Ring, klocka, ring

Det är undefär 24 timmar kvar på detta året. Så därför slänger jag upp de nio bästa skivorna som kom ut iår enligt mig. Det brukar vara fem eller tio men det blev nio.

1. Yellowcard – When you’re through thinking, say yes

2. Twin Atlantic - Free

3. Yellowcard – When you’re through thinking, say yes (Acoustic)

4. You me at six – Sinners never sleep

5. Panic! At the disco - Vices and virtues

6. Mayday parade – Self titled

7. We are the ocean – Go now and live

8. The blackout  - Hope

9. Kids in glass houses – In gold blood

Och vilka skivor ser jag fram emot nästa år? Yellowcards nya såklart! Men även The All-american Rejects, The audition med mera. Vet inte om jag hinner blogga imorgon. Om inte, gott nytt år på er! Utanför kan jag redan höra och se fyrverkerier. Fördelen med att bo i byn är att man kan se alla andras, ute i skogen kunde man bara se sina egna. Och mörker.

Vi ses nästa år! 
//Juuuss

Ring out, wild bells, to the wild sky,
The flying cloud, the frosty light;
The year is dying in the night;
Ring out, wild bells, and let him die.
Ring out the old, ring in the new,
Ring, happy bells, across the snow:
The year is going, let him go;
Ring out the false, ring in the true.


The new years eve dilemma, as usual

Läste Millas blogg och insåg att jag är sämre än henne på att blogga på loven. Och då är det illa! Just nu sitter jag och har lite beslutsångest. Som alltid när det gäller mig. Bestutade igår att jag ska vara hemma på nyår men nu vet jag inte längre. Hanna smsade och undrarde om jag ville vara med dem. Snacka om att jag har det jobbigt. Denna eleka beslutsångest har jävlats med mig hela dagen. Tog mig bara en timme att välja en kameraväska på mediamarkt innan idag. Men nu har jag efter många om och men en väska.  Får ta en ordentlig funderare nu.
//Juuuss

Merry Christmas!

God jul på er!
Jag och syrran håller på att göra brännvinsosttart på göingegatan. Eftersom vår matberedare är nerpackad så har jag precis mixat kavring med en mixerstav. Haha. Man kan säga att det är bröd överallt nu. Det var något nytt kan jag nu meddela. Snart ska de även mixas kex. Då ska det nog bli smulor som bara den! Nu har jag inte mer tid för detta utan måste skriva ut kvällens snapsvisor som jag har fixat.
//Juuuss

Tired eyes are stumbling back to bed

Insåg att jag inte hade bloggat idag. Eller, ja. Det är ju faktiskt fredag nu så det blir ju igår egentligen. Så tekniskt sett är det julafton imorgon. Men ja ja, skit samma. Jag har spenderat dagen med att städa men jävla massa och knappt hunnit göra något kul alls. Men nu på kvällen har jag sett hela fyra avsnitt av The Lying Game och nu finns det inte fler att titta på. För nu i alla fall. Det kommer nya avsnitt i januari. Nog om det! Min syster är hemma. När hon kommer hem känns det som om jag också kommer hem. Allt känns liksom rätt då, som om alla bitarna faller på plats. Det blir som vanligt liksom. Hade lätt kunnat babbla massor men håller på att somna och slå huvudet i datorn, så det är nog dags för sängen.
//Juuuss

Kramp i foten

Då var det jullov! Vi i klassen samlades i sal 202 och lekte en lek innan hela skolan samlades i matsalen för att äta gröt och lyssna på musikeleverna när de spelade lite låtar. Treorna var bäst, vilket är logiskt, de är ju treor. Jag och Milla drog oss ner till fotostudion. Så fort vi kommit innanför dörren utdrast jag "Åhh, jag känner mig så hemma här inne!". Jag älskar studion och tragiskt nog har vi inte varit där en endaste gång denna terminen. Jag fotade visserligen Bea och Muffe till deras årsbok men det räknas knappt.
Sedan gick jag och träffade mamma och så gick vi en runda på stan. Vi köpte ost till julbordet, 50krs julklappar till vår traditionella lek och myste lite. Julmat handlade vi och körde runt ett bra tag innan vi hittade en julklapp till morfar. Nu sitter jag hemma i mitt rum och har precis ätit middag. Snart blir det bakelse och Harry P som står på schemat. Ska se om jag kan få upp lite bilder från avslutningen imorgon. Tveksamt dock för jag har hundramiljoner saker att göra.
//Juuuss

