I can't take it

Varje gång jag går till skolan så tänker jag att jag inte kommer gå där så många gånger till. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Igår var förmodligen sista gången jag någonsin satte min fot på musikskolan. Femton dagar kvar till studenten nu bara. Känner glädje, nervositet och panik. Satt och tittade på Hasslaröd när jag åkte förbi med tåget på vägen hem. Det är helt sjukt att det bara är tre år sedan jag slutade nian. Tanken på att studenten är så nära har inte riktigt sjunkit in än. Det kommer den förmodligen aldrig göra heller. Kanske när jag får besked om jag kommit in i Växjö eller inte. Går och är nervös över om jag kommer in eller inte varje dag. Om jag inte kommer in, vad fan gör jag då?! Jag vågar knappt tänka på det. Fy. Jag hatar ovisshet. Ska sätta mig och se på några avsnitt av The lying game för att få mig att tänka på annat. 

//Juuuss

So lets set the world on fire

Kom hem från musikskolan för en timme sedan. Innan jag åkte dit körde jag och mamma till växtmästarn och så köpte jag en blomma till Eva. Lavendel faktiskt. Hon blev jätteglad och började nästan gråta. Vilket gjorde att jag nästan började gråta. Och jag gråter inte utan anledning. Jag kommer sakna att gå på musikskolan. Jag började där när jag var åtta år. Helt sjukt. 11år av mitt liv. Och nu, no more. Bara sådär.

I know you well enough

Lite besviken på ett VG i mediekommunikation men är ändå ganska nöjd. Men fan vad gött det hade varit med ett MVG! Ohwell. Jag kom hem tidigare idag är vanligt. Som ni kanske märker. Det blev en ganska konstig dag. På första lektionen kom ingen lärare och det var bara jag, Milla och Elin där. På psykologin gjorde vi provet i engelska som vi egentligen skulle göra imorgon. Efter det åkte jag hem. Så nu sitter jag här, har precis ätit lite lunch och ska titta på lite tennis innan jag spelar piano. Idag har jag min sista lektion på musikskolan ever. Att ta studenten innebär också att man slutar på musikskolan. Man får gå kvar i mån av plats men köerna är långa så det är ganska omöjligt. Så dagen till ära har jag målat naglarna och dekorerat med noter, g-klavar och f-klavar. 


//Juuuss

BBC Radio one

Sitter i skolan och funderar på att ta tåget hem vid tre. Har jobbat med min hemsida större delen av lektionen och känner mig ganska trött på den nu. Vill aldrig mer se den. Så ful är den. Just nu vill jag bara hem och titta på tennis resten av dagen precis som jag gjorde igår. Jag har lite svårt att skriva just nu för Milla ligger på min arm. De spelar Young guns på BBC radio one så hon utnyttjar mina hörlurar. Och nu fick vi meddelande av vår baldejt på facebook. Spännande! Jag tror Milla dog lite, haha.
//Juuuss

Share your passion for tennis

Sitter i soffan och tittar på tennis. Jag älskar tennis! Franska öppna, helt underbart. För den som vill veta så vill jag att Rafael Nadal ska vinna. Sofia Arvidssons första match har precis börjat, men sänds tyvärr inte på tv så får hålla mig uppdaterad på rolandgarros.com. Nog om tennis. Kom hem tidigare från skolan idag. Till min stora glädje. Satte mig direkt i soffan och slog på tennisen och har suttit här sedan dess. Ätit jordgubbar och Nutella (!!!), pastasallad och tagit en powernap på 20 minuter. Som ni märker har jag inte varit produktiv alls. Men det gör inget. Är inte stressad ett dugg längre. Gjorde två prov idag, har två kvar. Tänk, två prov sedan tar jag studenten. Jävlar!

//Juuuss

Sangria och Harry Potter

Igår fotade jag lite balbilder på Tuva och Zimon. Det blev ganska stressigt på grund av regenet men jag fick många bra bilder i alla fall. Fram mot kvällningen kom Milla och Sigge hem till mig. Vi gjorde paj, gick en runda, tittade på HP och åt cupcakes. Efter de hade stuckit hem somnade jag i soffan framför medidofestivalgojset. Japp, så kul tyckte jag att det var, haha. Jag vaknade och såg att Loreen hade vunnit. Fem minuter senare ringde mamma och väckte mig ur min dvala. Idag ska jag plugga, redigera bilder och åka hem till kusinerna på middag.
//Juuuss
(Milla, jag vill ha bilderna från igår :))

Can everybody see me? Can you everybody hear me?

