte så värst. Så jag säger helt enkelt hej då tills dagen då skolan börjar igen, om det inte händer något som jag absolut måste skriva om. Har svårt att tro det dock. Jag tror vi börjar den nittonde, det är om typ 10 dagar så det borde ligga ett brev från LBS i brevlådan denna veckan. Om inte blir jag faktiskt lite orolig. Anyway! Ha det bra tills dess peeps, I'm signing out.
//Juuuss

Don't run and hide

Slänger upp ett snabbt inlägg innan jag ska sova. Jag tycker jag kan behöva det nu efter att ha sovit tre timmar igår natt och sedan spenderat en heldag på Bella Center i Köpenhamn. För den som inte vet så har det varit modemässa där hela denna veckan, och som vanligt åkte vi dit en dag. Till mig har det beställts en stor stickad grå tröja med luva och ett par jättefina vantar. Alla vet hur mycket jag älskar vantar. Jag och mamma gick och tittade på balklänningarna för att hitta inspiration och samlade på oss en massa kataloger. Det är kul att bara gå runt och titta på alla fina kläder och skor, ofta slutar det med att man vill ha allt. 
Nu efter jag kommit hem har jag ätit pizza, tittat på en film och pratat med Bea på telefon i en timme. Men nu äntligen kan jag få sova! Sov i bilen men det är inte samma sak. Min kudde ser ovanligt skön ut just nu.
//Juuuss

Virka, virka liten blomma

Igår efter att jag hade börjat på min hemsida och hållt på ett tag fick jag ett ryck och började virka istället. Jag kännde mig lite pysslig och som tur är fick jag med mig en virknål hem från Hasslaröd när jag slutade nian. Min syslöjdslärare tyckte jag kunde behålla den eftersom jag var så duktig på att virka blommor. Så nu ska jag virka i nårga timmar innan jag ska hem till Hanna ikväll på fest. Stannar dock inte så länge eftersom jag ska upp tidigt imorgon för att åka till Köpenhamn på modemässa. Har inte varit där på några år nu så det ska bli kul.
//Juuuss

This is endless

Tittar på friidrott och halvsover. Funderar på att ta och äta lite glass så jag vaknar men då måste jag ta mig till köket först. Är man lat och trött så är man. 
Igår fiskade vi kräftor, det byggdes vindskydd ute i skogen och allt möjligt. Idag körde jag och mamma till Älmhult en runda. Vi gick till en tyg affär för att titta på tyg till min balklänning men jag hittade inget jag gillade. Men det inhandlades lite småsaker på Ikea, som vanligt när vi åker dit. Nu ska jag börja på min hemsida eftersom jag inte har något bättre för mig.
//Juuuss

Dadadadadamdamdadadaa

Jag fick rysningar så bra det var. Hoppas de spelar den i Danmark och att det blir lika bra.

Everything is Yellowcard...

... and nothing hurts
Glömde säga att det är ett år sedan det blev officiellt att Yellowcard skulle spela in en ny skiva och allt det dära. En av de bästa dagarna i mitt liv. Jag är ett sådant extremt Yellowcardfan så det är lite löjligt faktiskt. Men jag gillar det. 24 dagar kvar tills jag äntligen ska få se dem live. Fem års väntan är väldigt snart över. Spännande!

We for sure are the children of the night

Till slut lyckades jag masa mig upp ur sängen, men det var jobbigt. Frukosten är avklarad och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Men innan jag tänker ut det kan jag berätta att jag var hemma hos Björn igår på en liten filmkväll. Björn och Hanna kom och hämtade mig vid åtta sen drog vi vidare till Torggrillen och Ica. Eftersom alla i min familj skulle jobba idag så var det inte någon som var så pigg på att hämta mig men det är tur att folk har körkort nuförtiden så jag slapp gå hem. Och det ville jag verkligen inte efter den filmen vi kollade på, för den var inte och leka med. Jag kan säga att jag gick väldigt fort från bilen till dörren när jag kom hem. Lite mörkrädd är man ju allt. 
Ikväll ska jag och mina buddies dra till Trollabadet en runda, det lär nog bli fint.
//Juuuss

Guess I'll see you in hell

Och så var det augusti! Vet ni vad det betyder?! Yellowcard om 25 dagar. 25 dagar! Det är typ ingenting. Helt sjukt är det. Men i alla fall så var jag hemma hos Hanna igår och hängde med henne, Emmy, Linda, Emily och Ebba. Vi gjorde pizza, pratade och spelade spel. Emmy hon körde hem mig snäll som hon är. När vi kom ut från villaområdet ut i skogen till mig var det som att köra in i en vägg av regn. Helt utan förvarning spöregnade det. Från klarblå himmel till ett stort svart moln rakt över oss. 
Just nu sitter jag och och tittar på you me at six hemsida. Det finns en nedräkning uppe i högra hörnet, och tydligen ska det hända något om 1h och 40 minuter. Spännande! Har väntat på detta i fem dagar nu så vi får se vad som händer.
//Juuuss

RSS 2.0