It's always winter, but never Christmas

Idag var den sista vanliga skoldagen innan vårt sista riktiga jullov. Vi åt julbord och lyssnade på julmusik. Pratade om Tage Danielsson och jobbade på våra hemsidor. Jag fick åka bil hem idag eftersom pappa skulle handla lite julklappar. Hur asnice som helst att slippa den dumma bussen som alltid är överfull på tisdagar.
När vi kom hem satte vi upp vår utegran och satte en ljusslinga i den. Jag gick till Konsum och köpte lite mat och bakgrejs. Jag har nämligen nyss gjort vit chokladtryffel med lime, något som vi gör varje jul. Så inte kunde vi vara utan det iår inte. Eftersom vi bara har en form att ha tryfflen i när den stelnar får jag göra minttryffel imorgon när jag kommer hem från julavslutningen i skolan. Iår har jag faktiskt kommit in i den rätta julstämmningnen. Förra året gjorde jag inte der alls fören vi satt i soffan och tittade på Kalle.
//Juuuss

Don't you know you're everything I have?

Har efter många om och men lyckats få över lite mer musik på mobilen så jag kan byta ringsignal. Det tog lite tid men det gick. En dag kvar bara med att gå upp kvart i sex på morgonen innan jullovet. Ska bli skönt att få vila ut lite. Typ läsa Harry potter och... titta på Harry Potter. Jag har det som em liten tradition att läsa minst en HPbok innan julafton varje år i december. Så för några dagar sedan började jag att läsa den sista och sjunde delen, igen. Jag kan bara inte få nog. Så därför ska jag gå och borsta tänderna och läsa lite innan jag ska sova. Men först bjuder jag på en vacker bild på mig och mina två vänner Sigrid och Bea.
Så kul hade vi idag.
//Juuuss

Lucka nr arton

Det moneteras fönster för fullt i smedjan just nu. Men jag har precis gått upp. Min kusin ringde och väckte mig för en stund sedan. Men det är jag bara glad över att han gjorde. För vi ska nämligen julbaka han och jag. Så klockan två ska jag befinna mig på floravägen. Innan dess tänkte jag duscha och äta lite frukost. Ska även leta upp lite recept på julgodis som vi kan baka. Jag vet att vi ska göra knäck men eftersom jag inte får äta det vill jag göra typ tryffel eller fudge.
Nej nu blir det frukost!
//Juuuss
Btw: Det snöar, och marken har blivit vit!

Happy birthday to you!

Kom nyss hem från Hanna och Linas fest. Det var roligare än väntat! Men jag vet inte vad jag hade gjort utan Emmy. Hon är ju bara helt underbar den människan. Men nu till någon annan som fyller år. Idag faktiskt. Klockan är ju efter tolv så idag fyller min favorit låtskrivare/sångare/gitarrist år. Det vill säga Ryan Key! Inte för att han kommer läsa detta men Grattis!
Nu ska jag sova. Är hur trött som helst.
//Juuuss

You make me smile

Ska snart dra hem till Emmy. Men innan jag gör det...
Ni får tycka att jag är hur töntig som helst, men jag blev jätteglad! Verkligen jätteglad. Kommer ha ett löjligt leende på läpparna resten av kvällen.
//Juuuss

Let's pretend they call me the greatest

Fredag och jag har varit och spelat piano som vanligt. Nu har jag tänkt att jag ska ta bort mitt gamla nagellack och måla på nytt. Jag älskar känslan man får när man har nymålade naglar. Vet inte vilken färg jag ska ta dock. Men det blir nog svart så det matchar med kläderna jag ska ha på mig ikväll. Jag ska nämligen på 18årsfest för Hanna och Lina. Är mest taggad över att Emmy ska komma och hämta mig när hon kör hem från jobbet. Vi ska hem till henne och äta innan festen. Är inte alls på festhumör men jag får offra mig.
Slänger upp bilden på mig som jag har i min header. Tyckte det var dags att lägga upp en bild eftersom det är ett tag sedan nu. Saknar att kunna gå till mitt favvoställe och fota. Dock har jag ingen inspiration alls så det kan ju kvitta.
//Juuuss