Denna dag inleddes med en restid till skolan på två timmar. Det var lagom kul och jag var inte på humör alls för att redovisa mitt projektarbete. Men jag gjorde det så nu slipper jag ha det att tänka på. Massor med inställda tåg på eftermiddagen innebar många vilsna själar på stationen i Kristianstad. Hjälpte några vilsna gamla damer att ta sig till Alvesta. Tittar på tennis och det går inte alls bra för Arvidsson. Och där förlorade hon. Fan! En vinst hade inneburit en biljett till OS i London. Franska öppna börjar på söndag. Niiice! Ska sluta snacka tennis nu och leta efter recept tills imorgon. Ska baka som bara den!

//Juuuss
Nu är jag uppe i 1000 inlägg, just so you know!

Wish

Har suttit ute i solen sedan jag kom hem vid tre. Nu hörs ljudet från glassbilen som precis körde förbi mitt öppna fönster. Pappa har tänt grillen och det känns som om studenten bara är tre dagar bort.Om man bortser från att jag fortfarande har två inlämningar, två prov och en redovisning kvar innan dess. Men som tur är ska jag inte hinna allt det på bara tre dagar. Det är nämligen 22 dagar kvar. Jag ska försöka bli klar med mediekommunikationen idag men det kommer nog inte gå. 

//Juuuss

Over and over

Sitter nu i soffan med glass efter att ha spenderat kvällen med min interaktiva PDF. Är jättenöjd med den än så länge. Nu har jag lite ont i huvudet och jag skyller på värmen. Som vanligt är det svinvarmt på mitt rum så dät kan man itne vara. Alla tre fönster står på vid gavel och det hjälper inte alls. Blir till att sova med fönstret öppet inatt också. Nu ska jag njuta av min glass innan jag ska sova. Känns inte så lönt att åka till skolan imorgon men jaja, det är inte mycket kvar nu ju. 

//Juuuss

Band, nybakat bröd, akvariefisk

Sitter i skolan och slutar om fem minuter. Fönstret är öppet och fåglarna sjunger utanför som om det gällde liv eller död. Denna dagen har varit allt annat än produktiv. Gjorde inte ett skit på textkommunikationen och samma på svenskan. Nu på webbdesignen har jag fixat lite på hemsidan som för övrigt är hemsk enligt mig. Vet inte vad jag ska göra med den. Tyvärr hinner jag inte göra en helt ny innan den tofte, hade jag hunnit hade jag verkligen gjort det. Men som det ser ut nu är det en ren omöjlighet. Nu måste jag försöka hitta johan och se om jag kan få en bok.

UJNRFVDUHJNRFDNMFCÖL

Satan i helvete vad mycket jag har att göra innan studenten. Vet inte hur jag ska hinna. Innan jag själv tar studenten ska jag gå på tre andras. Shit asså. Bad pappa köpa en Ben & Jerry till mig så den står nu i frysen. Åt lite när jag kom hem och ska nu spara den till ikväll. Tyckte jag behövde den.
  • Två prov i projekt och företagande
  • CV och interaktiv PDF med arbetsprover
  • Redovisning av projektarbetet
  • Göra klart en megaful hemsida
  • En pianolektion
  • Kanske en extra uppgift i engelska
  • Dela ut alla inbjudningskort till studenten
  • Hinna träna ryggen varje dag
  • Fota Tuva och Zimon inför balen
  • Redigera bilderna på Tuva och Zimon
  • and on and on and on
Btw, snart uppe i 1000 inlägg här. Coolt.

Be calm, I know you feel like you are breaking down

Insåg att jag bara har en pianolektion kvar. Ever. Sen blir det inte fler. Ever. Sen är jag för gammal för att gå på musikskolan. Fy fan vad hemskt! Blä. Vad jobbigt det blev nu.

No one's gonna fix me when I'm broke

Fick i uppgift av min moster att skriva en lista på vad jag önskar mig i studentpresent. Har kommit på en sak, en ny kompaktkamera. Min gick ju sönder när vi var på Yellowcard. Jag sitter just nu och letar efter en med bra ljudupptagning som funkar på konserter. No luck yet. Har de bra ljud så går det ej att zooma samtidigt som man filmar och det är ju värdelöst. Så har ni något tips så feel free to tell me. Just nu har jag paus från pluggandet, som ni nog förstår. Jag har efter många rekomendationer börjat lyssna på Fun.. Jag gillar det jag hör!

