I still can't believe where I am now

Jag har läst min essä typ fem gånger nu och är 95% säker på att den är klar. Så nu lägger jag den åt sidan och fokuserar på kursen i populärmusik. Ni blir nog trötta på allt mitt snack om skolan men eftersom jag inte gör mycket annat så blir det så. Idag ska jag dock ta lite paus från skolarbetet hade jag tänkt. Jag hinner nog bli klar med referaten till på måndag eftersom jag är ledig fredag, lördag, söndag och så har jag hela måndag på mig också. Så det borde inte vara några problem. Men det är bäst att jag börjar läsa och skriva direkt så jag kommer igång. Måste bara tipsa om en sjukt god sorbet som mamma köpte för några dagar sedan. Måndags tror jag, sias sorbet som smakar äppelcider. Den är helt magisk. (Och jag har fortfarande lite svårt för det ordet men jag använder det ändå, magiskt alltså.)
 
Låten som jag pluggar till dag ut och dag in...
Måste räkna hur många dagar det är kvar... haha

The same I always was

Är fortfarande inte klar med min essä men det är inte långt kvar. Har dock ingen aning om det blir bra eller vad fan det är jag håller på med egentligen. Det står att jag ska ta upp saker som är relevanta i punkt fyra. Gör jag det? Nej, jag skulle inte tro det. Jag skriver mest goja faktiskt. Men är det inte så man får VG? Att skriva om icke relevanta saker och sedan få dem relevanta på något helkonstigt sätt? För det trodde jag i alla fall. Nåja. 500 tecken kvar sedan är det bara till att försöka avrunda texten lite fint.

We are a hurricane

Kämpar på med mina referat och recensioner samtidigt som jag håller mig uppdaterad om läget med hurricane Sandy och håller tummarna att mina fellow underdogs har det bra. Vad jag vet så är det bara (bara och bara) enorma översvämmningar än sålänge. Men det kommer bli värre. Men nu till något annat. Idag diskuterade vi rockjournalistik på den sista föreläsningen i populärmusik. Är lite ledsen över att kursen är slut för den var riktigt kul. Har ju dock sista uppgiften kvar som ska lämnas in om en vecka och jag har snart gjort halva. Så det går åt rätt håll. Och nu måste jag återgå till pluggandet så det går ännu mer på rätt håll.

That reason is that you´re stupid

Sitter nästan och skriker utav glädje, jag har en punkt kvar på min essä att skriva och lite finputsning sedan är den klar. Började faktiskt bli tveksam till att jag skulle hinna bli klar i tid. Sedan får jag fokusera på alla referat och recensioner som ligger och väntar på mig. Kan inte påstå att jag längtar men det måste göras. Sedan ska vi börja plugga konst och bildvetenskap. Hoppas vi tar upp Marc Chagall för jag älskar hans målningar.

The collier's reel

Jag kan tala om att det är inte så lätt att skriva en essä om irländsk folkmusik när det knappt finns någon infromation att hitta. Alla fakta jag får upp är från wikipedia och det är ett stort no no! Gick till biblioteket i hopp om att hitta någon bok. Men alla böcker är om svensk folkmusik, fick endast med mig en bok hem och den var värdelös. Börjar bli desperat. Så det hade varit jättebra om någon kunde hjälpa mig. Det kanske finns någon där ute som vet hur man dansar reel och kan visa mig så jag kan skriva en underbart lång beskrivning i min essä. This sucks. Jag har ingen aning om vad jag håller på med just nu. Plus att jag tror jag håller på att bli förkyld.

Do what makes you happy, life is short

Jag har inte pluggat ett jävla skit idag. Visst jag har varit på en föreläsning men det räknas inte. Elaka idiotiskt svåra essä. Kompendiet ligger på golvet och stirrar på mig och jag bara stirrar trotsigt tillbaka. Så nu hade jag tänkt titta på en avsnitt av någon serie. Vet inte vilken än och imorgon ska jag masa mig till skolan. Sedan åker jag hem till Milla och har tjockiskväll. Lördag får bli min pluggdag. För då jävlar ska jag skriva på min essä! Kan för övrigt tala om att vi köpte biljetter till Yellowcard idag. Behöver nog inte säga hur glad jag är över det för det vet ni nog redan.

