Citat från Jan Thavenius

...typ. Jag har bytt ut ett ord.

"Vi vet att folk lyssnar på musik och musicerar för att fly undan en stund, drömma dagens drömmar och känna allmaktskänslor. För att känna igen egna erfarenheter och lära känna andras, för att se världen på ett nytt och kanske se den vidgas en smula. För att fylla tomma hål i tillvaron, för att slå ihjäl väntan på något, på att något ska ske. För att få skratta eller gråta ut, för att få lätta på spänningar eller för att få leva lite ofarligt spännande, för att finna tillfredsställelsen i avslöjandet och katastrofen. För att bearbeta konflikter i våra liv eller för att slippa göra det. För att bli varse livets puls och hissnande i orimliga drömmar."

Idée fixe

Lyssnar på Hector Berlioz, Symphonie fantastique, för det är sånt man gör på söndagar när man pluggar kultur. Tydligen. Och jag har faktiskt inget emot det. Senare ska jag titta på Fantasia, för tydligen så kan man plugga till tentan genom att se den enligt vår lärare. Det är inte varje dag man blir tillsagd att titta på tecknad film av sin lärare. Så självklart ska jag ta tillfället i akt. Och så var det ju det där seminariet imorgon. Men det ska nog gå bra. Gruppindelningen är ganska så perfekt faktiskt och det är vi väldigt nöjda över. Nu måste jag dock lyssna aktivt på musiken. Andra satsen är snart slut jag har inte lyssnat alls de senste minuterna.

My only hope, you're my telescope

Denna extremt höstiga lördag inleddes med att skriva nästan en sida på min uppsatts. Och shit vad jag har snckat om den de senaste dagarna. Men jag lägger ner mycket tid på den, jag vill att den ska vara helt perfekt. Och jag är nog så nära perfektion jag kan komma nu. Dock insåg jag för fem minuter sedan att jag inte ens har läst ut boken som jag skriver om. Hoppsan! Jag har ju hela tjugo sidor kvar. Så jag kommer nog ha mer att skriva om när jag läst ut den. Vilket jag planerar att göra om tja, typ nu. Men först måste jag städa lite. Min läshörna är, well a mess. Mamma har målat och jag har lagt massa(!!) kläder i fåtöljen.
 
...
 
Och det där skrev jag för några timmar sedan, men jag avslutade aldrig det för vi skulle äta middag. Men i alla fall. Jag har skrivit klart min uppsatts, utan att ha läst ut boken. haha. Men det gör jag imorgon. Det tar inte så lång tid. Nu blir det Ugly Betty och sedan lite Harry Potter.

Så gjorde man inte på Beethovens tid!

Gjorde precis min första intresseanmälan på en lägenhet i Växjö. Ligger för tillfället trea i kön. Så den lär man nog inte få. Then again, jag har inte bråttom. Idag ska jag läsa i kompendiet och sen tar jag helg. Eller, för kvällen i alla fall. Imorgon ska jag skriva min uppsatts så den blir klar och jag slipper tänka på den. Det är vad jag har att göra. Ganska så lite enligt mig. Men nästa helg blir det plugg inför tentan. Whoppiedo! Blir direkt på sämre humör bara jag tänker på den. Hoppas hoppas den inte är allt för svår. Men det återstår att se. Nu, ett avsnitt Ugly Betty sen ska jag läsa och lyssna på klassisk musik.

Och så bara poff!

Jag vill gå på bokmässan. Jag vill se Modig, men med engelskt tal. Det betyder att jag måste åka till Göteborg. Varför ska allt hända i Göteborg för? Och Fun spelar just nu i Köpenhamn på Vega. Men jag är inte där. Såklart att jag inte är, jag sitter ju här och bloggar. Men på måndag är det seminare och så har vi tenta om tolv dagar. På tåget konstaterade jag och Nicklas att vi kommer faila. Så det känns ju lagom kul. Ja ja, omtenta här kommer jag! Men jag ska göra mitt bästa. Nu ska jag äta upp mitt Marabou med rostad majs och titta på ett avsnitt Ugly Betty (Milla, det är ditt fel). Orkar inte plugga ikväll. All information från dagens föreläsning bara snurrar runt i skallen på mig.

Sa någon Mozart?

