Mitt 2012

Tänkte att jag på något sätt skulle försöka sammanfatta detta året. Vet inte riktigt hur det ska gå till men jag gör ett försök.

 

Januari:
Firade in det nya året hemma på Göingegatan med att fotografera alla fyrverkerier som en galning. Några dagar senare tog jag och syrran tåget till Göteborg. Hon började skolan tidigt efter lovet så jag följde med så hon slapp åka ensam. Jag tappade min trekantsmacka på tåget dit och blev ledsen. Jag låg och sov i lägenheten när syrran var i skolan. Några dagar senare kom Axel, mamma, pappa och Tuva. Kommer aldrig glömma när vi gick till Landala för att handla och Tuva skrek ”Neej, potatisarna!” Våra bakpotatisar åkte i gatan och vi skrattade så vi fick ont i magen. Vi firade syrrans tjugoårsdag med släkten på First G men fancy middag. Sista terminen på gymnasiet inleddes men både glädje och sorg. Harry P maraton med bakpotatis i Smedjan.

 

Februari:
Jag färgade mitt hår extremt orange. Jag och Igel åkte till Göteborg och fotade spexets föreställning. Sean O'donnell lämnade Yellowcard, och det har jag fortfarande inte vant mig vid. Team Sean is no more. Åkte till Götet många gånger denna månad. Please welcome the new defense against the dark arts teacher at Hogwa...I mean Yellowcards new bassist Josh Portman. En medlem försvann och en ny tillkom. Det bästa som hände var nog att jag blev av med min tandställning på sportlovet. Lyckan över att kunna äta knäckebröd och tugga tuggummi igen var stor.

 

Mars:
Utbildningsmässa på Yllan och jag kom hem med tre påsar kataloger. Samma dag åkte jag till Göteborg och hälsade på Syrran. Vi gick en runda i Haga och jag skaffade mig en gnuggis på Liten Karin. Ett besök på Universeum och när vi tittade på ormarna sa vi i kör ”Make it move!” Harry Potter ni vet. Yellowcard sände live från studion varje dag och jag var trött som bara den i skolan efter att ha varit uppe sent varje kväll för att titta och prata med mina kära Underdogs. Inne Em i Friidrott och jag var klistrad till tvn. Moa Hjälmer slog svenskt rekord på 400m och jag skrek mig hes. Jag tog beslutet att bli kulturtant när jag äntligen valde vad jag skulle söka för utbildningar. Såg Hungergames på bio med Milla.

 

April:
Såg hungergames på bio, igen. Men denna gången i Bromölla. Åkte till Väla. Syrran kom hem på besök. Köket i smedjan blev klart lagom till firandet av min födelsedag. Pottermore öppnades för allmänheten och hatten sorterade mig i Ravenclaw. Jag bakade bröd för första gången i mitt liv och gott blev det må jag säga. April var faktiskt en ganska lugn månad.

 

Maj:
Vi åkte till Göteborg för att hjälpa syrran och Axel flytta och jag drog på mig den hemskaste förkylningen någonsin. Jag var täppt i näsan. Hade ont i huvudet och i halsen och kunde knappt prata. Och lite feber på det. Underbart liksom. Mitt projektarbete blev klart. Maj var en stressig månad och jag var skoltrött så in i helvete. Men Yellowcard har alltid den bästa timingen som vanligt och släppte en ny låt när jag behövde det som mest. Vi firade min kusins födelsedag och jag hade tråkigare än tråkigast. Jag började lyssna på Fun. Och hade min sista pianolektion på musikskolan. Gav Eva en blomma och hon började nästan gråta. Franska öppna började och tennisnörden i mig var lycklig som bara den.

 

Juni:
Tennis, tennis och tennis. Köpte mig en ny kompaktkamera till studenten. Klampade runt i balskor hemma för att gå in dem innan balen. Sista vanliga dagen i skolan. Jag och Milla är tydligen nykterister (haha), Plag kom hem från Brasilien, balen, studenten (!!!!), gick på fyra studenter utöver min egen, karnevalen. Shit vad mycket det var som hände i juni! Haha. Midsommar, warped tour sände live på fuse, Wimbledon, Em i friidrott och Moa vann på 400m. Stod framför tv:n och skrek.