A better life is waiting

Har kommit in i en Paper route period igen. Det tog mig några månader att lyssna på deras nya låt men idag gjorde jag det. Och jag älskar den. Helt underbar! Jag vill så gärna se dem live igen. Efter de hade spelat när de var förband till Paramore hade jag ememy among us på huvudet och kunde inte får bort den. Tills you me at six gick på scen det vill säga, haha.
Finns inte studioversionen på youtube så denna får blir bra. Men den är precis lika underbar denna. Enjoy! Nu ska jag sova.
//Juuuss

Fa la la la la, la la la la

Deck the halls with boughs of holly
Fa la la la la, la la la la
Tis the season to be jolly 
Fa la la la la, la la la la

Vi har samhällskunskap och lyssnar på julmusik. Milla spelar tetris och Sigge sitter i sin egna lilla värld vid sin dator. Nu ska jag leta upp fall out boys jullåt och spela den för mina kära vänner.

//Juuuss

You're just as sane as I am

Denna dagen har varit ganska så händelserik. När jag skulle åka till skolan och stod på perrongen i Hässleholm hände en lustig sak. Tåget som jag, och cirka 150 pers till skulle ta mot Kristianstad körde in på fel spår. Vi stod och väntade vid spår tre men det körde in på spår fem. Alla hoppade av och sedan körde tåget. Utan alla oss som skulle hoppa på tåget i Hässleholm. Det var ju snällt av dem. De sa inget alls i högtalarna och där stod vi som några fån och tittade på tåget som körde utan oss. Kul. Vi fick snällt vänta på nästa tåg.
Nu sitter jag hemma på mitt rum. Ska fixa mig en kopp varmchoklad, äta pepparkakor och titta på Harry Potter. Det känns så fruktansvärt bra att kunna göra vad man vill och inte vara tvungen att göra någon läxa. Hur skönt som helst.
//Juuuss

Take my advise and leave right now

Jaha, här sitter jag och letar efter högskoleutbildningar som jag kan tänka mig att gå. Fy vad det känns jobbigt. Jag har liksom inte en blekaste aning och det finns så mycket att välja på. Det hade varit så mycket enklare om jag visste vad jag ville. Inför gymnasievalet var jag helt säker på vad jag skulle gå och var. Önskar att det var likadant nu, men så är det inte. Kan inte någon liksom bara välja åt mig? 15 april måste jag ha bestämmt mig. Det känns inte helt okej. Jag har inga läxor att göra men jag måste fatta ett beslut som kommer påverka mig resten av mitt liv. Va fan liksom! Kind of feeling the pressure here.
//Juuuss

For better or for worse

Vi är tillbaka i samma vanor som innan praktiken. Milla sitter och spelar tetris och lyssnar på you me at six. Jag, jag gör inte något alls. Jag bara tittar runt lite på tumblr och vill att tiden ska gå fortare så jag kan få åka hem. Men innan dess har vi svenska och en tre timmar lång webbdesignslektion. Jag brukar itne ha något emot det men idag ska vi tyvärr till vår förtvivlan ha Emanuel och inte Bruce. Så vi får se hur kul det blir. Jag anar att det blir hemskt och att vi inte får sluta tidigare som jag önskar.
//Juuuss

I'd give myself another try

Jaha, då har man varit i skolan idag. Det var inte helt okej att gå upp halv sex, men jag klarade det. Det var ganska förvirrat på stationen i Hässleholm på grund av de nya tidtabellerna. Men jag är glad att jag inte kommer behöva springa över hela stationen när jag ska byta tåg. Numera kommer jag bara behöva gå max tio meter, samma perrong men spåret mitt emot. Känner mig riktigt nöjd och glad över det. 
Något annat som jag nyss blev väldigt glad för är att Yellowcard blev Alter the Press album of the year! Asnice! Känner mig som en stolt mamma. Haha.
//Juuuss

Blind much?