Har ingen motivation till att plugga och läsa idag. Och vädret gör ju inte saken bättre! Det är så mörkt. Fy. Vill inte annat än att ligga i sängen, sova och titta på film. Funderar på att gå ner till Coop och köpa lite godis. Fick ju faktiskt studiebidrag igår så jag har råd med det. Plus att jag behöver det, haha. Lite luft gör kanske mig piggare? Kan vara så. Men vore nog för bra för att vara sant. Men i alla fall.

Igår tog jag den fina bussen som heter 7.an till Kristianstad. Mötte upp Bea och Sigge som åt lunch på Ocean City. Vi landade hemma hos Milla vid tre och blev välkommnade av en skrikande Malin. Det var... vackert. Vi pratade, spelade kort, fikade och hade det allmänt awesome. Det kändes som om jag var elev på LBS igen. Men så är jag inte det och har ett litteraturseminarie på måndag i multimediasalen på Linné. Wait what? Ni kan inte se mitt ansiktsuttryck men jag är inte glad. Snarare väldigt skeptisk. Ohwell, vi får se hur det går. Man kan ju inte mer än misslyckas!

Då var det dags igen!

Så, idag hade vi vår första "tenta". Och det var ju...spännande. Nej men vi fick ett korsord, fjorton frågon och så skulle vi lyssna på låtar och svara på frågorna. Inte så svårt. Det var två frågor som jag inte kunde. Men de andra är jag 99,9% säker på att jag har svarat rätt på. Så 12/14, inte så dåligt. Eller? Nu i väntan på mat tittar jag på Ugly Betty och försöker att inte tänka på hur hungrig jag är. Det går ju lagom bra kan man säga. Men i alla fall så ska jag spendera kvällen med att läsa i Musikliv och helst läsa ut den. Men det lär nog inte hända. Det är rent önsketänkande.

Nothing ever comes for free

Fick en liten chock när jag såg att jag har twittrat över 2000 gånger. Vet inte riktigt hur det gick till men men. Så långt idag så har jag läst och lyssnat på låtarna som kommer vara med på melodikrysset (tentan) imorgon. Jag har suttit och gissat låt och förhört mig själv. Jag kan stolt säga att jag kan de flesta. Inte alla men nästan. Jag har en vecka på mig att läsa ut boken och skriva klart uppsatsen. 70 sidor att läsa och 2 sidor att skriva. Hinner jag? Börjar bli tveksam faktiskt, men jag ska göra mitt bästa. Ska lokalisera naturgodiset som ska finnas någonstans i huset och läsa lite till.

Please let it be true

Skrek nästan högt av glädje nyss. Yellowcard, Köpenhamn, Fabruari. Sean Mackin skrev precis till my fellow underdog i Köpenhamn att han är "Pretty sure we are playing Copenhagen...". Oh my god! Snälla låt det vara sant. Fy så sur jag kommer bli på honom om det inte är det. Haha. Nu ska jag försöka få min andning att återgå till det normala, men det är lite svårt. Är helt uppjagad nu.
    Men i alla fall, jag har annat att berätta. Idag när jag och Maria gick från tåget till bussen såg vi Carolina Klüft. Hon stod utanför stationen med en hund. Maria utbrast "Åh, vilken fin hund!" och var påväg att gå fram till henne innan hon såg vem det var. Haha, sjukt roligt. När vi kom till Universitetet drog vi oss bort mot F-huset och dagens workshop. Vi tittade på opera, vilket jag inte alls är något fan av. Det var två extremt långa timmar för min del.

Making my way, I'm getting there some day

Mitt huvud är idag fyllt med ny information som bara snurrar runt i hjärnan på mig. En tre timmar föreläsning om Renässansen och Barocken gör så att man blir helt slut. Karin är inte den bästa läraren precis. Hon är inte pedagogisk för fem öre. Vad jag vet så är det ingen som tycker om henne. Hon är all over the place och är urkass på att förklara. Nu ska jag läsa så jag hinner bli klar med musikliv denna veckan. Vill inte behöva stressa med att få uppsatsen klar.


Set it off

Det tog mig nästan två timmar att avverka två kapitel i Consice History of western music. Men jag är på god väg och har bara två kapitel kvar, det vill säga 55 sidor. Nu tar jag en välbehövlig paus från pluggandet och ska äta en cupcake eller två. Ska också ställa mig utanför dörren i ett par minuter och andas in lite friskluft. Sen blir det läsning igen. Jag tycker det är intressant men boken är så sjukt svårläst. Och ja, jag ska sluta klaga på boken nu. Bara sex veckor kvar på kursen sen slipper jag den. Woho! Men jag måste ju klara tentorna först såklart.

