Poo

Bloggade inte igår så jag gör det lite snabbt innan vi ska ha redaktionsmöte på skoltidningen. Coolt ellerhur? Det tycker jag i alla fall. Tänkte gå och lägga mig tidigt igår men som vanligt blev det inte så alls. Det blev senare är vanligt faktiskt. Och snart börjat vi. BYEEE!
//Juuuss

Time and Time again

Bloggade visst inte igår. Ohwell. Spenderade dagen med att titta på one tree hill. På kvällen var jag hemma själv, pappa köpte ett helt kilo godis till mig. Nästan allt är kvar faktiskt. Hade tänkt äta det idag när jag gör läxor men det gick fort att göra dem så det blev inget av det. Funderar på att läsa lite men alla mina böcker är uppe på vinden. Jobbigt läge liksom. Ska nog hämta skålen med godis och titta på lite Harry Potter i väntan på att Sigrid ska svara på mitt sms. Vi måste nämligen köpa tågbiljetter för vi ska åka till Göteborg på fredag. Som det verkar just nu ska jag även göra det helgen efter det. Mycket Göteborg för min del. Har absolut inget emot det!
//Juuuss

Som kanske räcker hela livet ut

Har varit hos Marita och tagit mått till min balklänning som snart ska börjas sys. Såg fram emot en mysig kväll med Emmy imorgon med film och sånt men tyvärr har hon fått lunginflammation. Så jag blir hemma själv imorgon när mamma och pappa ska på fest. Kommer nog spendera hela kvällen med att titta på One tree hill och läsa en bra bok. Precis samma sak som jag ska göra nu faktiskt.
//Juuuss

Filosofiska Lätta Knästående...

Slutade till min stora glädje tidigare idag på grund av inställd lektion. Gick till mamma på jobbet innan jag gick och handlade lite mat på vägen hem. Det var skönt att få lite tid för sig själv här hemma i några timmar. Eftersom jag inte har ett rum som jag kan stänga in mig i och lyssna på jättehög musik. Spenderade eftermiddagen med att måla naglarna, skriva kåseri, titta på tv-serier och diska. Ikväll har pappa hjälpt mig med en väldigt vacker reslutatbudget i projekt och företagande. Jag har jobbat lite med mitt projektarbete där fokuset just nu ligger på Filosofiska Lätta Knästående Spexargardets föreställning nästa helg. Coolt? Jo, jag vet.
//Juuuss

Revolver

Funderar på vilken bok jag ska beställa. Det ska vara en av Marcus Sedgwick men vilken har jag svårt att bestämma mig för. Just nu lutar det åt Floodland eller The Foreshadowing. Och så blir det en liten skiva när studiebidraget har kommit. Vilket är på fredag? Men jag vet inte. Tror jag tar The book of dead days dock för det finns en tvåa till den som jag kan köpa vid ett senare tillfälle. Eller så köper jag en skiva... så jobbigt. Gör lite läxor innan jag tar ett beslut.
//Juuuss

Under the burning sun

Idag är det sex år sedan Yellowcards andra skiva kom ut, det vill säga Lights and sounds. Ska precis skriva lite loggbok när det gäller projektarbetet eftersom jag jobbade lite med det på webbdesignen. Ska ta och skicka lite mail senare ikväll om jag orkar. Först har jag sjutton sidor kvar att läsa i samhällskunskap tills imorgon. Kul. Idag i skolan facerapeade Muffe Bruce på webbdesignen som ni kan se i inlägget nedanför. Tog ett tag innan han märkte det men kul var det. Nu blir det Loggbok och läsa en massor med tråkig text.
//Juuuss

Facerape på Bruce på webbdesignen

Dagens roliga grej!
//Juuuss

Paper walls

Borde göra något viktigt egentligen men jag orkar inte. Har nästan sovit igenom alla dagens lektioner med huvudet på Millas axel längst bak i 107:an. Tänkte läsa lite i häftet i samhälls kunskap men det känns för jobbigt. Kanske orkar efter ett anvsnitt one tree hill. Ska tvinga mig själv att läsa minst två sidor. Som egentligen inte alls är mycket men just nu känns det så.
//Juuuss

And the world turns fast

Sitter i skolan och ska snart ha engelska. Idag igen var jag påväg att sätta mig i fel klassrum. Men jag kom på mig själv precis i tid. Måste lära mig att gå och lägga mig tidigare. Men jag kommer nog aldrig göra det. Tänker alltid att jag ska gå och lägga mig typ halv nio men det händer inte. Det är omöjligt helt enkelt. Nu ska vi prata om en text och en dikt och jämmföra dem lite. Kanske hitta lite connections mellan dem och sånt. Skoj. Nope, not at all.
//Juuuss
Every time I hear it only makes me want it more
How did you always seem to get your foot in that door
Tired of believing when you tell me it's there
I fell it from my feet onto the top of my head

Singing a song just like they do


We love snow (?)

