Failed to send message

Har varit hemma ett tag. Vid halv nio körde jag och pappa in till stan, vi besiktigade bilen, jag var hos tandläkaren, vi gick på stan och köpte julgranskulor och åt kinamat. Vi handlade mat på Willys och en liten plastgran, när vi hade varit där drog vi vidare till Media Markt och köpte en ny förstärkare till hemmabiomojset eftersom den gamla varit sönder ett tag. 
Nu sitter jag hemma i vardagsrummet och tittar på vår extremt fina gran. Jag måste ställa mig och diska innan mamma kommer hem och ser elendet. Haha
//Juuuss

Var är julstämningen?

Inte en endaste fast telefon fungerar i Osby. Igår var vi utan ström i kanske 20 minuter. Hela Osby blev strömlöst en bra stund. Snacka om att vi blev paffa. Jag trodde vi hade flyttat ifrån allt det där när vi flyttade in till byn. När vi satt och åt middag diskuterade vi hur många träd som har/kommer ramla ute i Gunnänga och tyckte synd om de nya ägarna till vårt gamla hus.
Haha! Något ganska så kul hände nyss. Jag sitter nere i vardagsrummet och tittar på tv. En kvinna typ 60+ går förbi i rask takt. Helt plötsligt stannar hon och tittar rakt in på mig med väldigt förvånat ansiktsuttryck. Jag beslutar mig för att vinka på henne. Hon tittar på mig som om jag var dum i huvudet, vänder sig om och bara går. Skitkul!
//Juuuss

Gläääns över sjööö och straaaand

Tittar in i min garberob och har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Åh, denna beslutsångest. Jag tycker inte om dig, jag tycker inte om dig alls. Det ska helst vara något som ser lite juligt ut. Men inte överdrivet. Fint, men inte för fint. Först ska jag måla naglarna, ska se om jag kan hitta mitt röda lack. Har inte sett det på över ett år dock så har svårt att tro det. Om lite mer än tre timmar ska jag bege mig ner mot kulturhuset. Antar att jag får ta och skynda mig lite nu.
//Juuuss
Ps. Hoppas ni har en bra första advent!

It's all gone grey...and black...and petrol

Det blev ingen ny design tills på tisdag. Det blev idag istället. När jag börjar kan jag inte sluta. Så ja, varsågoda. Något nytt att titta på, tills det blir gammalt. Det finns lite småsaker jag ska ända på men det gör jag inte nu. Ska gå och lägga mig i min säng och sova. Imorgon bär det av till Väla med päronen mina. Inte för att jag har några pengar att shoppa upp direkt. Haha.
//Juuuss

Heading for the sky

Funderar på att göra en ny design till bloggen. Har haft denna ett bra tag, men det är för att jag tycker om den så mycket. Fast det är dags för en ny nu. Jag kan ha fel men det är nog ett år sedan jag ändrade design. Har bara fått för mig det. Vet att jag satt i 101 i skolan och fixade med headern och rådfårgade Milla om vilka bilder som skulle vara med. Eller så var det i våras. Äsch! Jag vet bara att det är länge sedan. Ny design innan tisdag kanske? Kommer inte vara hemma imorgon och så är det julskyltning på söndag. Tisdag blir nog bra. Sätter igång med en header redan nu.
//Juuuss

It don't mean a thing

Det som är bra med min praktik är att jag kan göra lite som jag vill. Igår hade Emmy studiedag så hon kom hem till mig. Vi bakade kladdkaka i vårt extremt stora kök, plockade mossa och granris och hade det allmänt bra. Jag har inte fått mycket läxor gjorda under den senaste veckan så det tänkte jag ta tag i idag. Jag har redan hunnit skriva lite på min utvärdering. Jag har planerat att bli klar med den idag så jag slipper ha den att tänka på senare. Det är lika bra att göra det nu så jag slipper stressa med det sen. Tror jag ska bege mig ut och fota lite, det är ett bra tag sedan jag gjorde det.
//Juuuss

Pain in tha teeth

Jag glömmer bort att blogga eftersom jag inte gör något speciellt. I helgen var syrran och Axel hemma i Osby på besök, jag och pappa körde dem till tåget i Halmstad i går vid halv sju. Efter det köpte vi lite glass på Ica innan vi åkte hem igen. Idag har jag varit inne i stan och varit hos tandläkaren. Ska dit igen redan på tisdag i nästa vecka för att få gummiband och mojs. Nu tänker jag sätta mig ute i smedjan och spela lite piano. På söndag är det nämligen den årliga julskyltningskonserten på kulturhuset. Och då kan man ju inte sitta där och spela fel.
//Juuuss