Idag är det ett år sedan Aunt Stephanie "The Ultimate Underdog" dog

It's all for fun

Jobbar med min hemtenta och det går faktiskt framåt. Från gårdagens 600 tecken till att nu vara uppe i hela 1700. Bara tre fjärdedelar kvar. Men jag har ju faktiskt en hel vecka på mig så det ska jag nog klara. Har bara dragit en parallel till texterna i kompendiet så det ska gå. Jag vill inte sluta nu när jag väl kommit igång men jag börjar bli hungrig så det är nog dags för lunch snart. Har ingen anig om vad jag ska äta dock. Får se vad det finns i kylskåpet. Men först måste jag glatt meddela att min dator funkar igen. Gjorde en systemåterställning igår eftersom den knappt gick att starta. Lyckades fixa den helt själv så jag är ganska stolt över mig själv just nu. Datornörd nästa?

5,538,454,631

Vans off the wall music night med Yellowcard, The Blackout och Like Torches. Hur underbart låter inte det?! På torsdag får jag studiebidrag och då släpps även biljetterna. Tänka sig, YC i Götet, det är ju fan bättre än bäst! Ska egentligen skriva på min hemtenta just nu om irländsk folkmusik men jag har svårt att fokusera. Sitter och hoppar upp och ner och ler som en jävla idiot. Ohwell, kanske kan tvinga Milla att hjälpa mig på fredag? haha. Första uppgiften har jag inga problem med, men fattar inte vad som ska göras på tvåan och trean. Får fråga päronen ikväll om de fattar. För det gör inte jag. Så vad ska jag göra nu. Lite svårt att plugga när jag inte förstår. Läsa HP och dricka varm choklad it is!

Bilden säger allt

 

Ska vi titta på anastasia?

Idag åkte syster min hem till sig i Götet. Men innan hon åkte hjälpte hon mig att börja med tackkorten för studenten (bättre sent än aldrig!). Sju stycken är helt klara och två är redan levererade. Jag har även hunnit titta på tennis (det gick inte som jag ville), äta äppelkaka och skriva klart mitt referat. Nu ska jag läsa lite och titta på anteckningarna till redovisningen imorgon.

I am your heart that's beating

Påbörjade ett inlägg vid halv ett, men det blev aldrig klart för mamma behövde hjälp i köket. Och sen skulle jag titta på tennis innan våra gäster kom. Vi har nämligen haft kalkonmiddag på Göingegatan. Det var mysigt. Jag och syrran körde kom precis hem efter att ha kört hem Jacob. Så nu ska jag tvätta av sminket och borsta tänderna sedan sova. Läser nog ett kapitel eller två i HP först också. Imorgon (senare idag) blir det tennis, läsa kurslitteratur, skriva uppsats och börja på hemtentan. Måla om naglarna måste jag också göra. Plus att jag har gått och tittat på pianot i några veckor, det är ju ett tag sedan jag spelade nu. Så det är nog på tiden.

We sing along to Forever Young

 

Bragdguld till Zlatan & co? Nej, till Rosenholm

Sitter och är sur över att min dator inte ville sammarbeta igår så jag kunde se tennisen. Och på grund av det så missade jag en awesome match. Så idag ska jag försöka göra något åt det. Vet inte vad, men något. För idag ska jag inte missa en match. Hade svtplay bara funkat som det ska i mobilen hade det inte varit några problem med nu gör det ju inte det, och jag kan inte förstå varför. Nu ska jag ta hand om min dator så att den mår lite bättre och läsa en massa kurslitteratur. Har en uppsats på tio sidor att skriva som ska vara klar den femte november. Underbart! Och eftersom den förra blev så bra har jag mycket att leva upp till.

Status Quo, pop? Nää

Kan tala om för er att jag blev extremt sur över tennisen igår. Andy Murray, vad fan håller den snubben på med ibland. Hur är det ens möjligt att förlora när man har fem matchbollar. Han kunde ha vunnit fem gånger, men han sabbade det. Jävla klant. Men nu till något annat. Tror dock inte jag har något med att säga. Vi hade föreläsning idag. Vi fick ut sju låttexter och så skulle vi läsa texterna och försöka komma fram till vilken genre låten var. Vissa låtar visste man vilka det var, men min grupp, vi gissade på P3-pop (vårt eget påhitt) när det var Status Quo. Så det gick ju bra. Haha, ohwell. Det var kul. Men inte roligare än när jag och Maria stod och väntade på att en dörr skulle öppnas för vi trodde den öppnades automatiskt, men nej, där stod vi som några fån innan vi kom på att man måste själv putta på den. Shit happens!