 

Juli:
Mer sport. All Time low bytte skivbolag. Spelade massor med Yatzy och kinaschack med syrran och Axel. Fick antagningsbeskedet till Universitetet och tackade ja till platsen på Kulturledarprogrammet utan att tveka. Kiviks marknad, Väla, Michel Tornéus slog svenskt rekord i längdhopp, jobbade hos mormor, OS i London och Yellowcard släppte en ny singel.

 

Augusti:
Tittade massor på OS och jobbade ganska mycket. Andy Murray krossade Federer i finalen och vann. Åkte till Göteborg. Yellowcards nya skiva släpptes och jag lyssnar fortfarande på den varje dag. Skaffade lila slingor i håret. Jag och Milla hälsade på på LBS, ville liksom göra det innan jag började på Linné. Nollning på Linné med Klubb. Sov i ett korridorsrum på 15kvm med Ikis, Bollen, Jennifer och Christoffer. Lite lagom trångt men det gick bra. Nollningen bestod av fika, lekar, grillning, femkamp, stadsvandring, krypning och sittning.

 

September:
September inleddes med finsittning och blev hämtad på campus av mamma och pappa. Dagen efter låg jag hemma i soffan och tittade på finnkampen. Den tredje började jag officiellt på universitetet i samband med programintroduktionen. Operation Hjälp Jonatan hitta Dunken gick av stapeln, utan framgång dock. Var i Göteborg och såg spexets revy med päronen, gick på Liseberg och övertalade mamma att åka uppswingt med mig. De hade tekniska problem så vi fick sitta kvar och åka igen. Jag tyckte det var kul, men inte mamma. Haha. Vi åkte på en miniklassresa till Wanås konst och hade det allmänt bra. All time low kom tillbaka in i mitt liv efter att ha släppt en låt som inte var helt åt skogen. Deppade mycket över att Yellowcard la upp nya turnédatum men inget i Danmark eller Sverige. Men så gav Sean mig hopp när han sa att han hade för sig att de skulle spela i Köpenhamn. Jag och Maria såg Carolina Klüft på stationen när vi skulle till skolan. Vi hade vår första ”tenta” och vi upptäckte att man är mer nervös efter än innan. Tenta är hemskt. Uttrycket ”Så gjorde man inte på Beethovens tid” myntades i klassen och användes flitigt ett tag.

 

Oktober:
All time lows nya skiva släpptes och jag var hooked! I typ två veckor sedan gick det över till YC igen. Vi hade vår första riktiga seriösa tenta. Tentaplugg är verkligen inte kul och tar verkligen på krafterna. Pluggade in i det sista och var så nervös att jag skakade och kunde knappt hålla i pennan när det var dags att börja. Fy. Tittade även på tennis denna månaden. Go Murray liksom! Det visade sig att Sean hade rätt. Yellowcard ska spela i Köpenhamn, men det var faktiskt ännu bättre än så. De ska spela i Göteborg på Brewhouse och jag skrek nästan högt på tåget när jag läste det.

 

November:
Strong for Sean projektet blev verklighet och det var hur fint som helst. Har på mig mitt armband varje dag. Pappa också. Tittade på tennis eftersom det var ATPslutspelet i London. Två nya kurser började, denna gång konstvetenskap. Nya Ikea öppnade i Älmhult och vi åkte ju självklart dit för att kolla läget. Jag och Charlotte började skicka vykort till varandra. Var på öppet hus på LBS med Lucas och Clara. De var förvånade över att se mig men glada. Skrev bildanalys efter bildanalys. Betalade anmälningsavgiften till Pragresan med Klubb.

 

December:
Första advent spenderades på kulturhuset precis som vanligt. Dock var det inte jag eller syrran som spelade. Det var Lucas och jag satt i publiken och var nervös för hans skull. Men det gick bra och man kunde se att han var lättad efteråt. Yellowcard gick in i studion och det är fortfarande en hemlis vad de spelade in. Åkte till Emporia med mamma för lite shopping. Bildanalys och hemtenta i konstvetenskapen skrevs och blev godkända så efter mycket plugg tog jag jullov. Mamma ramlade och bröt armen när hon skulle gå och ta ut pengar. Morfar tyckte vi skulle ställa in julafton men aldrig i livet. Jag och syrran lagade mat för fullt och visst blev det julafton.

 

Om du läste allt, grattis till dig! Och Gott nytt år! Vi ses 2013.

 

 


I den mörkaste natt, ska hon försvinna!