I was never good at goodbye

Att plugga naturkunskap en lördag halv elva på kvällen är inget roligt. Det ska bli så skönt när det är över. Jag har precis antecknat en massa om fission och kärnenergi. Superkul! Imorgon ska jag gå vidare till kärnkraftverk och joniserande strålning. Jag ser inte fram emot det. Men det måste göras. Jag är helt slut nu och ska faktiskt gå och lägga mig. Gick upp vid halv tio, tittade på intervjun med Christian Olsson på tv4 och sedan gjorde jag mig i ordning och åkte hem till Milla. Vi pratade, fotade och pratade. Jag gick runt i skogen i klänning och högklackat och fick konstiga blickar från joggare. Helt vanlig lördag. Nu vill jag inget annat än sova, så det ska jag göra nu.
God natt peeps!

Mendez Rules!

Idag, efter tre års kämpande lyckades jag komma in på underdogs forumet igen. Har saknat Mendez rules tråden där Ryan Mendez svarade på frågor från fans. Tydligen så gör han fortfarande det. Om december förra året räknas som fortfarande, haha. Trodde inte folk gick in där längre men jag hade visst fel. Av någon anledning, när sidan bytte server och Yellowcard inte längre var signade på Capitol Records så kunde jag inte komma in längre. De påstod att mitt användarnamn inte existerde. Jävla as. Det blev någon vajsing helt enkelt. But I'm back! Mina underbara Underdogs, som jag har saknat er! Fast det hade varit bra med ett nytt forum. Trodde vi skulle få det när de kom tillbaka men nope. Besvikelse. Ohwell!

So cold, but so awesome

Renasde min mail innan och hittade bilder från Paramore i Köpenhamn som Hanna hade skickat till mig. Fy vad bra den dagen var! Men jävlar vad kallt det var att köa utan jacka i över en timme i december. Galet.

I found a way

Jag vill att det ska vara tisdag. Nu. Inte bara för Yellowcard utan för då är provet i naturkunskap överstökat. Innan vi åkte till Sandviken igår pluggade jag som en galning. Jag hade till och med boken med mig och läste lite i bilen och när vi satt ute i partytältet. Kalas med släktingar är så fruktansvärt tråkiga utan syrran och Axel. Bara gamla och småbarn. Kanske inte riktigt sant, men nästan. Lucas är fjorton och Ida snart trettio. Men ändå. Det är ju inte precis som att jag har hur kul som helst och aldrig vill åka hem. Tvärtom. Jag var trött och ville inget annat än hem. Men tyvärr kom vi hem så sent som halv ett. Blev brutalt väckt halv tio för att Marita skulle komma med min balklänning. Inbjudningskorten till studenten är fortfarande inte klara. Och jag har suttit hem dem framför två filmer idag. Antar att det blir en tredje nu. 

//Juuuss

Beyond happy!

Behöver jag ens säga att jag är glad? Om ni tittar på förra inlägget så säger det nog sig självt. Var på jättedåligt humör igår när jag gick och la mig. Men jag vaknade och såg detta!
Call me stoked! Behövde verkligen det där. Yellowcards timing är alltid så jävla bäst! Undrar hur de lyckas gång på gång. Spionerar någon på mig och rapporterar sen till dem att jag är på dåligt humör och behöver muntras upp? Man kan nästan tro det faktiskt. Läskigt värre liksom. Men i alla fall, nu är jag på bra humör och ska sätta mig och göra klart de där eleka inbjudningskorten till studenten. Ha en bra dag! 

//Juuuss

Always Summer


Nej, nu jävlar är jag inte glad

Stressen hade precis försvinnit. Och nu är den tillbaka, som ett brev på posten. Eller nej, snabbare än så. Som ett mail i inkorgen. Detta är hemskt. Ett problem löst, och så får man ett nytt bara sådär! Tack. Tack så jävla mycket. Fy. Ska vi behöva göra en tenta i webbdesign? Fuck you i så fall. Nej nu ska jag äta glass. Inte för att det kommer hjälpa. Bara just för tillfället. Om jag har tur.