Långa bolldueller var det här

Denna fina och regniga söndag inleds med tennis. Murray vs. Djokovic. Men eftersom det inte är så många som bryr sig om mitt eviga snack om tennis så slipper ni. Jag tänkte berätta om de sjukt snygga byxorna jag köpte igår. Det är just vad de är. Sjukt snygga! Pallar inte ta en bild så min dåliga beskrivning får duga. De är mörkbruna med bronsaktigt leopardmönster. Helt underbara. Köpte också en urmysig lila stickad tröja som matchar mina slingor perfekt.

Men nu....Go Murray! (Sorry)

Feststrumpor

Insåg att jag inte har skrivit något på ett par dagar. Men jag ligger hemma i min säng med huvudvärk och tittar på Gossip Girl. Idag har jag varit i skolan, vi hade en gästföreläsare idag så det var kul. Det blev en liten introduktion till folkmusikavsnittet som ingår i kursen. Vi tog tåget hem 13:20 så jag var hemma lite efter två. Väl hemma fick jag ett vackert mail från min lärare i populärmusik. Min uppsatts var utmärkt! "Dina kopplingar till ditt eget liv är lysande, du läser boken med ett kritiskt öga och förklarar varför du reagerar som du gör. Du skriver lysande och jag håller helt med dig om... Fortsätt så här så kommer det gå utmärkt för dig på universitetet!" Nöjd och glad tjej. Så nervös jag var när jag öppnade mailet, haha. Nu hoppas jag att tentan gick lika bra (som om). Idag kom Lena även med min efterlängtade studentpresent, en trasmatta! Specialgjord endast till mig. Den är tre meter lång, så den är lite lång för mitt rum, men den blir bra att ha när jag ska flytta hemifrån någon gång i framtiden. Idag var en bra dag. Lite B&J nu kanske? YESBOX.

Dagen efter tentan from hell

Klockan är halv ett och jag har fortfarande inte gått upp. Som jag har längtat efter en dag utan att behöva göra något som har med skolan att göra. Ingen läsning, ingen uppsatts att skriva, no nada. It's like heaven. Jag har dock varit vaken sedan lite efter nio. Men jag har tittat på film. Lite udda sätt att starta dagen på men skit samma. Jag ska nu gå upp, klä på mig, äta lite frukost och sedan titta på en film till. Jag tycker om idag.

Do it honestly

Hemma från tentan. Har ätit lite och ska nu starta en film hade jag tänkt. Jag ska inte göra ett skit resten av dagen. På vägen hem köpte jag mig en Ben & Jerry, choklad och tuggummi. Ikväll ska det tröstätas för det gick hemskt dåligt. Haha. Det var så svårt att man kan inte annat än att skratta. Faktiskt. Hoppas jag får godkänt. Pallar inte göra omtenta. Fy så drygt det skulle vara. Hoppas jag har skrapat ihop hälften rätt. Men jag är så sjukt osäker just nu. Det känns som att jag kan få IG men ett VG är inte omöjligt det heller. Haha. Så flummigt.

Uhoh!

Tanken som snurrar i mitt huvud denna morgon är "Jag skulle ha pluggat mer, jag skulle ha pluggat mer!" Nervositet på hög nivå var det här. Men jag vet att jag inte än ensam i alla fall. Idag har jag min yellowcardtröja på mig och hoppas på att den ska ge mig lite tur. För det kan nog fan behövas. En sak är jag säker på, jag ska köpa en B&J när jag går hem. För att fira eller för att tröstäta.

Plugg på hög nivå.

Kom hem från skolan för två timmar sedan cirka. Älskar verkligen kursen i populärmusik! Idag pratade vi om musik i allmänhet. Sedan fick vi en uppgift där vi skulle skriva listor på typiska pop och rockband och motivera varför de är pop eller rock. Och det var lättare sagt än gjort! Vi blev lite ovänner om man säger så. Men det var bara kul. Agree to disagree liksom. Nästa vecka ska vi prata om vad som är "äkta" musik. Längtar!!

Nu sitter jag hemma och lyssnar på musik från medeltiden. Lite gregoriansk sång och ars nova. Tenta imorgon! Jag och Maria satt kvar i skolan idag en stund i ett av grupprummen som går att boka och förhörde varandra. Det gick ganska så bra. Vi hade inte så många fel som vi trodde att vi skulle ha. Ni ska se som jag har dukat upp på köksbordet med mina böcker nu. Ett uppslagsverk, två böcker i musikhistoria, pennor, snacks, fem anteckningsblock (!!!), dator med mera. Det ser hemskt ut, haha.

