En liten kulturkrock var det här

Kom nyss hem och sitter på golvet framför två olika tapeter och försöker välja en av dem. Kan. Inte. Välja. Det är två helt olika stilar på dem. Som jag sa innan till mamma och pappa, jag är en kulturkrock. Jag är två personligheter, men absolut inte schizofren om ni tolkade det så.
Idag har varit en bra dag. Förutom det faktum att jag glömmde bort mitt möte med Banafshe och åkte hem utan att ha pratat med henne. Men annars har allt varit finnemang idag. Ett MVG på provet i psykologi, extra bra pianolektion och andra smågrejer. Nu blir det potatismos till middag. Inte bara det såklart men jag älskar potatismos så det är det viktigaste.
//Juuuss

Alla hårdrockare är satanister?

Sitter och jobbar med en grej till skoltidningen om hårdrockare och snubblade över en uppsatts som var jävligt intressant. Jag beslutade mig för att läsa lite högt för pappa som lyssnar mycket hårdrock. Efter att jag läst lite och en del disskutioner kommer han med kommentaren "Du är ju halft hårdrockare". Smått förvånad över detta påhopp funderar jag på saken. Och nää, är jag väl inte? Eller? Själv har jag svårt för att sätta labels på allt och alla mest för att man oftast är lite av varje. Nåja, jag är vad jag är och trivs med det. Sure, kalla du mig halv hårdrockare om du vill. Men då är du också det. För den som är intresserad kan du läsa uppsatsen här. Nu ska jag återgå till hårdrockaren och alla stereotyper det finns om dem.
//Juuuss

Stop wishing for the sunshine

Inledde första dagen tillbaka från lovet med att försova mig. Snacka om att jag blev paff när pappa kommer in och väcker mig och undrar varför jag inte har gått upp än. Trevligt nog tyckte min mobil att den kunde slippa väcka mig idag. Det resulterade i en lagom sur Josefin som helt enkelt fick ta nästa tåg till skolan. När jag sitter på tåget och nästan är framme smsar Milla och säger att Emine är sjuk. Tack för den. 

Nu sitter jag hemma på mitt rum och skriver på min affärsidé/marknadsplan om Urbanears och det går faktiskt ganska bra. Är nästan klar med den delen och kan snart gå vidare till annonsen som ska göras. Men innan jag jobbar vidare ska jag unna mig en bit choklad. Vi råkar ha en ask paradis hemma.
//Juuuss

Dagens sämsta rubrik kommer här!

Var ute med kameran en runda nyss. Först mötte jag Linas mamma och pratade lite med henne innan jag gick vidare. På väg hem igen mötte jag faktiskt komiskt nog Lina och Anders. Min lilla fotorunda resulterade i några bilder också självklart. Dock är detta en gammal bild med en ny textur. Men i alla fall.


//Juuuss

Syntax, go away please?

Då var detta lovet snart över. Ska ta tag i lite läxor, engelsk grammatik och analysera en marknadsplan. Skoj. Tänkte göra engelskan och sedan gå ut en runda. Fick ett enormt sug efter att fota när jag tittade ut genom fönstret. Kan inte direkt ta med kameran till Källedal och sätta den på stativet och leka modell när massa gamlingar går förbi. Det är ju inget annat än pinsamt. Jag måste hitta ett bra fotoställe där ingen ser mig och där jag trivs. Men först, engelska! Meningsbyggnad är så extremt kul. Speciellt på engelska...
//Juuuss

Vi flyger

Startade inte datorn alls igår. Känndes ganska skönt faktiskt. Men nu försöker jag hålla mig ifrån min bok så jag inte läser ut den för fort. Jag har läst 621 sidor sedan i torsdags då jag började med Hungerspelen efter frukost. Nu har jag bara några få sidor kvar utav tvåan Fatta eld. Tänker läsa ut den idag men sen känner jag att jag måste spara Revolt tills imorgon. Funderar på att be pappa låsa in den i bilen och gömma nycklarna för mig. Haha. Så illa är det.

Jag har inte sträckläst på detta viset sedan Harry Potter and the Deathly Hallows. Då satt jag och syrran med en bok var och läste och det tog oss mindre än två dagar att läsa ut den. Jag kommer så väl ihåg när vi satt inne i morfars sommarstuga och Gunnel tyckte vi var dumma i huvudet för att vi inte var ute i det fina vädret. Det var två väldigt kännslofyllda dagar för oss. Nu har jag läst den boken minst tio gånger, och då räknar jag bara på engelska och inte svenska. Det ni. 