Gick ut och fotade i snökaoset som råder utanför mitt fönster. Jag såg ut som en snögubbe efter att ha varit ute i max tio minuter. Men nu tänkte jag ta och redigera lite av bilderna jag tog innan jag sätter igång med engelskan och projektarbetet. Solen tittar fram lite nu, kanske blir en runda med kameran idag också. Skriver mer senare idag.
//Juuuss

And you forget where the heart it

Så jag fick ett ryck för ett tag sedan och började kolla på one tree hill från början. Började precis på andra säsongen och så spelar de Yellowcards låt Empty Apartment. Vilket är en av mina favoriter av dem. I första säsongen spelade de Back Home. Jag vet att de spelar en låt från Lights and sounds, längre fram i serien när Nathan och Chris springer någonstans. Kommer inte riktigt ihåg varför/var de springer och så men de spelar alltså tre Yellowcard låtar i One tree hill. Kanske till och med fler? Konstigt att jag inte har märkt det innan. Känner mig som ett ganska dåligt fan nu faktiskt. Jikes!
//Juuuss

Take your time

Improviserade ihop en liten kladdkaka nyss som nu står i ugnen. Spännande att se om det blev bra kväll när vi ska äta den. Jag har städat mitt rum fint som bara den, diskat och bakat. Och när kladdkakan är ute ska jag börja på jappmoussen som ska vara på kladdkakan. Ska man göra något kan man lika gärna slå på stort! Vi kommer vara extremt onyttiga ikväll men vem bryr sig. Inte jag i alla fall. Mycket mat blir det. Tack vare snön så känns det som om det är jul om någon vecka, men så är tyvärr inte fallet.
//Juuuss

I don't need it for the cell

Hade kunnat gå och lägga mig nu. Men först ska jag duscha, hinner nog inte göra det imorgon. Ska jobba, städa baka och hinna med lite skolarbeten också. Plus att det blir en helkväll med Harry Potter med mina budds. Längtar! Men innan dess är det massor med annat som måste fixas.
Dagen började med ett inställt tåg vilket gjorde att jag missade första lektionen och det sög ganska hårt. Engelskan var flummigare än vanligt med mycket skratt. Vi fick sluta tidigare så jag sprang som vinden mot tåget och det var precis att jag inte missade det. Lite tur ska man ha ibland. Nu blir det dusch och sängen för min del.
//Juuuss

Leave it all behind

Lyckan som uppstår när tandläkaren säger att tandställningen ska ut om en månad. Lyckan som uppstår när man inser att man har kvar sina no-prov från grundskolan och behöver bara skriva svaren på ett annat papper och så är läxan i naturkunskap fixad. Ibland är det bra att spara på saker. Men i alla fall så åker tandställningen ut den 20 februari och byts ut mot en lös i valfri färg. Coolt liksom. Idag har varit en bra dag.
//Juuuss

... Ingen rubrik...

För ett år sedan idag exakt kom Yellowcards nya singel ut efter fyra år utan ny musik. Det var en bra dag enligt mig. Nu, ett år senare sitter jag i skolan och läser om Stop Online Piracy medans Emma är och kopierar massor med sidor åt oss i en bok. Senare idag ska jag till tandläkaren och då hoppas jag på bra nyheter. Typ som "Vi kan ta ut sin tandställning om en eller två veckor". Fast det kommer nog inte hända, men man kan ju hoppas i alla fall och inblida sig det så mycket att man faktiskt tror att det är så. Fast det är nog inte så värst hälsosamt.
//Juuuss

Polite conversations

Idag har varit en lång dag men ändå bra. Om man nu bortser från det faktumet att jag inledde dagen med näsblod och satt inne på toletten i skolan i 45 minuter så. Men jag höll mitt tal på svenskan och jag är nöjd. Skönt att slippa tänka på det. Jag tycker inte om att skjuta upp saker och ting. Det är bäst att bara göra det. Så när jag har sett klart det avnittet av one tree hill jag tittar på ska jag göra engelska och spela piano. Mamma kom nyss med en choklad beskvi till mig som hon köpt innan idag på Börjes så den tänkte jag förtära nu. Älskar choklad beskvier.
//Juuuss

Ha den äran i dag!

