And you're my air

Har precis ätit frukost och ska snart packa min resväska. Vi kör till Göteborg ikväll för att hälsa på syrran och gå på Liseberg. Men innan dess måste jag börja på min uppsatts som ska vara klar på tisdag, måla naglarna, slå in julklappar, läsa och betala depositionen till Klubb för resan till Prag. Var lite tveksam till om jag skulle med men efter att ha sovit på saken så har jag bestämt mig. Nej! Nu måste jag sätta igång med dagens sysslor.

Sova... Nää

Kom på att jag kanske borde sova nu egentligen. Jag har nämligen föreläsning imorgon och det är jag inte riktigt van vid. Har liksom aldrig haft det på en onsdag innan så det är lite konstigt.

Idag så redovisade vi våra grupparbeten. Det gick faktiskt bra för min grupp. Vi trodde att vi bara skulle prata i max tio minuter men det tog hela 20! Målet blev uppnått. Så det var bra. När jag kom hem åt jag lite lunch, sen låg jag i sängen och lyssnade på musik tills mamma kom hem från jobbet. Det vill säga jag gjorde inte alls det jag skulle och därför sitter jag nu här. Fick ett ryck vid tio och gav mig fan på att bildanalysen ska in idag. Och jo, det gick. Den är inlämnad och klar. Hoppas det blir VG denna gång. På förra fick jag G+. Så sjukt störigt.

"Oh Internet, you are amazing"

Skriver ikonologisk analys. Det gick bra i cirka fem minuter, nu vet jag inte vad jag ska skriva. Problemet är att jag liksom inte riktigt förstår vad en ikonologisk analys är och jag känner ingen som vet. Dessutom är huvudet tungt och jag känner att huvudvärken är på väg. Funderar på att montera pepparkakshuset. Jag och pappa har nämligen äntligen fixat lim till limpistolen. Men jag borde plugga. Måste titta på manuset till morgondagens redovisning också. Usch! Så mycket måsten.

Sunday

Just nu sitter jag och gör lite skolarbete. Vi har redovisning på tisdag och en skriftlig inlämning. Så jag har skrivit lite om en illustration från 300-talet. Ska prata om landskapet i bilden och lite grejs. Inte så avancerat precis. Idag ska jag se om jag kan montera mitt pepparkakshus, vi har limpistol med grönt glitter i och jag vill inte ha grönt glitter på mitt hus. Det passar liksom inte.

Igår var vi på outlet på Interstil. Jag hittade en Union Jack filt för 20kr och en julklapp till syrran. Mamma köpte två pallar till hallen som var skitsnygga, julgranskulor och en julstjärna. Efter det åkte vi till Ikea med Pernilla, Niklas och Jacob. Det blev en gardinstång, gardiner och en tavelram. På kvällen stod jag för middagen. Det blev fänkålspaj. Jag är "the pajmaster" i detta huset. För övrigt så tror jag att jag är påväg att bli förkyld. Nyser konstant, ont i halsen och huvudvärk. Jippie!

Holly Wood Died

 
 
Shit vad jag hoppas att de spelar denna i Göteborg. 

Milla är bäst!

Chocken jag fick när jag gick in på blogg.se och undarade om jag hade kommit rätt. Men det hade jag ju tydligen. Så ja. Nu sitter jag här. Pratar med Milla i fbchatten. Just nu är det pottermoresnack och elevhem. Jag är ju i finfina Ravenclaw och Milla i snygga Slytherin. Och Syrran är i goda Gryffindor. Och Gryffindor vann elevhems pokalen. Vi kom sist. Tyvärr. Men jag var ju inte förvånad när jag såg det igår. Så ja. Det är bara till att kämpa på och komma igen till nästa gång.
 
Nu till något annat. Idag har jag varit i skolan. Vi jobbade med vårt grupparbete som ska redovisas på tisdag. Vet inte om vi kom fram till så mycket men lite. Sedan hade vi föreläsning och seminarie. Och det var fint. Vi skrattade och hade det bra.

Rubrik...

Idag fick jag äntligen mitt vykort från Charlotte. Vi skickade dem samma dag men det tog en jävla tid för hennes att komma fram. Oh well. Nu har jag fått det och jag är glad.
Jag har också blivit väldigt dålig på att blogga den senaste tiden. Men jag känner inte samma behov till att göra det längre. Så nu vet ni det.
I lördags så var jag, Lucas och Clara på LBS på öppet hus. Jag visade dem runt på skolan, fotade i studion och så. Det var kul att vara tillbaka. När vi skulle hem var tåget inställt vilket var mindre kul. Det tog en timme och tjugofem minuter att komma hem. Tåg till Hässleholm och sedan buss hem till Osby. Nu ska jag förbereda inför föreläsningen imorgon och vårt grupparbete. Vet inte hur det ska gå när jag inte har några böcker än. Tur att det finns google.