Igår var jag, mamma och pappa på Väla en runda. Jag kom hem med ett par vita converse. Lite jobbigt att jag inte kan använda dem fören studenten, men de måste förbli vita så det är för det bästa. Lyckades faktiskt med den stora bravaden att köpa converse på rea. Det händer inte ofta.
//Juuuss

Hubbabubba, nice to see you again

Här sitter jag nu, med en bortagbar tandställning istället för en fast och med lite lagom smärta i munnen. Det tog en timme och nästan 30 minuter att bli av med skiten. Inräknat i det är tiden som det tog för Kenneth, min tandläkare att få den lösa att passa. Cirka 25 minuter tog det för honom, den borde ha passat direkt men teknikerna hade gjort fel. Efter lite om och men var den på plats och jag kunde äntligen gå därifrån. 

På bokrean igår införskaffade jag mig Hungerspelen trilogin, tre böcker i en för endast en hundralapp. Känner mig kanska nöjd. Dum som man är började jag läsa den och kom till kapitel fyra innan jag kunde stoppa mig själv. Läser ju redan en annan bok som jag köpte i Göteborg senaste gången jag var där. Dumma mig. 

//Juuuss

All that you want, all that you need

Imorgon ska jag äta knäckebröd och tugga tuggummi som aldrig förr. Sega kolor och kanske till och med ett päron eller äpple. Imorgon är dagen jag har längtat efter i nästan två år. Ganska sjukt faktiskt. Jag kommer se helt annorlunda ut utan tandställning. Kommer nog ta ett tag att vänja sig. Men på ett bra sätt såklart.

Tror inte jag åker till Götet denna helgen som jag hade planerat att göra. Har knappt inga pengar och studiebidraget kommer nästa vecka. Dessutom har de höjt tågpriserna på grund av att det är sportlov just nu. Lagom kul liksom.
Har spotify som shuffle, chocken när Fall out Boy börjar spelas. Inte lyssnat på dem på evigheters evigheter. Nostalgi.
//Juuuss

Wonder where you've been

Första riktiga dagen på sportlovet. Mitt sista sportlov. Jag tror jag har beslutat mig om att inte plugga i Hultsfred efter sommaren. Antingen blir en grundkurs i att skriva om musik eller musikvetenskap. Så nu återstår det att välja mellan dem två och var, Växjö eller Lund. Om jag kommer ihåg rätt så finns de på båda orterna. Jag inledde dagen med att skriva på mitt arbete som Urbanears och kom en bra bit. Resten av dagen ska jag lyssna på Yellowcard, spela piano och kanske plocka fram gitarren för det är jättelänge sedan jag gjorde det. Först, ett avsnitt Parenthood. Jag har nästan sett hela första säsongen på två dagar. I blame Ryan Key for this. 

Och btw så har jag listat ut varför jag har varit så lat när det gäller skolan de senaste två åren. Jag har inte haft något specifikt mål att jobba för. Nu har jag det. Jag tycker om att planara och veta vad som händer sen. När jag inte vet blir det jobbigt. Men nu vet jag, på ett ungefär i alla fall. 

//Juuuss

You gotta believe

Chocken när man loggar in på spotify och ja... The auditions nya ep är på startsidan bland, i brist på bättre ord, mainstream artister. Känns väldigt bra faktiskt. Ska spendera större delen med att lyssna på den nu bara för det. You should too!


//Juuuss

I wanna see you again

Har nyss ätit lite kalaspuffar. Nu tänkte jag berätta en liten historia för er. Mamma kom hem och var jättenöjd över att hon köpt kalaspuffar till mig eftersom jag nämnde att jag var sugen på det igår. En timme senare kommer pappa hem med coco pops. Så ska nog äta en skål coco pops också. Lite roligt. Jag hade inga puffar eller flingor, nu har jag två olika sorter. Känner mig ganska nöjd faktiskt. Så vem vill ha puffar/coco pops?
//Juuuss

You are so afraid

Som Milla så snällt nämnde i en kommentar till förra inlägget kan jag även göra pannkakor. Haha. Men dagens middag blev jättegod. Den tog lång tid att laga men gott blev det. Stod i köket från halv sex till klockan åtta. Fast då räknar jag även in allt diskandet och inte bara att göra maten.  

