TPGLJ (The perfect green leather jacket)

Drömde igår natt att jag köpte en grön skinnjacka. Så nu vill jag ha en grön skinnjacka. En gräsgrön. Var hittar jag en sådan? Det hade varit awesome om någon kunde tala om det för mig. Just nu sitter jag och tittar på antikrundan med mamma. En snubbe hade en massa klockor och jag tänkte direkt på Alice i Underlandet. Kan också tala om att filmvetenskap är underbart kul. Fick min kurslitteratur idag och började läsa på direkten. Harry Potter nämndes minst tio gånger. Nöjd tjej. Nu ska jag ta upp jakten på den perfekta gröna skinnjackan.

Someone's gonna tell you that you...

deserve the worst,
they'll say you're never coming back
and tell you that you're cursed
and when they give up 'cause they always give up
say here I am alive ( jag nynnar på Yellowcard...)

Vad har jag att säga idag? Jag vet faktiskt inte. 12 dagar till Yellowcard och The blackout i alla fall. Det var över hundra dagar kvar när jag påbörjade nedräkningen den dagen vi köpte biljetterna. Tiden går fort framåt. Jag ska snart gå ner till köket och leta upp lite lunch till mig. Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen. Har legat i sängen och tittat på videos på youtube eftersom min dator inte klarar av det. Kan för övrigt meddela att den knappt startade innan. Kul liksom. Jag är sugen på att baka men jag vet inte vad. Får ta och titta lite i kokboken när jag äter. Måla naglarna kan jag ju också göra. Skrapade bort allt lack när vi tittade på film igår i skolan. Jag blir lätt rastlös så något fick jag ju sysselsätta mig med. Haha.


50 veckor till nästa Ausopen

Så Andy Murray förlorade finalen i Australian Open. Besvikelsen är stor. Egentligen har jag väl inte mer att säga än så. Tänkte se om jag kunde titta på Yellowcards konsert från New York som sändes live på tv för två veckor sedan, det är äntligen en snäll själ som lagt upp den på vimeo. Tveksamt om min datorn klara det dock. Videon är ju liksom över en timme lång. Men jag får väl hoppas på det bästa. Imorgon är det dags för den andra föreläsningen i filmvetenskap och efter lunchen ska vi se Mean Streets. Men nu blir det Yellowcard och varm choklad.

Jahopp

Dagens föreläsning blev inställd så jag spenderade morgonen med att titta på lite tennis. Sedan gick jag och mamma ner till byn en runda. Vi var på biblioteket och lämnade några av de böcker jag lånat till konstkurserna, hälsade på mormor en snabbis, var på salongen och tittade på alla fina saker på Fröjd. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Se en film kanske. Yellowcards dvd är ju aldrig fel. Tagga 10e februari liksom! 17 dagar kvar :) Hoppas Ryan har fått tillbaka rösten tills dess. De fick ställa in konserten igår för han kunde inte sjunga. Inte bra.

Hoppet har jag kvar, tar ett steg i taget

Idag har jag och Emmy varit och fikat på Fröjd. Det var riktigt mysigt. Sedan gick vi en runda på Klädkammaren innan hon följde med mig hem en stund. Annat än det så jag har pluggat lite, och då menar jag lite. Haha. Nu sitter jag i soffa och tittar på tv med mamma och pappa. Väntar på att mitt te ska svalna så jag kan dricka det utan att bränna tungan av mig. När det är urdrucket ska jag dra mig till sängs. Tennisen som jag så gärna vill se börjar vid fem. Inte mycket sömn hör inte! Sleep is for the weak! Mitt nya motto tillsammans med många andra under Australian Open. Dumma tidsskillnader. Min dygnsrytm är helknasig.

Fin söndag, fin tennis

Jag höll båda ögonen på tennisen för det var så sjukt spännande och jag kunde bara inte stänga av tvn. Det gick ju bara inte. Så jävla bra match. Synda att den inte slutade som jag ville. Men det kan jag leva med. Tyvärr kan jag inte sitta uppe inatt och titta för jag ska på introduktion till kursen i filmvetenskap. Men jag tänker gå upp extra tidigt och titta lite innan jag åker. Är jag tennisnörd eller är jag tennisnörd? Men i alla fall. Ville mest säga att matchen var underbart bra och att jag äntligen är klar med alla uppgifter i konstvetenskapen. Now I rest.