Kom på att jag glömde berätta om en sak som inträffade när jag och syrran gick på nordstan igår och var påväg till pressbyrån. Vi går där och pratar och när vi närmar oss pressbyrån är där en stor scen med massor av människor och en kö ringlar sig upp på scenen. Vi båda undrar vad som händer och stannar och tittar. Efter en liten stund ser jag en emorm bild på Eric Saade (är det så man stavar det?, vet inte riktigt. haha) bakom scenen. Jag tittar på bordet som står på scenen och där sitter han ju. Syrran vet fortfarande inte vad som händer och står där som ett frågetecken. Jag var tyvungen att berätta för henne och peka på bilden för att hon skulle fatta. Hon "missade" bilden som var typ 10x10 meter stor. Haha. Hon klagade på att hon inte hade glasögon på sig. Så aaa, jag tror min syster är blind. Oops, liksom.
//Juuuss

Chokladlakritsfudge

Har kommit hem från Göteborg. Eller ja, det var några timmar sedan nu. Vi har haft det bra, det var ju inte så bra väder men vi överlevde. I fredags åt vi kinamat och när jag och syrran kom hem till henne tittade vi och Axel på Lilla sjöjungfrun innan vi sov. Igår blev det shopping i regnet. Jag köpte en klänning på Åhléns, vilket syrran också gjorde. Hennes var dock på rea det var tyvärr inte min så nu har jag inga pengar kvar. Jag inhandlade en julklapp och så var mamma snäll och köpte en ny jacka till mig på Top Shop. Riktigt snygg är den! Igår kväll var vi på Liseberg och gick en runda där. Ville inte ta med mig kameran på grund av vädret så har bara lite tråkiga mobilbilder. Men tror jag laddar upp dem någon gång. Imorgon efter skolan kanske, vem vet.
//Juuuss

"Det här händer ju inte?!"

Sitter hemma hos syrran och Axel i Göteborg. Vi ska snart titta på lilla sjöjungfrun. Av någon anledning brukar det bli en disney film så fort vi ska titta på något. Men det är lite mysigt. Just nu har jag inte mer än så att säga. Imorgon vill jag åka till Bengans och köpa skivor. Tycker om det stället. Mycket.
//Juuss
Zandra: Hejsan hälsningar från Götet. En osedvanligt regnig och stormig dag lider mot sitt slut. På väg hem i regnet gick vi (jag och Shrimp) inom Hemköp på vasagatan och handlade lite frukostsaker och godis såklart. Väl hemma öppnade vi godispåsarna efter en stund. En påse Djungelvrål först. Sedan kom kavalleriet. "Men va fan, alla e ju svarta! Det här händer ju inte?!"
Ja, Djungelvrål är svarta. De felsta salta godisar är svarta. Men... efter Djungelvrål så öppnade vi en påse Salt och blandat. Där är det mesta av innehållet svart. Dock ska det finnas bruna snäckor och röda chilifrukter. Det fanns inga i den påsen vi köpt! Förstår ni?! Det fanns inga snäckor eller chili. Allt var bara svart, bara svart. Hur är detta ens möjligt? Malaco kan vänta sig ett mail med bildbevis på denna märkliga företeelse.
Missförstå mig inte, jag tycker bäst om de svarta, och märkligt nog hade jag och Shrimp en disskusion i affären om att hon inte åt några andra än de svarta. Var detta karma, ett mirakel, slumpen eller ödet?
Ni får avgöra.
Massa kram och skumbanan!

Like a fireman´s pole with no upstairs

En bild var det ja! Haha. Eller nej. Jag ska gå ut och fixa med lite julpynt och sedan ska jag göra klart psykologiprovet som jag har hållt på med i evigheter nu. Men jag ska, bli klar idag! Igår satt jag på youtube och tittade på Yellowcard videos hela dagen i stället för att göra mina läxor. Ibland är jag så himla smart. Måste packa idag också. Imorgon efter pianot bär det av mot Göteborg och syster min. Längtar.
Btw, lite nördig är man ju allt. Men det är 104 dagar sedan jag såg Yellowcard i Köpenhamn. 
//Juuuss