Please welcome the new defense against the dark arts teacher at Hogwa...I mean Yellowcards new bassist Josh Portman. Jupp, Yellowcard har haft många bassister genom åren. Detta blir den femte faktiskt, sorligt nog. Jag trodde verkligen att Sean skulle stanna. Jag hade fel. Om jag inte har helt fel så byts en medlem ut (minst) innan varje ny skiva. Undrar vem som lämnar nästa gång. Just nu är den stora snackisen på ap.net hur länge han kommer stanna. Jag säger till nästa skiva. Det återstår att se dock. Börjar bli trött på att se alla komma och gå. It hurst just as much every time. Jag hoppades på att Pete skulle komma tillbaka. Besvikelsen är stor. För tillfället i alla fall.
//Juuuss


Rockens och popens historia

Ikväll är det jag som ska laga maten hos the Svenssons. På menyn står broccoli- och ädelostpaj, sallad och något gott bröd om jag hittar det i affären. Det kan bli intressant. När jag lagat mat brukar det mest bli soppa, varma mackor eller varför inte makaroner med bacon och ketchup. Men det är nog dags att ta min matlagning till en ny nivå. Haha. 

Större delen av kvällen igår satt jag och syrran på msn samtidigt som vi letade efter utbildningar till mig. Det hela började med att syrran läste en tidning för studenter och hittade den perfekta utbildningen för mig. I Birmingham. Dock har jag inte behörighet till att plugga där och det kostar mycket pengar. Sadface. Men efter lite funderingar är jag nu inne på att gå en grundkurs i musikvetenskap på lunds universitet på 30hp eller en kurs som heter Att skriva om musik på 15hp. Dock fortsätter letandet lite till.
//Juuuss

Sweetest thing, how do you do?

Tittar på one tree hill och längtar tills det är middag. Brukar alltid äta en macka eller liknande när jag kommer hem men orkade inte göra det idag vilket ledde till att jag nu är väldigt hungrig. Idag är det sex dagar tills min tandställning försvinner och byts ut mot en lös. På köpet får man även lite vitare tänder när de slipar bort limmet efter alla brackets. Hur naijs (nice) som helst! Stekosen har spridigt sig till mitt rum nu (haha, för det är ju så långt till köket!). I need food asap. Börjar bli lite grinig faktiskt. Men jag kan glädja mig med det faktum att jag har sportlov nu! Flyttade morgondagens möte till efter lovet så kan tack tare det stana hemma imorgon. Ska leta upp en kaka eller två att äta så länge.

Rubriken är ett citat från min kära fader. Låten går egentligen "Sweet miss blue how do you do?" men har trodde det var "Sweetest thing, how do you do? Fortfarande kul trots att det är många år sedan nu.
//Juuuss

Den där dumma fingersättningen

Efter en knasig dag är jag hemma och dricker just nu en kopp varmchokladoch käkar marabou apelsin krokant. Tänkte redigera lite bilder till projektarbetet och skriva on Urbanears men orkar inte riktigt. Det får bli efter middagen när jag har återhämtat mig. 

Trodde pianolektionen skulle gå helkasst idag men det gjorde den inte alls. Fick till och med pluspoäng för jag ville göra omvändningar på ackorden och inte bara göra allt i grundläge. Framsteg!
//Juuuss

Forever alone

Många som känner sig ensama och spenderar dagen på tumblr idag tydligen....

Happy valentine's day?

Så var det alla hjärtans dag igen! Förväntade mig lite hjärtballonger och fin dekoration i skolan men nope. Det såg ut precis som vanligt när jag kom dit. Det var en liten besvikelse. Tänkte att vi kanske skulle få en chokladbit eller nått men icke. Lbs brukar ju vara generösa vid högtider och på speciella dagar. Istället var det föredrag om stress och träning som gällde i och med hälsoveckan som råder på skolan. Efter lunch blev det skattjakt på stan med random lbsare som jag aldrig har pratat med. Mitt lag bestod av mig (såklart), Patrik från speltrean, en snubbe som jag inte kommer ihåg namnet på (oops!), en spelare i ettan som också är från Osby och en blyg tjej i ettan, antar att hon går media men hon sa knappt ett ord. Det var lite sisådär med att vara i ett lag där man inte kände någon sedan innan men till min stora förvåning var det helt okej. Vi hade ganska kul och det blev några skratt när vi drog runt i staden. 