Du ska va en miljonär

Nynnar på Lonnie Donegan under tiden som jag gör mig i ordning för att sova. Igår kom jag på mig själv att sjunga på Bee Gees Stayin' alive. Herregud. Kursen i populärmusik gör min hjärna helt konstig. Innan idag började jag och Bollen spontant sjunga på Du ska va president. Wow liksom. Nu ska jag gå och borsta tänderna. Imorgon är det pluggdag.

Calm my soul

Deppar lite över att Yellowcard ännu en gång ska turnéra Europa men inte ett ynka datum i Danmark eller Sverige blev det denna gånger heller. Resten av Underdogsen sitter just nu och skriker av lycka runt om i Europa. Men inte jag. Jag ska ta och äta lite av det Engelska godiset jag fick från syrran och sova. Glömde också nämna innan idag att jag var lite slösig i väntan på tåget. Skulle bara gå och köpa en present till Milla lite snabbt. Men på 25 minuter hann jag även bli kär i en gul kjol, prova den och köpa den. Hoppsan. Så nu äger jag en extremt gul kjol, och jag älskar den. Vet inte när jag ska använda den, men det är en annan femma. Fyndade också ett par lila strumpbyxor för endast femton kronor. Det ni! De matchar mina slingor perfekt och är sjukt coola att ha till kjolen. Så jag är trots allt ganska nöjd med dagen.

I'll make you feel pure

Gamla All time low är tillbaka! Somewhere in Neverland är så mycket bättre än alla låtar på Dirty Work. Så jag kommer förmodligen köpa den nya skivan. Det är ett antal skivor på min att köpa lista nu. Detta är ett år med massor av nya och bra skivor.

Men i alla fall så har vi haft föreläsning idag, det pratades om Donna Summer, Sex Pistols och Black Sabbath bland annat. Isabella berättade dessutom att vi ska åka utomlands någonstans vecka nio. Men det är inte bestämt var vi ska åka än. Jag hoppas på England, eller Skottland eller kanske Irland. Men det kvittar var faktiskt bara det faktum att vi ska gör mig stoked!

...


Läsa, läsa, läsa

Så långt har jag ätit frukost, fått mamma till att baka cupcakes (vilket hon just nu håller på att göra) eftersom jag inte har tid att göra det själv och läst ett kapitel i min kurslitteratur. Dock har jag 88 sidor kvar att kämpa mig igenom. Fyra kapitel och lite till. Men det ska vara läst innan torsdag så det är ganska lungt. Har redan läst allt som skulle vara läst tills imorgon. Så just nu ligger jag nog ganska bra till. Hoppas jag.

"Det är bara white trash på Linné!"

Håller på med vår elaka uppsats om boken musikliv. Analysera är inte min grej. Jag kan inte ordbajsa som syrran och Axel brukar säga. Jag är bra på att skriva om saker och ting kort och konsist. Det är inte min grej att "utveckla" mina svar. Jag tycker inte om att "utveckla" mina svar. Vi ska skriva fyra till fem sidor. Jag har just nu typ en halv sida. Jepp, det går bra för mig. Men man kanske borde läsa hela boken innan man skriver uppsatsen. Haha. Har inte ens läst halva. Seminariet är den förste oktober. Great. Men det är bara till att kämpa på.
 
Och tydligen är det tre månader sedan studenten idag. Coolt. Eller inte.

438 dagar

Igår under föreläsningen hade jag lite svårt att koncentrera mig. Och det är tack vare Maria och Nicklas. Innan vi började nänmde de att Karin har en massa tix. Så det enda jag kunde lägga märke till i tre timmar var att när hon blinkade så blinkade hon med hela ansiktet. Ögonbrynen åkte upp och ner, upp och ner. Hela tiden. Så tack för den, haha. Nu ska jag fortsätta med pluggandet. Idag ska jag läsa om Heavy metal, hard rock, disco och punk rock. 