Dagens citat:
Bruce: Är det meter, centimeter, pixlar?
Sigge: Pixlar. 
Bruce: Varför kändes det rätt?
Sigge: För att...det är dator...igt.
Duktigt Sigge, jag är solt över dig! Men det är ju faktsikt din födelsedag i dag! Och eftersom det är det inledde vi dagen med att umgås inne på toan. Min näsa blödde och vi slapp lektionen, tills Banafshe kom och kidnappade dig och lämnade mig ensam. Men nu sitter du här och tumblrar under vår vackra genomgång om bland annat CSS och html. Nu ska jag pay attention på vad Bruce säger.
//Juuuss

We all carry on

Tittar på One tree hill och spelar wordfeud med Muffe. Funderar på att göra klart mitt tal tills imorgon men motivation är som bort blåst. Har letat efter den i några timmar nu men hittar den inte någonstans. Tror jag lämnade den i skolan eller möjligtvis på bussen. Vill bara gå och lägga mig, men fy vilket dåligt samvete man kommer ha imorgon på svenskan om man inte håller talet. Så jobbigt allt ska behöva vara. Trött. Mitt tal är dåligt som fan och jag kan inte det. Vill inte hålla det imorgon. Vill verkligen inte. Det är inte bra nog. Funderar på att försova mig och komma in vid tolv. Men hej ogiltig frånvaro! Så nej. I just have to do it.
//Juuuss

No, just no, hell no

Jag är så trött att jag gick och satte mig i fel klassrum och satt där i över tio minuter innan jag kom på att det är måndag och att vi har engelska nu. Jag satt i klassrummet där vi har alla våra journalistiklektioner och tänkte "Varför är jag den enda här?". Sedan slog det mig. Det är måndag, inte tisdag, onsdag eller torsdag. Måndag. Måndag. Borde åka hem och sova i minst fem timmar till för detta är fan inte okej. Misstag som detta brukar inte jag göra. Hoppas denna dagen går fort.
//Juuuss

But I just can't see the end

Lyssnar på You me at six och sjunger med så fönsterrutorna skakar. Jag är säker på att grannarna kan höra mig men det skiter jag fullständigt i. Har precis städat rummet lite och ska snart spela piano har jag tänkt. Söndag är den bästa dagen i veckan. Jag vet inte varför men jag har alltid tyckt det. Det är den dagen som jag är mest produktiv på hela veckan. Jag ska redigera lite bilder senare idag från när syrran fyllde 20. Kanske kommer upp en eller två bilder här om ni har tur. Jag är på riktigt fotohumör men det ser nog lite konstigt ut om jag ställer upp stativet i Källedal och tar bilder på mig själv så jag hoppar det faktiskt.
//Juuuss

Hell is empty, and all the devils are here

Har precis tittat på det senaste One tree hill avsnittet. Den serien påminner mig om att komma hem från skolan fixa två mackor och sätta sig vid tv:n. Det var sexan-åttan varje dag för mig och syrran. I nian när jag kom hem gick jag oftast dirket in på syrrans rum och la mig i hennes säng och sov tills det var dags att äta middag. Snacka om att jag jobbade hårt för betygen på den tiden. Numera orkar jag inte. Gör alla läxor i sista minuten, pluggar knappt till proven och gör knappt det jag ska i skolan heller. Men denna sista terminen ska jag inte låta mig själv slöa. Nu jävlar ska det gå bra! När jag har beslutat mig för något så blir det så. Om inte blir jag sur som bara jag kan bli. Och då är det inte kul.
//Juuuss

I try

Igår var en bra dag för mig. Det trodde jag inte men det blev så. Dagen inleddes med sovmorgon innan jag begav mig mot skolan för att jobba med mitt projektarbete. Jag hade en hel lista med folk att maila till men här kommer den enda dåliga saken med igår. Internet fungerade inte på min dator. Så det gick jättebra! Istället flumfotades det lite i studion med fisheye. Mamma och pappa hämtade mig och Bea i stan när vi hade slutat. När vi handlade mat smidde jag och Bea planer inför vårt Harry Potter-maraton om två veckor. Dagen avslutades med på spåret, MTV world stage, skavlan och film. Och undertiden jag tittade på My chemical romance på MTV hade jag en liten konversation med Sean Mackin i Yellowcard på twitter. Väldigt nöjd tjej! Nu ska jag lyssna på jazz och göra läxor.
//Juuuss

You're all I think of, still

Trött. På bussen hem idag fick jag sällskap av Tuva. Det kan vara skönt att åka själv ibland, men oftast ganska tråkigt så det var kul. Jag tänkte att jag skule spela piano när jag kom hem men var för trött för det. Nu är jag inte bara trött utan jag har ont i huvudet också. Så jag ska bädda ner mig i sängen och titta på en film. Vet inte vilken än men något lättsamt. Först blir det till att titta på en ny intervju med Bert i The Used.
//Juuuss