Bambi (Djokovic) på hard court

Borde plugga just nu. Men det är så bra tennis så jag vill inte missa det. Det är sjukt spännande! Borde nog kunna multitaska lite så jag får lite gjort på uppsatsen. Det är liksom inte mycket kvar innan jag har nått upp till minsta antal ord och sedan ska det bara avslutas på ett snyggt sätt. Fokusera Josefin! Ska läsa om broar och hålla ett öga på tennisen för att se vad som händer.

En av tre

Jag har äntligen lyckats bli klar med uppsatsen i konsthistoria. Ska läsa igenom den några gånger så jag inte missat något men den är i stort sätt klar. Lättnaden jag känner nu är sjukt underbar. Har lite kvar på arkitekturuppsatsen men den ska jag nog bli klar med idag och sedan är det bara 400 ord som ska skrivas om en arkitekturterm innan dessa två kurser är över. Det är riktigt jävla nice. Så nu ska jag titta på det sista av tennisen för idag innan jag ska plugga igen. Kanske ska gå ner till Coop och köpa lite pluggsnacks. Måla naglarna ska jag också göra. Det är ju faktiskt lördag.

Stora smällens teori

Satt uppe och tittade på tennis till fyra inatt innan jag trött gick upp och la mig i sängen och somnade direkt. Mamma serverade frukost på sängen i form av smoothie så jag låg kvar tills klockan blev närmare tolv. Sedan satte jag mig i soffan och tittade på tennis. Laura Robson vs Petra Kvitova efter en lång tresets match så slutade det som jag ville. Artonåriga Robson gick vidare till trejde omgången. Efter det satte jag mig med min uppsats i arkitekturen och är nu uppe i nästan 800 ord. Ska skriva lite till ikväll innan jag ska sova men tar en välbehövlig paus nu en stund. Titta på Anastasia kanske. Det hade varit fint.

Sing a sad song just so turn it around

Pluggpaus. Går in på facebook och skrattade högt åt vad en klasskompis lagt upp i vår grupp. http://fatcatart.ru/ Det är sånt man hittar när man pluggar konst. Bryr man sig inte om konst tycker man nog inte det var så kul men sitter man och skriver konstuppsats så är det. Jag ska gå ner i vardagsrummet och hämta skålen med naturgodis snart. Tycker jag behöver den mer än mamma och pappa. Imorgon ska jag ta med mig mamma till biblioteket och leta efter arkitekturböcker sedan åker jag till stan för födelsedagsfika för Igel. Ska bli kul att göra något annat än sitta hemma och plugga hela dagarna. Ska plugga hela torsdag, föreläsning på fredag och plugga hela lördag om jag har tur kan jag ta söndag ledigt. Får se hur produktiv jag lyckas vara.

Inte det ultimata men det får gå

Haha. Dör lite. Har precis sett schemat för nästa kurs. Det är utdelning och förklaring av hemtenta dagen efter Yellowcard. Det vill säga den dagen jag inte är där. Underbart. Precis det jag var rädd för. Finns inte så mycket att göra åt saken. Mamma bara tittade på mig och skakade på huvudet när jag sa det till henne. Haha. Nu ska jag titta klart på tennisen och äta en macka. Femte och avgörande set nu! Spännande ju. Sen måste jag plugga. Blev inte klar med uppsatsen igår så har en del att göra.

Nearly there

Dricker te och lyssnar på Harry Potter. Ljudbok ni vet. Perfekt att ha när man inte orkar läsa eller hålla ögonen öppna för att titta på film. Jag har paus från uppsatsskrivandet för tillfället men ska snart återgå till mina böcker och block. Vet inte om jag orkar dock, men jag måste få den klar så jag kan börja med nästa. Blir jag klar idag så kan jag ta ledigt från böckerna imorgon. Vilket låter helt underbart i mina öron. Så jag borde väl fortsätta antar jag.