Dålig fantasidagen

Sedan jag gick upp lite efter nio så har jag läst, läst, läst och läst, och läst ännu lite mer. Men också lyssnat på kyrkomusik från medeltiden. Det är sånt man gör när man pluggar till kulturledare. Ska snart läsa ännu mer men var tungen att ta en liten paus. Blir snurrig i huvudet av all text. Plus att jag måste låta informationen sjunka in lite också. Funderar på att gå en runda. Men jag vet inte vart jag skulle gå i såna fall. Kanske ska ta med mig boken och få lite miljöombyte. Har svårt att koncentrera mig här hemma. Mamma är nämligen på mitt rum och målar så jag får sitta i soffan och plugga. Och jag har svårt för att plugga sittandes i en soffa. Blir bara sugen på att titta på film eller sova. Och det är inge bra. För jag har inte tid med att titta på film eller sova. Har 40 sidor kvar att läsa i Concise history of western music. Kul.

Klassresa till Wanås

Idag åkte många av kulturledarna till Wanås på en liten klassresa. Bussen hämtade upp mig i Osby så jag slapp åka till Växjö. Gött! Så jag fick en underbar sovmorgon. Här kommer icke redigerade bilder som jag tog idag. Har ju tyvärr inget ps att redigera dem i. Så det får bli såhär. Men bilder blir det i alla fall. 
 
11/9

Vad gjorde du för elva år sedan? Jag var hemma hos mina kusiner. Jag vet att mamma jobbade, men kan inte komma ihåg var pappa var. Jag och Lucas satt uppe på hans rum och lekte. Jag var åtta år, Lucas var bara tre. Pernilla och min syster satt där nere och tittade på tv. De ropar på oss att komma så vi går ner och sätter oss. Jag satt på golvet, för redan då föredrog jag golvet framför soffan. Vi såg då live hur det första och sedan det andra tvillingtornet föll ihop till två högar. Och jag tror att vi såg när flygplanet flög in i det andra innan dess.

Så idag lyssnar jag på Yellowcards låt Believe. Och det borde du också göra.

Samma ljud men inte samma budskap

Man träffar många udda pesoner när man pluggar kultur. Men det är bara roligt. Just nu försöker jag lista ut hur den här dumma boken är upplagd. Man ska läsa en bit i boken och sedan lyssna på ett stycke på en hemsida som vi fått inlogg till. Men hur fan ska jag veta vilket stycke det är som jag ska lyssna på?! Fattar nada. Jag är helförvirrad. Det är inget svårt att förstå engelskan i boken, tycker faktiskt det var väldigt lattläst. Men vilken låt ska jag lyssna på? Vår lärare sa att det står i boken, men var fan då? Jag måste vara blind. Det är den förklaringen jag har till att jag inte fattar. Jag var faktiskt taggad för att läsa när jag satte mig med min sjukilosbok, men inte längre. Men jag SKA lista ut vilken låt det är jag ska lyssna på. Envis det är jag om något.  

"Hashtag lycklig kille!"

Jag hatar att sitta vid datorn och läsa. Man blir ju helt burrig i skallen! Men måste man så måste man. Just nu läser jag om the beatles, efter det blir det rhythm and blues, folk rock, psychedelic rock och rock´ n´ roll. När man har så mycket att läsa är det svårt att koncentrera sig. Man bara läser så fort man kan men sen är det inget som stannar kvar i hjärnan. Men jag ska försöka ta mig igenom alla dessa texterna. Innan imorgon. För allt ska vara läst tills imorgon. Det och lite till faktiskt. Sen är det 80 sidor i den där dumma tjocka boken på engelska också. Men i alla fall. 
 
Vi har precis kommit hem från Göteborg. I fredags blev jag hämtad i Växjö och sedan begav vi oss mot Götet. Vi tittade på syrrans revy på studenternas hus och sedan gick jag till syrran och Axels lägenhet. Jag hann vara hemma i cirka fem minuter innan Axel kom. Vi spenderade kvällen framför reprisen av VMAS innan syrran kom hem från sin sittning hon hade efter revyn. Igår var vi på Liseberg. Jag tvingade mamma att åka uppswinget med mig och hon blundade hela tiden. Haha. Sen när vi skulle åka den igen eftersom det var den attraktionen som hade kortast kö blev det hela lite spännande. När vi skulle gå av så slutade den inte gunga, så hon säger i högtalarna "Vi kommer att köra denna attraktionen igen.". Mamma tittade på mig med skräckslagna ögon och sa "Vi kommer inte loss, vi får sitta här hela kvällen nu!". Men så blev det inte. Vi åkte bara igen och sedan klev vi av. Men lite spännande blev det allt. Nu ska jag fortsätta att läsa om beatles. 