Nu blir det psykologi och det kognitiva perspektivet för min del. Har prov imorgon och lite rädd är man ju allt. IG här kommer jag!
//Juuuss

Nej, det är en perfekt början

Håller på att baka ananaspaj! Den är i ugenen och beräknas vara klar om cirka 20 minuter. Gott, gott! Har ingen aning om den är god dock. Har inte gjort den innan plus att jag improviserade. Improvisation är väldigt viktigt när jag bakar, det är något som jag måste göra. Faktiskt. För övrigt har jag spenderat dagen så långt med att läsa, plugga psykologi och film. Senare ikväll står Anastasia på schemat. Älskar den filmen!
//Juuuss

Chillingly good

Nyss hemkommen från Götet. Hade bara tänkt köpa max en skiva men det blev en bok och klänning istället. Om man säger att man inte ska köpa något så blir det alltid tvärtom. Måste sluta säga så för mitt eget bästa. Men klänningen är helt underbar! Nu tänker jag ta en macka och läsa lite i min nya bok The anatomy of ghosts. Den har tydligen vunnit en massa priser så hoppas den är bra. Och för den som intresserad av att veta, jag läser nästan aldrig en bok på svenska längre. Det är inte alls lika kul. Så ett tips, läs mer böcker på engelska. Har satt som mål att läsa 15 böcker i år. Det borde inte vara så svårt.
//Juuuss

Just for the record, I think you rock

Höll nästan på att glömma blogga! Så kan vi ju inte ha det heller. Idag har varit en händelserik dag. Både på bra och dåliga sätt. En Ida som jagar Sandra genom korridoren medans hon skriker att hon ska döda henne och en trasig dörrkarm var drama nog för min del. Och så fick vi inte något mer gjort på den lektionen efter den händelsen. Bussen var hela tre minuter tidig när den anlände hemma i Osby efter en lång dag och det hade jag verkligen inget emot. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska ha för tapet eller färg på mina väggar. Det är ett lagom jobbigt beslut att fatta. Finns helt enkelt för många alternativ.

Jag borde packa inför resan till Göteborg imorgon men vet inte vad jag ska packa. Behövs inte så mycket för endast en natt men ändå. Jag och min extrema beslutsångest. Ska i alla fall dra en runda till Bengans imorgon och se om jag kan hitta en skiva att utöka samlingen med. Underbart enligt mig.
//Juuuss

We want candy!

The drama, oh the drama. Är i skolan och har samhällskunskap, dock är det ingen som gör det vi ska. Vilket är en vetenskaplig uppsats om internationella relationer och konflikter. Jag och Milla har ätit Milkyway och nu längtar jag efter lunch. Funderar på om jag ska göra något men jag tror inte det.
//Juuuss

Bricks at my window

Idag var det studiedag, men ändå var jag tvungen att åka in till stan. Jag och mamma körde och köpte hatt-och skohylla, tittade på tapeter med mera. Jag var hos tandläkaren och gjorde avtryck till min lösa tandställning som jag ska få om två veckor. Den kommer vara grön för den som vill veta. Jag kom hem en ny eyeliner och ett lip butter som luktar äpple.
Ikväll kom pappa hem från England. Och som vanligt hade han lite presenter med sig. De klassiska tidningarna (Kerrang och Rock Sound), godis och det viktigaste av allt som jag har läntat efter i flera månader. You me at six - Sinners never sleep. Min skivsamling är snart uppe i 50 skivor. Fattas två stycken bara sen är jag där. Målet detta året är att fylla en hel hylla bokhyllan med bara skivor. Får se om jag kan lyckas med det!
//Juuuss

Your shallow concept

Vill spela piano men har huvudvärk och är jättetrött. Det är inte lönt att sätta mig vid pianot för jag kommer ge upp och bli sur som attan efter 30 sekunder. Vill måla naglarna men det har jag inte tålamod till heller just nu. Man kanske borde sova redan nu? Dock är det studiedag imorgon och behöver inte gå upp så tidigt. Räcker nog med nio halv tio så kan inte gå och lägga mig redan för då kommer jag vakna vid sju eller åtta. Så kan vi ju inte ha det!
Jobbat med skoltidningen större delan utav dagen. Hjälpte Bea och några andra som går rörlig bild på eftermiddagen med att flytta alla bord och stolar i matsalen. Sen satte jag mig på bussen hem vid kvart över fyra och spenderade resan med att prata student med Eric. Nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra med mitt liv. Eller ja, resten av kvällen.
//Juuuss