Håller på att skriva en sammanfattning av året men det tar tid. Imorgon är det ju nyårsafton som ni alla säkert vet. Mer än det har jag inte att säga just nu. Kommer skriva klart sammanfattningen idag eftersom jag ska jobba imorgon. Men jag gör så att den publiceras imorgon vid två typ. Mamma frågade precis om jag satt och gjorde läxor eftersom jag skrev så mycket. Men nej. Det gör jag verkligen inte. Måste ta något att äta nu känner jag. Ska även skriva en handlelista inför imorgon.

De kommer ätas upp?!

Insåg igår att jag kanske borde uppdatera här. Har inte startat datorn sedan julafton när vi skulle lyssna på musik. Det har varit skönt faktiskt och jag har inte alls haft någon längtan till att starta den. Så vad har hänt sen senast? Jo, julen har passerat och nyår närmar sig. I julklapp fick jag Monopol så vi har spelat det ett antal gånger. Jag har lekt med min nya locktång och brände fingrarna av mig. Inte riktigt kanske men nästan. Ont gjorde det i alla fall. Fått smått panik över rykten att Yellowcard ställt in konserten i Göteborg. Men så är inte fallet, tack gode gud! Igår var jag hos Milla en runda. Vi hade julklappsbyte och satt på hennes rum och pratade i några timmar innan jag blev hämtad. Nu sitter jag på golvet vid tvn och funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Gleemaraton på elvan men pappa tittar på trav så det är inte ett alternativ. Inte just nu, men kanske sen.

Over and out! God jul!

Nu tar jag jullov! Lämnade in min uppsats nyss. Den blev kanske inte jättebra men jag tror inte den hade blivit bättre om jag fortsatt skriva en timme till. Hade nog bara sabbat allt då. Ett godkänt får räcka på detta. Orkar inte mer nu. Imorgon ska jag och syrran rulla köttbullar bland annat. Nu tänker jag lägga mig i soffan och ta en tupplur. Är sjukt trött. Gick liksom upp lite innan sju för att ta bussen till stan. Om jag inte hinner skriva innan måndag (vilket jag nog inte gör) god jul på er!

Tagga ledighet!

Jag behöver 123 ord och sedan är jag klar med min uppsats. Eller ja, då har jag nått gränsen för minsta antal ord. Men jag sparar det till imorgon när syrran har kommit hem. Så imorgon åker jag till stan med mamma, hon har som sagt tid på sjukhuset. Vi ska ta bussen in. för hon kan ju inte köra bil och jag har inget körkort. Det hade varit bra att ha det nu men så är det inte så buss får det bli. Men vi ska åka bil hem med min moster när hon slutat jobbet. Då åker vi ut till Ivö och kyrkogården. Så fort vi kommit hem ska jag skriva det sista på uppsatsen. Borde ha tid till det. Hoppas jag. Men det gör inget om den är en timme sent så det fixar sig. Nu ska jag äta julgodis!

Kan jag få ta lov nu?

Sitter och väntar på svar från min lärare. Mailade och frågade om uppsatsen för jag fattar ingenting. Så detta ä mindre kul. Man kan säga att jag bara har idag på mig och lite tid på fredag. Imorgon ska jag till skolan och kommer hem sent så då blir det inte mycket gjort. På fredag ska jag följa med mamma till sjukhuset för hon ska röntga armen och se så den läker som den ska. Och inlämningen är på fredag kl 21:00. Skoj. I väntan på svar ska jag städa mitt rum så jag har det gjort i alla fall. Men så fick jag svar nu. Det gick snabbt! Då blir det till att plugga satan nu istället då.
 
 

I'll leave when the wind blows

Har lämnat in min bildanalys nu på morgonen och fått betyg på tre heliga rum uppgiften. Det blev ett godkänt och det får man väl vara nöjd med. Den uppgiften var hemsk. En uppgift kvar sen är det jullov. Innan jag börjar med den ska jag leta efter lite recept till julbordet som jag och syrran ska fixa. Inte helt själva men det är ju vi som är in charge nu. Ska se om jag kan baka lite pepparkakor idag, imorgon eller på fredag. Jag lyckades i alla fall beta av lite på min to do lista igår. Men det är ganska mycket kvar.

Heeej Kaj!