This is life, this is real

Har inte varit i skolan så mycket de senaste veckorna och det har jag ganska dåligt samvete över. Jag sitter i köket och har precis skrivit klart mitt personporträtt. Gick upp vid nio och började skriva direkt efter jag ätit frukost. En timme och 921 ord senare är arbetet äntligen klart. Trodde det skulle vara svårare men det gick bra. Nu ska jag bara fixa design och lite sånt. Sedan ska jag försöka lista ut hur man gör en interaktiv pdf. Kan bli kul. Efter det blir det naturkunskap resten av dagen. Längtar inte men det är ett måste.
//Juuuss

...


We can't pretend we're having a good time

Idag var ingen bra dag. Riktigt jävla usel faktiskt! Jag var på jättebra humör igår när jag gick och la mig men idag gick det helt åt pipsvängen. Inget blev som jag ville och stressen bara växte och växte. Var på gränsen till tårar när jag satt på bussen hem fyra timmar tidigare än vanligt. Anlednigen till att jag åkte hem tidigare var just stressen och paniken som sakta men säkert blev värre och värre under de få timmar jag var i skolan. Om jag var stressad och panikslagen i söndags när jag gick till sängs så är jag en miljon gånger mer stressad nu. Kan knappt tänka så stressad jag är. Jag hade planerat att jag skulle ta det relativt lugnt idag och spela lite piano i lugn och ro. Så fel man kan ha. Kommer nog inte få mycket sömn inatt heller. Har inte sovit normalt på säkert två månader snart. Kan säga att det börjar bli lite jobbigt. Jag vill sova, men det går bara inte. Det är helt omöjligt. Känner en liten lättnad över att projektrapporten är klar men det är fortfarande mycket kvar tills jag kan slappna av. Jag längtar tills jag kan slappna av. Jag längtar tills då jag kan sova igen. Just nu känns det långt borta, men ändå så nära. För nära.

Waking up at 6m
One blink and I might fall again
To the floor and fade away
Someone there please take my hand
I wanna smell the air again
No demands I'm just hopefull
Frustrated, I'm jaded, I can't do anything at all
it seems like everything just repeating itself

Vi mot världen

Efter timmar av skrivande och tänkande är nu min projektraport klar! Hur skönt som helst att slippa tänka på den. Nu kan jag fokusera på personporträttet så jag hinner bli klar till på fredag och sedan blir det naturkunskap hela helgen. Ser inte fram emot det men det är ett måste. Nu ska jag bädda ner mig under mitt täcke och läsa Millas bok. Hon har varit på mig ett tag nu, haha. Läste ut HP innan middagen så nu jävlar! Har lite choklad att tugga på under tiden jag läser. Kommer förmodligen läsa tills jag ska sova. Så god natt på er! 

BTW! Glömde nästan. Neverstore har skrivit låten till EM i fotboll! När vi satt och åt utbrister mamma helt plötsligt att Neverstore är på tv. Töntig som man är kutar man fram till tv:n och höjer så mycket det bara går och sitter sedan som klistrad till låtens slut. Awesome! Känner mig stolt över dem, haha. Första gången i mitt liv som jag brytt mig om något som har med fotboll att göra.
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/neverstore-gor-em-laten

//Juuuss

I wanted you but never told


If music be the food of love, play on

Lördag, men av någon anledning känns det som söndag. Just nu sitter jag i soffan och tittar på Harry Potter. Våra grannar kom precis på besök så de sitter i köket och pratar med mamma och pappa. Tydligen fungerar inte deras telefon så de ville veta om vår gjorde det. Nu funderar jag på att vara lite social själv men det vet jag inte om jag orkar. Mamma och jag har varit på Ikea en runda och efter vi kom hem organiserade jag om i min gardrob. Jag ko mäven att tänka på att jag inte lagt upp någon bild på länge. Så det ska ske inom kort. Hittade lite oredigerade bilder på min externa hårddisk igår som jag helt hade glömt bort. 