You will burn in hell they say

Idag låg The Used - Lies for the liars i brevlådan när jag kom hem. Nöjd och glad blev jag. Lyssnar på den just nu och funderar på om jag ska gå och lägga mig redan. Trött och har skrivit ingress till min artikel. Borde fixa klart mitt kåseri men har inte ork till det alls. Kanske redigerar lite bilder från spexet men bara kanske. Och nej, det kommer inte komma upp några bilder här. Tänker behålla dem för mig själv så de inte hamnar på någon random hemsida där de inte hör hemma. Så nu vet ni det. 
Blev glad över att Jessica skjutsade hem mig från bussen innan idag så jag slapp gå. Sjukt kallt ute och inte kul att vara ute och gå. Det är ju bara dumt och onödigt när man kan åka bil. 
Liar, liar pants on fire,
Hanging from a telephone wire

Vi måste vinna, vi måste

Sitter här och har naturkunskap. Dagen började, inte bra alls. Spenderade större delen av morgonen med att leta efter mitt busskort. När jag var ganska redo för att åka skulle mamma gå ut och starta bilen. Men det gick inte så bra för den startade inte. Lagom kul liksom. Josefin fick springa till tåget i minus 17,8 grader. Det var inte kul. Och nu tog min fantasi slut.
//Juuuss

Ja, men så tagga då!

Är hemma i Skåne igen. Kom hem vid fyra ungefär. Nu sitter jag här och ska snart göra lite engelska innan jag ska sova. Vill redigera bilder men det blir för sent om jag fortsätter med det. Denna helgen har jag skrapat ihop 10 timmar till projektarbetet. Woho! För övrigt så var det riktigt kul att fota spexet. Och jag måste sluta säga för övrigt. Nej, men igår fick jag tillbaka lite av min inspiration till att fota. Känns extremt bra för jag har saknat den sedan juni nu. Det tog ett tag men nu är jag tillbaka på banan igen. Ska nog åka upp till Göteborg nästa helg också som det verkar i nuläget. Det blev en blixtvisit denna gång och träffade inte syrran så värst mycket som jag är van vid när jag hälsar på.
I fredags blev det hemmagjord pizza, massa godis och Hitta Nemo på kemivägen. Axel gjorde världens godaste pizzadeg! Jättemegaawesome faktiskt! Känner att jag är väldigt på just nu och borde vara tyst. Lite hög på livet bara. Känns fel att vara det just nu dock. Mest för att Sean Odonnell har slutat i Yellowcard. Så hög på livet men lite ledsen på samma gång. Kommer sakna killen. Rest in peace team Sean.
//Juuuss

OMTAGNING, PÅ FRANSKA

Håller på att föra över gårdagens bilder från föreställningen. Som för övrigt var asbra! Några av bilderna är klockrena och jätteawesome. Igår var vi en väldigt snabb runda inne i stan. Jag köpte en ny rutig skjorta, öronhängen till balen och pärlor till ett armband som snart ska tillverkas här på kemivägen. Så coola är vi! Nej, lite frukost kanske? Jo, jag tror nog det skulle passa bra.
//Juuuss

I come alive when I'm falling down

Dagen har varit ganska produktiv. Det kunde ha varit bättre men för att vara jag så blev mycket gjort. Skrev på mitt reportage till skoltidningen, letade fakta på samhällskunskapen, lekte hänga gubbe, fotade och hade engelska. Nu blir det en macka och det senaste avsnittet av the lying game. Sedan blir det till att packa inför resan mot Göteborg imorgon med Sigrid. Bjuder på en bild från sudion på mig, fotad av ingen mindre än Milla (millaismyname.blogg.se). Så här är min nya hårfärg för folket att beskåda och känna avund över.
//Juuuss

Nu ska vi vara kreativa

Har upptäckt att jag inte är så duktig på att blogga. Jag har inte direkt tid och när jag väl har tid orkar jag inte. Igår kom våra studentmössor! Blev glad men sen tänkte jag på allt som måste göras innan vi kan ta studenten. Då blev det jobbigt. När jag kom hem igår åkte jag till salongen och färgade håret. Orange var det här! Skaffade även fjädrar i clipps. Nu ska jag snart bege mig mot musikskolan och pianolektionen som börjar om 20 minuter. Är inte på humör för det alls, har huvudvärk som satan och vill bara sova. Men nejdå! Det går inte.
//Juuuss

RSS 2.0