Forward

Igår var jag bara hemma och gjorde inget speciellt. Pratade med syrran i tefefon, som för övrigt kommer hem imorgon och stannar tills på Söndag. Skulle ha gått på 3:3 imorgon men det fanns inga biljetter kvar, det gör dock inget för då stannar jag hemma och kan umgås med syrran istället. 
Idag har jag varit på salongen och fått mitt hår klippt, tvättat och hjälpt mamma lite när hon jobbade. Jag satte även ditt ytterigare en såndär löshårsfjädermojs i håret. Den första var orange men denna är lila. Nu tänkte jag sätta mig och läsa min bok Blood Red Snow White av Marcus Sedgewick. För den som vill veta är han en jättebra författare som jag avgudar.
//Juuuss

And never go home

Sitter inne på mitt rum och lyssnar på musik. Mamma och pappa är på banken och skriver de sista papperna till huset och lämnar nycklarna till de nya ägarna. För en stund sedan gick jag bort till köket och hittade en påse chips som var öppnad. Så då tänkte jag åh vad gott med chips! Det var det också fram tills att min tandställning fick för sig att ge vika, och vipps så var den sönder! Jahopp. Det gick ju bra det.
//Juuuss

You belong here with me

Inte bloggat på några dagar nu, men så blir det ibland. Har precis kommit hem efter att ha varit hos mormor och ätit lite. Hela dagen idag har vi varit i Gunnänga och städat vilket har resulterat i att jag har ont i ryggen. Ska be pappa knäcka den så blir det nog lite bättre.
Igår kom Milla och Sigge hem till mig. Sigge fotade till sitt projektarbete, vi gick en liten runda och så tittade vi på Anastasia. Den kommer nog vara min favoritfilm för alltid. Inget kan slå den. När de hade åkt hem blev det kalkonmiddag hemma hos mina kusiner. Största delan av kvällen bestod av ätande och rock band spelande. Nu tänker jag bädda ner mig i min säng och titta på Aladin på VHS. Haha, jag har gått tillbaka i tiden och har bara tittat på VHS den senaste veckan. Mysigt värre.
//Juuuss

I landed in a place that you can't find

Var en duktig dotter och diskade när jag kom hem. Nu sitter jag och ska försöka få någto gjort på mitt projektarbete. Tittar runt lite på internet och hittade en spelnig på sticky fingers i Göteborg som hade varit riktigt cool att fota, ett band jag tycker om och vet är bra live. De heter and so I watch you from afar och är ett intrumentelt band från Irland. Dock spelar de redan den 19, alltså om nio dagar. Och det är 20års gräns på konserten så svårt att tro att de låter en artonåring fotografera då. Men man vet ju aldrig så jag ska ta och kolla upp detta lite närmare. Om inte satsar jag på blindside den 3 december.
//Juuuss

Say it's true

Skriver på mitt reportage och lyssnar på musik. Jag har skrivit hela 575 ord så det är inte jättelångt kvar. Men jag tycker 500 ord hade varit fullt tillräckligt, tydligen inte. När jag kom hem vid två åt jag en macka och sedan bäddade jag ner mig i sängen och sov en stund. Det var hur underbart som helst och det bästa jag gjort på hela dagen. Mamma står och lagar mat så jag tar en paus från reportaget och fortsätter med det efter middagen. Hoppas jag hinner bli klar innan klockan blir allt för mycket ikväll.
//Juuuss

When you go

Har lyckats få ihop hela 353 ord till mitt reportage, nu behöver jag bara lika mycket till. Lyssnar på musik och försöker få lite inspiration och det fungerar rätt så bra. Det går inte jättebra men det går i alla fall framåt och det är alltid ett plus. Jag borde klara av att skriva cirka 800-1000 ord tills på torsdag. Om jag jobbar på och har turen på min sida. Vilket jag inte hade när jag skulle ta mig till skolan idag!
Kom ner till stationen kvart i nio och får se att tåget är tjugo minuter sent. Inte så farligt tänkte jag då. Men ack så fel jag hade. Det skulle bara bli värre. Ny tid kom upp (09:45) så jag tog ett snabbt beslut om att hoppa på bussen istället. När jag står och ska precis gå på bussen ropar de ut i högtalarna att tåget var ytterligare försenat, till 10:01. Tur att det går en buss tänkte jag. Men det slutar inte med att jag hoppade på bussen och kom till skolan utan fler förhinder. Hela vägen till Broby körde bussen bakom en lastbil som körde i 50km/h. Kul. I Broby blev vi tvugna att byta buss eftersom det var något fel på den andra vilket tog cirka 10 minuter. Efter många om och men kom jag till skolan 40 minuter senare än jag tänkt. Låter kanske inte så illa men oj så irriterad jag var. Det ska inte behöva vara så svårt. Fy på er!
//Juuuss