Jag har inte mycket kvar på analysen men det går lite trögt just nu så jag tar en paus och knopar ihop en liten uppdatering här. Satt och funderade på vilka andra verk som jag tänkte på när jag tittade på Millas bild. Kom att tänka på Scandlines reklamen som gick för några år sedan med Kaj och Börje. Ni vet "Heeej Kaj!" "Hallååå Börje!" Har tittat på den säkert tio gånger på youtube nu. Så sjukt lättroad är jag. Men det vet vi alla redan. Jag ska gå ner till köket nu och öppna dagens lucka i min chokladkalender. Jag må vara nitton men en chokladkalender måste man ha. Så är det bara!

The stuffing is important

Sitter i soffan och tittar på tv. Snart ska jag skriva uppsatts så tangenterna glöder. I den andra soffan ligger mamma med blått gips på armen. Höger arm dessutom. Så imorgon ska jag vara produktiv som satan, det ska städas, tvättas, strykas och såklart pluggas. Men om det går som jag har tänkt ikväll så blir jag nästan klar med att analysera Millas bild idag så jag kan fokusera på makt inom arkitekturen imorgon. Har liksom inte ens börjat på den uppgiften. Har tills fredag på mig så det ska nog gå bra. Mamma är ju hemma och kan hjälpa mig. Det kan man ju göra med bruten arm.

I'm blinded in silent I can't understand

Har precis ätit lite och läst tidningen efter att ha varit ute med kameran i kylan. Nu har jag satt igång musik på mitt rum och ska snart börja med min bildtolkning. Har äntligen valt bild, gjorde det innan jag gick ut. Jag valde en bild som Milla tagit. I morse var jag på salongen och fick håret färgat och klippt. Äntligen! Jag älskar lukten av nyfärgat hår. (Does that make me weird?) Kan inte låta bli att sniffa på mitt hår. Men nu ska jag lista ut vad min uppgift faktiskt går ut på, har liksom inte riktigt förstått det än. Uppgifterna på universitetet kan vara lite konstiga och ibland helt obegripliga. Halva grejen är liksom att lista ut vad det är som läraren vill att man ska göra. Kanske inte egentligen men det känns så.

Gud Jol

Har suttit i två dagar nu och försökt välja en bild till min semiotiska tolkning. Men jag har ingen aning, verkligen ingen aning alls vad jag ska ta. Jag har redan använt mina favoriter så det börjar bli svårt. Har ni tips så säg till! Det kan vara vilken bild som helst. Om ni kan något barockpalats så kan ni också säga till. Varför kan de inte välja bilder och byggnader åt oss? Det är ju det som tar sån tid.

Har en sista julklapp att slå in så ska göra det nu.

Where's my phone?

Idag har jag mycket att göra och vet knappt vad jag ska göra först. Prioriteringar liksom. Jag ska gå till biblioteket och låna 1001 frågor om Harry Potters magiska värld (haha!), titta efter lite fler kostböcker, fixa en sista julklapp till mamma, städa, börja på den semiotiska analysen. välja byggnader till den sista uppsatsen som ska vara inne nästa fredag, förbereda seminariet till imorgon och skriva det jag ska säga på gruppredovisningen på tisdag. Hoppsan liksom. Mycket att göra men ingen motivation. Vill hinna gå ut och fota lite också innan det blir mörkt. Men det lär ju inte hända. har dock kommit fram till att jag går till byn om/när mamma och pappa kör till stan så mamma inte ser julklappen. Det tycker jag verkar som en bra lösning. Så, då börjar jag med att städa lite sedan förbereder jag inför seminariet. Tar det enklaste först.

Tyvärr behöver jag köpa ett nytt batteri till min dator. Det står, "Byt batteri, du har problem med batteriet vilket kan göra datorn plötsligt stängs av". Och det där med att den stängs av har hänt ett antal gånger. Kul liksom.

Högkonsumerar julmust

Uppdatera bloggen var det ja. Jag väntar på att ugnen ska bli varm så jag kan sätta in pajen. Jag har gjort en paj med morötter och fetaost som vi ska äta ikväll. Vad har hänt sedan jag skrev sist? Jo, jag och mamma har varit på Emporia. Köpte en stickad tröja, gult nagellack åt grillade mackor och drack smoothie på Red Fellas. I lördags och igår bakade vi lussebullar, saffranssnittar, mandelmusslor, chokladtryffel och kolagrejs. Idag har jag pluggat lite, valt en bild till grupparbetet som ska redovisas om en vecka, läst lite, tittat på 90210, tvättat och nu lagar jag mat. Ikväll ska jag titta på Nobelfesten och lägga mig tidigt för imorgon är det föreläsning. Undrar om tåget kommer vara i tid...