//Juuuss

Never my sugar

Har åter igen ägnat några timmar åt min projektrapport, som för övrigt börjar bli riktigt bra och nästan klar skulle jag tro. Jag ska nu värma en kanelbulle och sätta mig med en bok en stund och ta det lugnt. Sedan måste jag skriva frågor till min intervju med Sigge. Personportättet ska vara klart om en vecka och jag har inte börjat. Känns bra. Men jag tror jag ska hinna ändå. Hoppas jag. Funderar på att baka något idag men då måste jag gå och handla. Och ni vet ju hur lat jag är så det kommer nog inte hända. Kanske imorgon dock.
//Juuuss

Projektrapporten bör innehålla...bla bla bla

Studiedag, jag sitter på mitt rum och försöker skriva min projektrapport. Det gick hur bra som helst i början men nu vet jag inte riktigt vad jag håller på med. Funderar på att göra en organiserad sammanställning av loggboken för det ska också göras. Har inte ork till det dock så detta kommer sluta med att jag hamnar framför en Harry Potter film eller två.
//Juuuss

Cross my heart, cross my fingers

Stannade hemma från skolan idag också. Är nu helt slut efter att ha jobbat med min och Millas vetenskapliga uppsats i flera timmar. Den är nästan klar. Måste dela med mig av vad som hände innan idag.

Milla: smörat på lite grann om allt med kvinnor som fick stiga fram och arbeta efter folkmordet.
De kanske kommer tro att vi är feminister efter detta...

Josefin: haha, sjukaste. Drack vatten samtidigt som jag läste det och skrattade så jag satte vattnet i halsen och fick värsta hostattacken.

Milla: HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHA
förlåt, det var inte meningen (A)

Josefin: shit asså, det mest händelserika idag för min del.

Jag hostade som en galning och började till och med gråta. Så illa var det. Nu ska jag vila min hjärna med att titta på film och kanske läsa lite efter det. Orkar inte vara mer produktiv idag. Det är jobbigt att vara på topp.


Den är solid

Är hemma efter en helg i Göteborg. Den bestod av massor med bärande, hiss åkande, ett Ikea besök och två snabba rundor på stan. Efter två veckors halsont bröt förskylningen ut i fredags. Så nu sitter jag här med rinnande näsa, ont i hals och huvud och troligtvis även lite feber på det. Nu ska jag titta lite på Like Torches live på stickam innan jag ska sova. Imorgon ska jag försöka göra lite läxor och arbeten. 

//Juuuss

Just don't love me

Denna skoldagen har varit ovanligt rolig. På samhällskunskapen var det en snubbe på taket utanför vårt klassrum. Han låg här och solade lite, sjöng och spionerade på folket nere på gatan. Väldigt intressant faktiskt. Se bilderna här nedanför. På håltimmen gick jag och Sigge en runda på stan. Jag köpte en gardin till mamma och Sigge införskaffade en ny eyeliner och efter det satt vi i solen med en glass var innan vi gick till engelskan. Jag misstog pig för chicken och påstod att äggen kom från grisarna. Sigge översatte valborg till engelska vilket jag skrattade åt i evigheter. Nu måste jag packa inför resan till Göteborg imorgon. Har ingen aning om vad jag ska packa så det kan bli kul. 



.

HAPPY INTERNATIONAL HARRY POTTER DAY

Visuell inlärning

Sitter i skolan och fryser. Mina fingrar är som isbitar och jag kan inte förstå varför. Här är inte kallt, jag är inte sjuk, vad kan det då vara? Det är fint väder, varför i helvete sitter jag och skakar som en galning och nästan hackar tänder? Inte kul alls. Vi har precis haft seminarie på psykologin och det var nästan det pinsammaste jag någonsin varit med om. Det vill jag helst slippa att göra om. Men jag får väl skylla mig själv lite egentligen. Snart ska vi göra något expreriment, i klassrummet ligger det massa saker på bordet övertäckta med handukar. Udda. 

//Juuuss

Always use sunscreen...

Efter en hel dag i solstolen med min HP-bok sitter jag nu här, rödare än den rödaste Ferraribilen. Men det är sånt man får ta när man inte har någon solskyddsfaktor hemma. Igår gick jag ner till majbålet med mamma och pappa och fick med oss lite gäster hem på kaffe och bullar. Fördelen med att bo i byn, grannar. Man blir automatiskt mer social. Jag har precis gjort klart min portfolio vilket betyder att jag nu ska börja med projektrapporten och att jag efter det har mina fredagar helt lediga. Nu på fredag bär det faktiskt av mot Göteborg för att hjälpa syrran och Axel att flytta. Men självklart har jag planerat att shoppa lite också. 

//Juuuss

RSS 2.0