Äter Margarita Jelly Beans

Håller på att skriva uppsats för fullt för tillfället. Gick till biblioteket innan idag och lånade två böcker att använda. Det har nog gått så bra att jag nästan blir klar imorgon. Men då blir det till att börja på nästa. Och så har vi ju redovisning på onsdag också. Fullt upp det vill säga. Och för att göra saker och ting ännu roligare har jag gått och blivit förkyld. Hostar och nyser och dricker massor med te. Skoj. Nu ska jag återgå till min uppsats så den blir klar. Har fem handskrivna sidor så långt. Borde skriva det på datorn snart för att se så det inte blir för långt.

Rubrik... nä inte idag

Grattis på födelsedagen syrran!

Jag har påbörjat min sista uppgift i konstkursen och är väldigt nöjd så långt. Jag har elva dagar på mig att skriva två uppsatser och förbereda en muntlig redovisning. Underbart. Gillar uppgiften i konsten men arkitekturen är sjukt tråkig. Jag tar en paus nu med att titta på ett avsnitt Gilmore Girls sedan ska jag skriva för fullt. Imorgon blir det en lång dag i skolan med föreläsning från 10:15 till 16:00. Mindre kul. Så på fredag ska jag ta penna och block med mig till biblioteket så jag inte blir distraherad av datorn när jag behöver plugga. Det är dessutom mycket enklare att leta efter bra bilder i böcker än på internet. Man bara bläddrar och allt finns där. När man inte vet vad man letar efter så är det bättre. Det känns bra att vara tillbaka i skolan igen.

Vill ha mer lov

Kul. Hittade schemat till nästa kurs och vi har föreläsning plus filmvisning på måndagar och torsdagar. Fan liksom. Hoppas vi inte har någon tenta eller något annat viktigt den elfte för i så fall är jag körd. Det var precis detta jag var orolig för när vi köpte biljetterna. Ohwell. Jag tänker se Yellowcard oavsett. Det får lösa sig på något vis. Det gör det alltid. Men ofta att man har tenta i filmvetenskap liksom. Vilken konstig tenta det skulle vara. Nej, det blir nog liknande konstkurserna. Nu ska jag hitta två valfria byggnader som var moderna för sin tid när de byggdes någon gång under 1900-talet och komma på ett tema till den avslutande uppsatsen i konsten. Imorgon börjar skolan igen så det är dags att sätta igång.

35 days till Yellowcard

Sitter på mitt rum och tittar på Gilmore Girls. Och det är väl vad jag planerar att göra resten av dagen. Kanske planera mina hemtentor lite, hur jag ska lägga upp argumenten och så. Måste gå till biblioteket och låna konstböcker på torsdag. Jag kallar detta min sista lediga dag innan skolan börjar igen. Imorgon är det dags att återgå till rutinerna. Inte sova till tolv och så. Börjar kvart över nio på tisdag och sedan är det full rulle. Nästa lediga helg blir om 33 dagar då jag åker till Göteborg. Tänkas sig, det är 35 dagar till Yellowcard och det var över hundra när jag började nedräkningen. Tiden bara flyger förbi. Vet inte om jag gillar det.

Old but not grown up

Sitter och inväntar kvällens gäster. Hela tjocka släkten (nästan) kommer för att fira syrrans 21årsdag. Vi börjar vi lite halvgamla nu ju! Ganska så sjukt. Imorgon ska vi hem till min kusin för att fira hans 15årsdag. Sen när blev han så stor? Jisses. Men ja, här sitter jag och beskådar mitt ovanligt städade rum. Och nu kom visst någon. Lite tidigt men det får väl gå an. Haha

2013, be good to me, okay?

Ja, då var det 2013. 39 dagar till Yellowcard och 77 dagar till Prag. Längtar som bara den! Idag har jag syrran, Axel och mamma varit på Ikea en runda. Jag köpte en ny kudde och ett kuddfodral. Precis innan vi körde skrapade jag trisslotter och vann hela 180kr. Kalaset på Ikea kostade 138kr så jag har gått plus idag. Nöjd tjej. Imorgon åker vi till Emporia. Syrran ska leta efter en klänning att ha när vi firar hennes födelsedag och jag skulle också behöva något. Vet inte om jag vill ha en klänning dock. Jag har redan så många. Men i alla fall,skulle bara tala om att jag lever och så. Nu ska jag titta på några avsnitt Gilmore Girls, prata med Charlotte och måla naglarna. Ha det fint!

RSS 2.0