Say it ain't so

Ja, det blev visst inga bilder igår. Mestadelas för att jag gick ner till byn efter jag fotat. Hälsade på mormor en liten runda sedan drog jag vidare till salongen. När jag kom dit var pappa där och blev klippt, paff Josefin. Jepp jepp. Vi körde till Ica och handlade och så var vi en snabbis på byggmaterial innan vi drog hem. Men jag tänker redigera bilderna nu eftersom jag tar en liten paus från läxorna. Så det kommer nog upp en i alla fall snart.
Igår insåg jag att jag måste ta med mig min chokladkalender till Göteborg i helgen. Den kan jag ju inte lämna hemma, det går ju bara inte.
//Juuuss

To watch the world burning bright

Har ätit frukost och ska nu ta med mig kameran ut och gå en runda. Det är ett bra tag sedan jag gjorde det så det är på tiden. Och om ni har tur kommer det upp lite bilder här senare idag. Men jag ska inte lova för mycket för ofta när jag säger att det kommer bilder, så gör det inte det.
//Juuuss

Let it snow, let it snow, let it snow

Idag har jag faktiskt jobbat på praktiken, första gången. Tänka sig att jag har haft praktik i tre veckor och inte gjort något alls förren idag. Jaja, jag har jobbat på bra och nu tänkte jag ta lunch innan jag arbetar lite på naturkunskapen. Funderade på att gå en runda men så tittade jag ut och såg snön som börjat falla, är inte alls lika sugen på det längre. Det som var så fint väder innan. Sol och allt. Synd jag som verkligen ville ut och gå.
//Juuuss

There must be something more, for all these words I sing, do you feel anything?

Tyckte jag var tvungen att berätta att jag gick in på studera och kollade mitt resultat på högskoleprovet som jag skrev i slutet på oktober för några dagar sedan. Jag blev positivt överraskad att se att jag förbättrade mitt resultat med 0,1 jämfört med i våras. Så när vi åker till Göteborg nästa helg ska jag köpa en present till mig själv. Jag tänker faktiskt ge mig själv en julklapp. Jag ska slå in den och så får jag öppna den på julaftons morgon. Jag är riktigt nöjd med mig själv.
Men i alla fall så läste jag ut min bok igår och blev nästan klar med psykologiprovet. Igår var verkligen en produktiv dag hemma hos familjen Svensson. Och det ska idag också bli om jag får bestämma!
//Juuuss

Love story in the Russian Revolution

Pallade inte blogga igår så jag gör det nu istället. Tänkte gjort det när jag kom hem men jag satte mig i soffan och läste. Igår åkte jag lite spontant hem till Milla för att jobba på vårt natrukunskapsarbete. Det gick framåt men inte jättemycket. Nu har vi börjat i alla fall vilket känns bra. Klockan är snart elva, jag har redan hunnit läsa trettio sidor i min bok och skrivit i min reading log. Jag har letat upp fakta om Marcus Sedwick och skrivit snart 200 ord om honom. 
Just nu håller Pappa, Hugo, Micke och Tony på att byta fönster i smedjan så jag har lite svårt att koncentrera mig men det går relativt bra ändå. Mitt mål är att ha läst ut min bok imorgon och vara klar med psykologiprovet. Får se hur det går.
//Juuuss

Two years ago today...


Dåliga mobilbilder, men i alla fall! Idag är det två år sedan jag var i Köpenhamn och såg Paper route, You me at six och Paramore på KB Hallen (som för övrigt har brann ner i år).

Time to wrap some gifts!

Paniken som uppstår då man inte kan få ut den första chokladbiten ur sin chokladkalender. Det var så illa att jag blev tvungen att be pappa om hjälp. Jag satt nog och kämpade i tio minuter innan jag var tvungen att ge upp och masa mig ner för trappan till pappa som satt i vardagsrummet. Vilket stohej för en liten chokladbit det blev! Känns lite kasst att jag inte klarade det själv. Men nu har jag i alla fall fått min choklad. 
Idag ska jag slå in julklappar, göra läxor som jag borde ha gjort innan och äntligen göra något seriöst på min praktik.
//Juuuss

RSS 2.0