I walk into a room and you killed everyone

Jag känner mig riktigt duktig och produktiv. Idag har inte jag inte bara varit i skolan, jag har haft pianolektion, jobbat med projetkarbetet, börjat på svenskan och tagit en powernap. Snart blir det Yellowcard och intervju med Ryan Key på tysk webbradio. Förra året ville jag ansöka om praktik på Hopeless Records, men kunde inte göra det eftersom jag inte tagit studenten. Men nu jävlar! Vem vet, jag kanske drar till LA i sommar och jobbar lite på det bästa skivbolaget out there. Ska be min lärare i engelska att hjälpa mig med mitt CV så det blir perfekt. Men som om det kommer hända. Fast man kan ju hoppas. (Hahaha, Hopeless Records!)
//Juuuss

My someday's gone

Jag är jättetrött. Kunde inte alls sova i natt och för att göra saken värre skulle man upp kvart i sex för att åka till skolan. Inte kul alls. Så efter en kort första dag kom jag hem vid ett. Åt pizza till lunch och spelade lite piano. Nu sitter jag här och halvsover vid datorn. Om en timme ska jag bege mig mot musikskolan och den första pianolektionen för terminen. Jag har en termin kvar på gymnasiet och samtidigt som man slutar där slutar man även på musikskolan. Det brukar liksom gå hand i hand. Och det gör det även i mitt fall. Dagarna bara går och går utan att jag vill att de ska det. Kan vi inte sakta ner lite? Dock har jag tagit beslutet att inte skriva högskoleprovet en gång till. Två gånger får vara nog. Så nu slipper jag tänka på det.
//Juuuss

Sometimes I just go for it

Idag är det min sista jullovsdag ever. So far har jag tittat på ett avsnitt av the lying game och ett avsnitt pretty little liars. Nu tänkte jag klä på mig massor med kläder och gå ut i snön och fota lite. När jag kommer in tänker jag göra te och titta på en film eller två. Möjligtvis tar jag även och packar upp min resväska men antagligen inte. Pianot står och väntar på mig ute i smedjan så jag tänkte göra det sällskap en liten stund innan jag går ut. Ska spela lite Butterfly Waltz och ge mig på en ny Yellowcard låt.
//Juuuss

Grattis Syrran!

Idag fyller min underbara syster hela 20år! Ettan blir helt plötsligt en tvåa, vi börjar faktiskt bli...gamla. Presenten jag köpt till henne landade i brevlådan idag så den ska jag skicka upp till Göteborg. Ute snöar det lagom till att skolan börjar igen. Alla i Osby börjar imorgon men jag är tacksam över att jag får en dags ledighet ytterligare, och den ska jag utnyttja till max. Det vill säga lata mig och bara göra precis det jag känner för. Jag planerar att jag ska spela piano och fota men inget annat än det. Kanske titta på film eller läsa lite. Vem vet? Inte jag i alla fall.
//Juuuss

Me and you, you and me

Är hemma från Göteborg och sitter uppe i mitt rum, funderar på att sova faktiskt. Vi kom hem lite efter fem efter att ha lämnat Tuva och ståt i deras hall och pratat med Marita en stund. Jag hoppades på en lugn dag hemma imorgon men så blir det inte. Jag och pappa ska hämta min kusin vid ett och köra mot Hässleholm och PMR där. Jag ska skaffa abbonemang och så ska vi se om de kan göra något åt att jag inte kan ansluta till trådlösa nätverk med min mobil. Det går att ansluta men två sekunder senare står det bara disconected, helt utan anledning. Väldigt irriterande. Men i alla fall efter att vi har varit där ska jag och Lucas åka vidare med tåg till Kristianstad för han ska titta på en dator. Min moster ville inte att han skulle åka själv så jag får helt enkelt åka med honom. Hade behövt vara hemma och spela piano men jag får offra mig. Det är ändå dags att vända tillbaka dygnet.
//Juuuss

Damdamdamdam

Idag har jag köpt skor till balen. Jepp, jepp. Då vet ni det. Säger inte hur de ser ut dock för det är en hemlis. Blev ett par vanliga svarta jeans också vilket var behövligt. Igår köpte jag en grön silkeskjorta på rea, och då menar jag verkligen grön. Jättegrön. Igår när vi handlade köpte vi root beer. Smakade det när vi var i USA 2006, vilket är några år sedan nu. Och det smakade precis som jag kommer ihåg. Jenka. Lika konstigt som det var då. Jenka i flytande form. Det är bara...konstigt.
//Juuuss

Potatisarna!