Blues, blues and some more blues

Läser om blues just nu och dricker te. Har sjukt mycket att läsa eftersom vi åker till Göteborg imorgon. Ska läsa klart om blues, packa, sedan läsa om Beatles, rhythm and blues, folk rock, psychedelic rock, rock´n´roll med mera. Sedan har jag boken som heter Musikliv att läsa i plus den där dumma boken på engelska som vi alla redan hatar. Den är på 675 sidor, och vi ska läsa nästan allt i den. Känner mig inte precis pepp på det. Allt är intressant men jag är stressad som fan. Så nu måste jag läsa vidare. Nästa avsnitt heter Postwar blues. Nu jävlar!

Dunken, nu även känd från tv

 
Ny%20alkoholpolicy%20p%C3%A5%20Linn%C3%A9universitetet
 
Vi har bara gått på Linné i några dagar men har redan lyckats bli kända i tv. Haha. Hjälp Jonatan hitta dunken. Woopsi! Mig och några klasskompisar kan även ses när vi går förbi i bakgrunden utanför tufvan. Där ser man. 

Melodikryss, men inte så långsökt som på radion

Igår började första kursen och den verkar så långt vara sjukt kul och spännande. Men vi har redan mycket att göra. Håller på att läsa en bok som heter Musikliv. Till vecka 40 ska vi ha läst ut den och skrivit en uppsats på 4-5 sidor för då ska vi ha seminarie. Och efter det går vi direkt över till nästa bok och uppgift. Om några veckor ska vi dessutom ha ett melodikryss. Så vi har fått en lista med låtar som vi ska lyssna på som kommer att vara med. Men de flesta låtarna har man ju redan hört så det blir nog inte så jobbigt. Nu ska jag fortsätta läsa min bok och dricka lite te. 

Var är dunken? Hjälp Jonatan hitta dunken!

Jag har fått en tågkompis! Haha. Efter att ha åkt tåg och buss själv i tre år är det kul att ha en buddie att åka med. Sällskap är alltid kul. För att reda ut allt vad tåg heter med kort och studentrabatter fick pappsen min köra till Älmhult idag. För tydligen kan man inte få studentrabatt på periodskort i Osby. Urdumt som fan ju! Men tänker leta lägenhet efter jul. Om jag ska vara med i en massa föreningar (student-tidningen och radion) som jag vill så är det nog bäst att bo där. Men i alla fall så börjar den första kursen imorgon, nämligen Populärmusik under 1900-talet. På torsdag börjar den andra och då blir det Musiktraditioner i Europa. Första tentan är redan om en månad! Shit liksom. Men det ska man förhoppningsvis klara av. Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon. Tåget går redan tio i åtta för min del. Men det är ju rena sovmorgonen som man ska jämföra med de tre senaste åren. 

Hörde jag skål? Ja, att du gjorde!...

...Och så svingar vi på sejdeln igen, skål!
 
Kom hem igår vid tio, tror jag att klockan var efter några sjukt roliga dagar i Växjö på nollningen. Jag har blivit buren på axlarna samtidigt som vi skulle ta oss med hjälp av två tidningar från en pinne till en annan, blivit skjutsad i en kundvagn, hoppat sopsäck med två pers i varje säck (det var omöjligt), gått på krypning, finsittning, blivit medlem i en nation och massor med annat skoj.
 
Men imorgon börjar allvaret. Då är det programintroduktion som börjar klockan elva och varar till fyra eller fem. Kommer inte riktigt ihåg. Men fan vad dyra böckerna är som jag ska ha. En av böckerna över 800kr. Helt jävla sinnessjukt! Fattig student det är jag det. Förstår inte hur de förväntar sig att man ska ha pengar till allt. Och en av böckerna kan jag inte ens hitta. Den går helt enkelt inte att köpa längre. Men om de sätter upp en bok på listan från 80-talet, som inte ens trycks längre. Då är de tröga. Nu ska jag äta min Ben & Jerry som jag köpte i tisdags men inte haft tid att äta innan. Finnkampen börjar om tjugo minuter så jag kommer sitta i soffan resten av dagen. 

RSS 2.0