Cantigas de Santa Maria

Det har tagit mig hela dagen att gå igenom romantiken. Och jag har fortfarande en epok kvar. Trött! Orkar fan inte mer nu. En liten paus för att fixa naglarna och sedan måste jag börja på modernismen. Det blir bara luddigare och luddigare ju längre fram i tiden man kommer. Förvirringen just nu är enorm. Men shit så allmänbildad jag blir! I like. Måste börja läsa rundgång också som kom i posten i fredags. Den ska vara läst om två veckor och då ska även uppgiften som tillhör lämnas in. Hoppsan. Får se hur bra det går.

Tenta, två dagar kvar...


Mozart rocks!

Efter att ha pluggat nonstop sedan elva med endast en paus är jag nu helt slut och huvudet bara snurrar. Men det är inte färdigpluggat än för idag. Klockan sju ska jag titta på en dokumentär om John Cage och modernismen på tvåan. Men tills dess tar jag ledigt. Jag är framme vid den bästa epoken nu, enligt mig. Wienklassicismen, med Mozart, Haydn och Beethoven. Mozart är min favve! haha. Eine Kleine Nachtmusik är den mest spelade låten på min spotify för tillfället.

Prinsessan Anastasiaaaa!

Pluggandet pågår för fullt på Göingegatan. Jag har gjort listor på spotify för varje epok och håller på att sammanfatta renässansen. Just nu har jag ganska bra koll på saker och ting känns det som. Igår var bara katastorf men idag rullar det på. När jag är klar med renässansen ska jag ta en liten paus innan jag fortsätter med barocken. Lite lunch och ett avsnitt Ugly Betty låter bra. Mamma jobbar och pappa är ute så idag är det tyst och bra inne i huset. När jag skulle plugga i onsdags höll de på att såga. Det lät lagom mycket och jag fick inte ett skit gjort. Nu, åter till renässansen och Thomas Tallis.

Det är ryktet, legenden, mysteriet...

...Och man viskar i en bakgård eller i en gränd
Det är ryktet, som går till, historien
Det sägs att hennes farmor
vill betala vad som helst
Om hon får se sitt flickebarn igen

Sitter och försöker plugga. Men det går inge vidare. Gissade att ett requiem från medeltiden var från barocken nyss. Det var fel!
Megamycket fel. Shit, så dåligt detta går! Jag trodde jag kunde lite i alla fall. Men nej, jag kan tydligen inte ett skvatt. Det var ju bra. Not. Jag ska försöka ge mig på några av testen som finns att göra på internet som tillhör kurslitteraturen. Det lär ju gå bajs. Men vi får väl se. Det ser mörkt ut dock.

Och det gjorde man inte på Mozarts tid.

Håller på att sammanställa en fin spelista på spotify med all musik som jag ska lyssna på och kunna identifiera tills tentan. Vi ska få höra ett stycke, sedan ska vi kunna säga vilken epok stycket är ifrån, möjlig kompositör, var i Europa och lite annat sånt kul. Klockan är inte ens nio men jag ska redan dra mig till sängs. Måste vara utvilad imorgon. Dagen den kommer inledas med workshop. Sedan ska jag plugga satan när jag kommer hem! Jag ska inte behöva göra omtenta. Jag ska klara detta. Och så är det bara. Så imorgon är det fokus som gäller. Nu ska jag borsta tänderna och sova.

Outlines

Jag har lite mer än fem långa och tråkiga kapitel att läsa idag, men min motivation är lika med noll. Huvudvärk och extremt trött. Det är ju passande en dag som denna när man har tusen saker att göra. Inte. Men jag ska ta kurslitteraturen jag har lånat på biblioteket och gå ner och lämna tillbaka dem. Så får vi se vilket humör jag är på efter det. Jag måste läsa ut Concise history of weastern music idag. Och sedan hinna läsa den en gång till innan tentan på tisdag. Tveksam till att det går. Men först ska jag försöka fixa till mitt hår så jag kan visa mig bland folk. Wiho!

Don't panic

I painted a picture
of the things I wanted most
To colour in the darker side
of all my brightest hopes
But there's a monster standing
where you should be
So I'll paint you wings
and I'll set you free

Fuck that point off view

Jag har upptäckt nackdelen med att plugga musikvetenskap. Man har inte tid att lyssna på sin egen musik. Det man verkligen tycker om. Så istället för att läsa min tjocka bok om musiktraditioner i Europa så spenderar jag kvällen med min musik. Har snöat in helt på Ten Second Epic igen. Synd att man inte hade lyssnat på dem innan man såg dem live. Oh well. Jag älskar deras låt young classics. Den är så jävla bra!

RSS 2.0