This is happening...Again

Ofta att Yellowcard redan är tillbaka i studion! Detta var det sjukaste. Superglad men det är bara det att jag vill inte att de ska gå in i väggen eller något. Vill liksom inte att det ska bli en andra "indefinite hiatus". Men jag gissar på att de spelar in en akustisk version av Ocean Avenue. Nästa år är det 10 år sedan det albumet kom ut. Verkar logiskt enligt mig. Eller så är det kanske en julskiva. Spännande!

Mail from the US

Efter flera veckors väntan har jag äntligen fått mina Strong for Sean armband. De är väldigt mycket för stora för mig men jag är nöjd ändå. Kan ha de som fotlänk, haha. Om jag ska ha de på armen måste jag ha de utanpå min kofta. Jag har faktiskt precis ätit frukost. Tog en "liten" sovmorgon idag. Vet inte vad jag ska göra nu dock. Har lite julklappar att slå in, ska handla till vårt julbak utöver det så vet jag inte. Borde kanske städa mitt rum... It's a big mess.
 

Du ser ut som någon som har stulit en dator

En fem dagars lång helg, hur underbart låter inte det? Lämnade in min uppsats så fort jag kom hem från skolan. Nu återstår det bara att se om den blev godkänd. Men det lär jag inte få veta på ett bra tag. Sedan jag kom hem har jag ätit lunch och middag, tittat på Pretty little liars och sedan har jag tittat på lite mer pretty little liars. Den serien creeps me out dock så jag har svårt för att titta på det sent på kvällen. Inte för att jag får mardrömmar eller så men det är lite läskigt. Och jag vet att Caroline håller med mig. Vilka små fegisar vi är. Haha. Tror jag ska sova nu. Är sjukt trött och det är lite sent för att titta på PLL nu.

"Och här har vi en sensuell kanin"...?

Citatet kommer från vår lärare och dagens föreläsning i konsthistoria. Vi skrattade.

Sorgen som uppstår när man precis ska lämna in en uppsats så ligger moodle nere och det inte går. Jag som vill ha det gjort så jag slipper tänka på det. Men nej nej. Får väl fixa det imorgon när jag kommer hem från skolan. Den är i alla fall klar nu så jag ska ta resten av kvällen ledigt. Några avsnitt Pretty Little Liars och lite äppelcider sorbet till det. Behöver dessutom måla naglarna. Har varit utan nagellack i två dagar nu och det har varit helkonstigt. Jag har alltid nagellack och byter cirka två gånger i veckan. Har bara inte haft tid men nu så. Tror de blir blå med silvrigt glitter. Ha det fint i snökaoset folk!

Jag vill ha en gris med glasyr

Jag äter pepparkaka och skriver på min uppsats. Det tar lite längre tid än vad jag trodde det skulle göra. Men det går framåt i alla fall. Igår gick det extremt långsamt och idag är jag inte så långt ifrån att vara klar. 300 ord till sedan har jag nått gränsen för minst antal ord så detta ska nog gå bra. Jag ska skriva lite till sedan blir det paus för att slå in lite julklappar. Kanske tar med mig kameran ut en runda i snön och fotar lite. Det är lockande men det bara vräker ner snö för tillfället och tydligen ska det komma två decimeter idag. Plus att det kom nästan två igår också. Funderar på om tågen går som de ska och om jag kommer komma i tid till skolan imorgon. Jag är tveksam...

Jul, jul, strålande jul

December och första advent nu då. Vi har de senaste elva åren spenderat första advent och julskyltningen på kulturhuset. Och det blir så även detta året. Dock är det inte jag eller syrran som ska spela utan min kusin. Så jag har laddat kameran och tänker föreviga detta.

Nu till något annat innan jag ska skriva min uppsats i arkitekturhistoria. Vi kom hem från Göteborg igår. Jag shoppade lite, några julklappar och en klänning till mig själv att ha på julafton. Det är viktigt att ha en ny klänning varje jul och denna är nog en av mina favoriter. Den har nämligen fickor! Vi gick också på Liseberg. Jag hade kameran med mig så jag ska redigera lite bilder sen och lägga upp dem här senare idag eller imorgon. Det tar förhoppningsvis inte hela dagen att skriva uppsatsen. Max 1500 ord går ju rätt fort att få ihop. Tror jag.

Btw. Det ligger ett tjockt täcke snö på marken utanför mitt fönster. Fint, men kallt.

RSS 2.0