Always winter but never christmas

Har varit på Ikea idag igen. Haha. Lyckades också hitta min kurslitteratur 200kr billigare på bokia så nu har jag äntligen köpt böckerna. Dock kommer det ta över en vecka innan jag får dem. Men skit samma. Bättre sent än aldrig! Jag har också gjort julgodis och lyssnat på julmusik. Lite tidigt enligt vissa men jag bryr mig inte. Det var mysigt. Nu så ska vi äta middag. Imorgon bär det av mot Växjö igen.

Balans/obalans

Igår var jag, mamma, moster Pernilla, mormor och Inger på det nyöppnade Ikea. Jag säger bara, shit så stort det är! Det tar flera timmar att gå igenom och titta på allt. Vi var där i tre timmar och tittade kanske på hälften. Helt sjukt. Men i alla fall så fick vi med oss lite saker hem. Ljus, vinställ, väggfäste till min tv och lite annat kul. Så idag satte vi upp min tv på väggen och nu har jag mer plats på golvet. Skönt att slippa den där fula pallen. Jag har precis skrivit lite på min bildanalys, har gjort halva och det tog cirka tio minuter. Om ens det. Så ska göra klart den ikväll, titta på tennis, se en film, kanske baka en kladdkaka och äta lite pasta till middag. Mamma och pappa är nämligen hos farmor och farfar ikväll på middag så jag är hemma själv. Jag har ingen föreläsning imorgon så vi får se vad jag ska hitta på då. Kanske faktiskt köpa den där kurslitteraturen som jag har gnällt så mycket över. Jag behöver ju tyvärr den.

I miss you madly and it's raining on the coast

Eftersom jag inte har kurslitteraturen än så har jag inte så värst mycket att göra idag. Min intuitiva konsthistoria är klar vilket betyder att jag har formanalysen kvar att göra. Men den ska vara på max en sida så det tar ju inte lång tid att göra. Jag ska nog ta och städa mitt rum lite idag. Dock måste jag äta frukost innan jag gör något för den har jag inte gjort än. När jag gör det ska jag nog läsa lite HP och gå in på Pottermore. Vad mer ska jag göra idag? Jo, just det. Jag ska dela ut tackkort. Och denna helgen har jag tid att baka! Glädjen när jag kom på det innan. Vet dock inte vad jag ska baka. Men det ska jag nog kunna hitta på. Nu, frukost!

Maybe I was holding on to tight

Ritar på min intuitiva konsthistoria och äter pepparkakor och mjölk. Till det lyssnar jag på lite Yellowcard (even if I wanted to, I don't think that I'd get to you... nanana). Det är 94 dagar kvar! Anywho. Idag så har jag varit i skolan och introduktionen till Gestaltad Miljö. Det vill säga arkitekturhistoria. Hade jag inte varit så sjukt trött så hade det varit riktigt kul. Men jag var uppe sent igår och tittade på tennis. Efter föreläsningen följde jag och Sofie med Ikis hem en liten runda. På vägen stannade vi och åt gratis soppa till lunch, deltog i en tävling, fick kåsan som vi åt soppan ur, en disktrasa och så kunde man ta potatisskalare om man villle. Så det var en fin dag. Jag har varit hemma sedan tre och nu sitter jag här. Ikväll ska jag titta på tennis, rita, kanske se en film och lite sånt. När mamma kommer hem från jobbet blir det bakad potatis till middag. Yummie!

Vill inte, vill inte

Sitter och har ångest över hur dyr kurslitteraturen jag måste köpa är. Böcker som jag förmodligen inte kommer använda mer än några få gånger för 1456kr. Det svider inte lite det. Jag vill inte. Det är helt sjukt. Hade jag inte hittat två på biblioteket så hade jag brutit ihop totalt. Men jag har ju fortfarande fem stycken kvar att köpa. Men jag måste kolla hur mycket pengar jag har innan jag beställer något. Men jag vill inte köpa några jävla böcker. Just nu känner jag mig lite om en gnällig femåring. Men det skiter jag i. Men nu måste jag läsa i de böcker jag faktiskt har.