Syrran och Axel håller på att organisera om i bokhyllan, jag sitter här och önskar att jag var i Stockholm och lekte stalker eftersom Ryan Key anlände dit igår. Jaja, vi är i alla fall i samma land. Och det faktum att det är mitt land gör att det känns ännu bättre. Visst jag har varit typ tio centimeter ifrån honom men ändå, det var ju i Danmark. Tuva sitter vid köksbordet och tittar på Syrran och Axel när de härjar. Snart jag vi spela lite kort och äta kakor. Jag har bara en liten grej som jag måste dokumentera här innan jag avslutar detta. Innan ikväll gick jag, Syrran och Tuva till Landala för att handla. När vi är påväg hem utbrister Tuva helt plötsligt "Neeej! Potatisarna!". Bakpotatisarna som vi hade köpt låg nu utspridda på marken eftersom påsen beslutade sig för att gå sönder. Tjejen som gick bakom oss hade svårt att hålla sig för skratt. Denna händelsen gjorde så att vi skrattade hela vägen hem och tills vi hade fått in potatisarna i ugnen.
//Juuuss

Things are gonna change for the better

Har varit duktig och diskat, dock är det en skål kvar som måste stå i blöt. Syrran är och repar med spexet, under tiden har jag varit på 4-gott och köpt godis, städat och som jag sa diskat. Innan idag har vi gått på stan och letat efter balskor till mig. Hittade ett par som jag tyckte var snygga men de var för stora i 37 och 36 var slut. Så det blev inte mer än en nagelfil inhandlad idag. Alternative press fanns inte på pressbyrån till min stora besvikelse. När Syrran kommer hem ska vi baka kakor och äta godiset jag köpte innan.
//Juuuss

Tell me, tell me do you feel the pressure?

Sitter i syrrans lägenhet i Göteborg och har precis ätit lunch. Funderar på att ta en liten tupplur med tanke på att jag endast sov fyra till fem timmar i natt. Ska sätta på tv:n och somnar jag så somnar jag. För två timmar sedan lyckades jag ta bussen från Grönsakstorget till Kapellplatsen och sedan gå till lägenheten helt själv. Allt detta gjorde jag släpandes på en resväska och ryggsäck. Jag är stolt över mig själv. Har gjort det innan men inte själv så är nöjd över att jag hoppade på rätt buss och gick av på rätt hållplats.
//Juuuss

Och så bär det av mot Götet

Imorgon blir det en ganska så spontan resa till Göteborg. Min syster ska åka hem och det blev nyss beslutat att jag ska åka med henne. Så istället för att vara där fredag till söndag blir det onsdag till söndag. Nu borde jag boka en tågbiljett och packa. Vi kör mot Halmstad redan vid sju för att vara säkra på att vi hinner till tåget. Om nu tåget kommer gå det vill säga. Men om det gör det kommer det most likely ligga träd på vägen till Halmstad. Pappa ska ta med sig motorsågen i fall det skulle behövas. Förhoppningsvis kommer vi fram utan problem, men det återstår att se.
//Juuuss

Scary stuff is scary

Insåg igår att det bara är en termin kvar innan studenten. Det gör mig aningens rädd som jag ska vara ärlig. Vad som händer efter studenten är fortfarande oklart. Men det lutar åt Music and event management på Linné universitetet. Vågar man flytta till Hultsfred helt själv i 1,5 år och sedan vidare till Kalmar i 1,5 år? Jag är inte så säker på det. Fast man vet ju aldrig. Jag övervägde redan för tre år sedan att dra till Hultsfred men det vågade jag inte. Kanske är det dags att faktiskt göra det nu.
//Juuuss

2011/2012


New year, new possibilities

Och så blev det ett nytt år. Känns som bara en vecka sedan jag var hemma hos Milla och dansade på vägen utanför hennes hus när klockan slog tolv och det blev 2011. Men det är ett år sedan nu. Firade nyår för första gången som invånare i centrala Osby. Snacka om fyrverkerier överallt hela dagen och natten. När klockan närmade sig midnatt small det överallt och man visste inte åt vilket håll man skulle titta eller fota. Så första meningen jag sa 2012 blev " Jag är förvirrad!". För det var jag. Nu ska jag gå ner för trappan till vardagsrummet och spela lite kort med syrran och Axel innan jag ska redigera bilder och lägga upp några av dem här. Om de blev snygga det vill säga.
//Juuuss

RSS 2.0