Take me somewhere I want to go

Vår granne är så dum att han inte har lösenord till sitt trådlösa internet. Men det är bara till min fördel att han är trög (det kan vara en hon, jag vet inte)! Snacka om att jag är nöjd och glad. Det gör mig ännu gladare att reportaget inte ska vara inlämnat imorgon. Tydligen hade Banafshe sagt och skrivit fel, där hade jag allt tur. Och en till positiv sak är att vi får sova lite längre imorgon. Idag har varit en bra dag. Nu lyssnar jag på You me at six på extremt hög volym och tar det lugnt innan jag ska göra lite läxor. Det är inget måste men det känns bäst att ha det gjort.
//Juuuss

Ema's och ett kexchoklad

Sitter bänkad vid tv:n och inväntar Ema's. Just nu är det red carpet så innan the real deal börjar tänkte jag skriva lite på mitt reportage som ska vara klart på tisdag (jag har inte börjat än!). Jag kan konstatera att jag kommer vara trött imorgon. Klockan ringer halv sex, inte något jag ser fram emot direkt. Men innan det, EMA'S!
//Juuuss

Till I was safe upon the other side

Här kommer sista blogginlägget från Gunnänga! Ska snart bege mig till badrummet för att borsta tänderna och göra mig redo för sängen. Jag och mamma har spenderat denna dagen med att måla mitt nya rum och jag har även fyllt min nya garderob med kläder. Av någon anledning ser mina kläder mycket snyggare ut än vad de gjorde innan. Antar att det är för att garderoben är så fruktansvärt jävla snygg att man dör lite. Jag anar att det kommer bli mycket roligare att välja kläder varje morgon nu ett tag framöver. Slänger nog upp en bild när jag har kommit i ordning lite mer (och fått tillbaka min kamera som jag råkade lämna kvar i Göteborg!).
Måste också berätta att jag har målat i mina rosa jeans som jag köpte när jag gick i sjuan. Efter allt målande och kladdande är de nu mycket snyggare än innan. Det är vita, lila och gråa färgstänk på dem, det ser riktigt coolt ut! Tror nog att jag ska börja använda dem igen. Mamma kommer nog inte tycka om det men det bryr inte jag mig om. Haha. Nu ska jag sova eftersom jag är extremt trött.
I'll see you on the other side ;)
//Juuuss

If I just saved you

Satan vad ont i ryggen jag har efter denna dagen. Gick upp ganska tidigt, jag och mamma har målat mitt nya rum hela dagen och imorgon ska vi fortsätta. Garderoben är numera rosa/lila och träpanelen plus taket vitt. Men träpanelen ska snart bli grå. Nu tänker jag rota lite i frysen efter glass och titta på slutet av idol.
//Juuuss

They all go wild

Kom hem från Göteborg igår. Började direkt packa inför flytten. Tog ner massa bilder från mina väggar, vilket gör att mitt rum ser extremt tråkigt ut nu. Idag ska min garderob i mitt nya rum målas och posters ska upp på väggarna. Dessutom så ska Sigrid fota till sitt projektarbete. Och om jag inte är helt ute och cyklar är hon och Milla på väg hit just nu.
Igår när jag, Bea och Axel sprang runt på Nordstan i jakt på en rock sound tidning till mig sprang Bea nästan in i Dennis från spel trean. Först trodde jag det var värsta främlingen som attakerade henne men så var det inte det. Chockade små stressade flickor. Har inte tid att berätta mer om vårt lilla äventyr för jag måste plocka in frukosten och klä på mig. Ska se om jag kan hitta ett par byxor jag kan måla i.
//Juuuss

Everywhere

Bea klagade på att jag inte har bloggat på länge. Men det har man ju faktiskt inte tid med när man är i storstan och slösar pengar. Idag kom jag tillbaka till syrran och Axels lägenhet med en klänning från NK som jag ska ha när jag tar studenten. Den är hur fin som helst! blev helt kär och var tvungen att ha den. Har gjort av med nästan två studiebidrag dessa dagarna. Vet inte vad jag tycker om det faktiskt. Men det har blivit många fina saker. Två skivor till exempel på Bengans. Vi åkte till Bengans igår och där var supermysigt, hade kunnat stanna där hela dagen. Ifall jag hade bott i Göteborg hade jag spenderat all min lediga tid på Bengans. Vi gick runt där ett bra tag.
Just nu står Riset och diskar, syrran pluggar och Axel är i skolan. Men han kommer nog snart och då blir det tomatpaj till middag. Först ska den lagas! Berättar mer om vår fina resa till Göteborg när jag har kommit hem, vilket jag gör imorgon. Men det blir nog ganska sent.

//Juuuss

RSS 2.0