Måla? Jag? Du skojar?

Första inlämningsuppgiften i konstvetenskap. Rita eller måla din tolkning av konsthistorien på ett A4. What?! Paniken som växte fram inom mig när vår lärare sa de orden. Someone help me now. Jag kan inte rita, jag kan inte måla. Jag har inte gjort det sedan jag var nära ett IG i bild i nian. Inte snällt, inte snällt alls. Så nu vet ni vad jag ska göra resten av dagen. Jag ska leta fram lite vattenfärg, färgpennor och dylikt och måla. Musik på hög volym och bara kladda en massa. Så det är sånt här man gör på universitetet? haha. Vilken konstig och flummig utbildning jag har valt. Men det visste vi nog redan att den skulle vara.

Rött hus med vita knutar

Idag har varit en produktiv dag. Jag har lämnat in en examinations uppgift i populärmusik, lånat kurslitteratur på biblioteket, köpt vykort, varit hos mormor och nu, nu ska jag titta på tennis. Det är ATP slutspelet i London denna veckan så jag är på bra humör. Men bara tills de jag hejar på förlorar. Haha. För då blir jag arg. Nu är det dags för Novak Djokovic vs Jo Wilfred Tsonga. Och jag vill ju självklart att Tsonga ska vinna. Imorgon är det dags att börja en ny kurs, vi har nu kommit till två kurser i bild och konstvetenskap. Och imorgon är det Gestaltad miljö. Får se vad vi ska göra för något kul.

I hope you're gonna ask me to wait

Sitter och funderar på var man kan köpa fina vykort. Man brukar ju inte köpa det där man bor precis. Men antar att de har många att välja mellan på bokhandeln. Så imorgon ska jag gå till biblioteket och leta efter kurslitteratur, köpa vykort och frimärken, skriva klart mitt referat, skriva ut en bild på big ben och lite annat kul. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Orkar inte läsa mer. Jag läste hela dagen igår så jag pallar inte mer nu. Hade dock varit skönt att ha det gjort men kanske tar tag i det igen senare ikväll. We will see. Just nu sitter jag i alla fall här och lyssnar på Yellowcard i min southern air tröja och taggar 10 februari. 98 dagar kvar... Kan inte släppa Seans reaktion i videon nedan. Den är så underbar. Han är så rörd men han vill inte gråta och försöker bara se jätteglad ut och le men till slut så bara måste han gråta. Det är en fin video.

Studio Samurai

 

Tidsmaskin

Tar paus från pluggandet och av någon anledning hamnar jag på Milás blogg och går långt bak i tiden och gissa vad jag hittar. Jo, något som fick mig att brista ut i gapskratt och nu sitter jag här och skrattgråter. Haha. Måste ju bara dela med mig av detta roliga.
 
 
Denna bilden är ju också fin...?
 

Strong for Sean

Har precis gått upp och ska snart äta frukost innan jag sätter igång med pluggandet. Men först måste jag berätta en helt underbar sak.
 
Några Underdogs har länge jobbat med ett litet projekt, och igår/inatt blev det verklighet. Som ni vet så har Sean Mackin cancer. Det finns nu armband med texten Strong for Sean att köpa och alla pengarna doneras till American Cancer Society i Seans namn. De kostar 5 dollar med frakten inräknad. Igår när Yellowcard spelade i Vegas så gav Kiko Sean och hans fru vars ett armband och berättade allt för dem, och de blev jätteglada och grät och det blev värsta kramkalaset. Det roliga slutar inte där! Alla i Yellowcard och deras crew köpte armband och hade på sig på konserten. Så awesome! Om ni vill köpa ett armband eller två http://strongforsean.bigcartel.com/ och för mer info gå till http://strongforsean.tumblr.com/. Själv tänker jag köpa typ fem, haha.
 

Waiting for the final leaf to fall

Jag känner för att kasta ut min bok genom fönstret för den gör mig så arg. Om ni någonsin skulle få för er att läsa Rundgång: Genus och populärmusik, gör inte det. Det är inget jag rekomenderar. Visst, den kan vara intressant ibland, men shit så fucked up vissa saker är. Jag klarar inte av att läsa den utan att smälla igen boken var femte minut för att uttrycka min ilska mot den. Fy vad jag längtar tills jag är klar och uppgiften är inlämnad. Blö. Nej nu ska jag läsa lite till och bli lite argare innan jag tittar på min hunger games dvd som kom idag.

RSS 2.0